top of page

Uitslag speelavond en speelavond coördinatie

Bijgewerkt op: 15 sep. 2022

SPEELAVOND COÖRDINATIE

Jaren lang heeft iemand van het bestuur de taak op zich genomen om de speelavond te coördineren. Tijdens de corona restricties werd het duidelijk dat het bestuur niet altijd die taak op zich kan nemen. Het bestuur steekt natuurlijk al behoorlijk wat tijd in de vereniging, dus misschien is het niet meer dan logisch dat andere leden deze wekelijkse taak op zich nemen. Liefst bij toerbeurt. Het lijkt ons geen overdreven moeilijke taak, elke deelnemer die in staat is om op de speelavond een aantal uren te mahjongen zou ook in staat geacht mogen worden om ook deze vrijwillige taak bij toerbeurt uit te voeren.


Wat doet de vrijwilliger die de speelavond coördineert?

De speelavond coordinator heeft alleen aan het begin van de speelavond een coördinerende taak voor de speelavond. Iedereen kan het.


De vrijwilliger coördineert de placering van alle deelnemers aan de speeltafels. Aan de hand van de beschikbare speelavondgegevens die voor iedereen inzichtelijk zijn op de speelavond pagina, krijgen alle deelnemers een eerlijke placering aan de speeltafels. Bij onze club wordt dat tijdens een competitie-avond ALTIJD bepaald door het lot! - dus de bekende groene zak met steentjes!

  1. Zijn er voldoende tafels klaargezet? dus voorzien van latten, speeldozen en scoreformulieren.

  2. Toewijzen van tafels middels het bekende groene zakje vanaf 19:30. Komen er 24 mensen, dan zijn dat 6 tafels, dus er gaan dan 6 sets van 4 stenen in het zakje. (teken 1 t/m teken 6)

    1. Eventuele Jodokus posities worden toegewezen aan een tafel middels het lot dus ook door middel van stenen uit het zakje. De eerste die persoon die een steen moet trekken, trekt ook de stenen voor de jodokus posities! Zijn er bijvoorbeeld twee jodokusen nodig, dan trekt die persoon blind 2 stenen uit het zakje, dit moeten dan natuurlijk twee verschillende stenen zijn, die tafels hebben een jodokus positie toegewezen gekregen.

    2. Alle andere deelnemers trekken vervolgens een steen en krijgen op die manier een eigen speeltafel toegewezen. Als het zakje leeg is weet men dus waar een ieder zit en ook welke tafels spelen met een jodokus. Is er nog een steentje in het zakje, dan is er dus iemand nog niet aanwezig. Als het één steentje is dan krijgt die persoon automatisch die steen toegewezen, zijn er meerdere steentjes, dan zijn dus meerdere mensen nog niet aanwezig, dan moet er gewacht worden op die deelnemers. Als deelnemers er na 19:30 nog niet zijn neem dan even contact met hen op.

    3. Met deze tafelindeling wordt niet gesjoemeld, op het "avondje anders" (ééns per kwartaal) kun je zelf je favoriete tafel samenstellen.

  3. Zijn alle deelnemers aanwezig? Vóórdat de competitie speelavond begint moeten alle spelers die zijn toegewezen aan een tafel aanwezig zijn. Zit je met vier personen aan een tafel dan kun je eerder beginnen als iedereen het er mee eens is. Zit je met z'n drieën aan tafel en is er aan deze tafel geen jodokus toegewezen dan wacht je in principe tot deze persoon er is. We hebben hier als bestuur ooit wat regels voor ingesteld.


OPRUIMEN AAN HET EINDE VAN DE SPEELAVOND

Aan het eind van de avond zien ALLE DEELNEMERS er op toe dat al het gebruikte materiaal netjes wordt opgeruimd in onze eigen kast in het hok. Alle deelnemers aan een speeltafel worden geacht hun eigen speelmateriaal op te ruimen. De bijzet tafels moeten netjes zijn opgestapeld op de transportkar en naar het hok gereden zijn.


DE AVONDUITSLAG VAN VORIGE WEEK

Wim was vorige week de avondwinnaar gevolgd door Margriet, Leny, Ria en Monica.

Het wordt wat spannender voor Eva die ruim aan de leiding stond. De tussenstand volgt op een later tijdstip.


66 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page