top of page

MAHJONG IN NEDERLAND

NMB logo Upgrade 640 transparant.png

De Nederlandse Mahjongbond ondersteunt haar verenigingen...

 

In Nederland wordt al sinds de twintiger jaren mahjong gespeeld. Bij de introductie van het spel in die tijd was het mahjong een ware rage. In veel huiskamers wordt nog steeds regelmatig de muur opgebouwd. De spellenwinkels verkopen verschillende uitvoeringen van het prachtige spel.

De Nederlandse Mahjongbond is een vrij jonge bond.  Opgericht in 2004 maakt de bond een constante groei door met medio 2015 zo'n 500 bondsleden.

Aan het begin van 2015 zijn er bijna 25 clubs of clubs in oprichting aangesloten bij de bond.

De toernooien die onder auspiciën van de bond worden georganiseerd omvatten de drie belangrijkste competitieve varianten. Dit zijn Mahjong Competition Rules (MCR) ook wel Chinese Official / Official International, Nederlandse Toernooi Spelregels (NTS) en Riichi (Japans mahjong).

Bij de Haagse Kringen spelen en promoten wij de MCR variant.

 

De bond behulpzaam bij promotie van ons "Steengoede Mahjong" maar doet nog veel meer dan alleen dat. De bond assisteert bij de organisatie van toernooien, voorziet in benodigde materialen waar nodig.  De NMB houdt officiële ranglijsten bij voor competitie bondsleden.  De NMB Helpt verenigingen met promotie. Ook bij het opstarten van nieuwe verenigingen middels het beschikbaar maken van kennis, en inzet van enthousiast kader voor bijvoorbeeld cursusssen wordt geassisteerd.  

Mahjong Toernooi Nederlandse Mahjongbond
bottom of page