top of page

LEDEN
OPENBAAR

"... Wij verwelkomen ieder lid die ook bereid is om binnen haar of zijn mogelijkheden iets terug te geven aan de vereniging... "
Vrijwilligers graag gezien.

 

Géén vereniging kan zonder vrijwiligers.  Wij verwelkomen ieder lid die ook bereid is om binnen haar of zijn mogelijkheden iets terug te geven aan de vereniging.

 

Zelfs binnen de kleinste vereniging zijn er best een flink aantal taken die uitgevoerd moeten worden om de vereniging te laten bloeien en groeien.

 

Denk aan bestuurstaken maar ook incidentele taken zoals mailings, toernooi organisatie, een club avondje en dergelijken. 

Sociaal!

 

Samen uit, samen thuis.  Dat kan natuurlijk letterlijk - als iemand eens zonder vervoer zit bijvoorbeeld.   Maar het geld ook voor het uitzetten en opruimen van het speel-materiaal en het netjes achterlaten van de gehuurde locatie.

Respect

 

Natuurlijk een open deur, maar in een omgeving waar een spel gespeeld word zijn er mensen die goed en die iets minder goed tegen hun verlies kunnen.  De één is ook sneller dan een ander, we geven elkaar de ruimte en respect.

 

Als iemand hulp nodig heeft dan proberen we die persoon zo goed als mogelijk te helpen, anderszijds respecteert de hulpvrager natuurlijk ook de tijd en moeite die de hulpverlener geeft.

Promotie.

 

We zijn voornemens om 3 a 4 keer per jaar ons geliefde Mahjong spel middels demonstraties in de kijker te zetten. Tijdens buurt braderieën, in bibliotheken en festivals maar ook via speciale informatie avonden.

VEEL GESTELD VRAGEN (FAQ).

 

Heeft de Mahjongclub Haagse Kringen statuten?

Ja, een kopie van de statuten is voor (kandidaat)leden op te vragen bij de secretaris.

Heeft de Mahjonglub Haagse Kringen een Huishoudelijk Reglement?

Ja, een kopie van het huidige huishoudelijke reglement is voor (kandidaat)leden op te vragen bij de secretaris.

Wat moeten we doen om de ventilatie te optimaliseren?

Onze speellocatie heeft een prima ventilatie systeem (Bouwbesluit Type C).

Bij de aanvang van de speelavond moeten twee dingen gebeuren.

  1. Aanzetten mechanisme ventilatie voor het zaalgedeelte, de avond coördinator verifieert dit.

  2. Openen bovenlichten in de zaal (boven de openslaande deuren), u vraagt hiervoor aan de barvrijwilliger de sleutel en een ladder.

Aan het einde van de speelavond, moeten de bovenlichten weer afgesloten worden en de mechanische ventilatie worden uitgezet.

Bij Mahjongclub Haagse Kringen worden speellatten gebruikt, ben ik verplicht om die latten te gebruiken?

Wij spelen met spellen die qua formaat prima passen op de speeltafels die wij gebruiken op onze speellocatie. Voor de beginnende spelers is het mogelijk om de speellatten te gebruiken maar het is niet verplicht, deze latten passen qua formaat ook perfect bij de speelstenen. De speellatten zijn bijna precies 18 stenen breed.

De speellatten zijn gemaakt van zogenaamd rubber hout, deze worden vaak verkocht per set van vier stuks, waarbij er 3 blank van kleur zijn en één donker bruin (voor Oost).

Ben ik verplicht consumpties af te nemen tijdens de speelavond?

Verplichtingen liggen altijd moeilijk.

In elk geval is het niet toegestaan om eigen consumpties te nuttigen in onze huidige speellocatie.

Voor het gebruik van de speellocatie is een vergoeding per avond en een verwachte bar-omzet, zo houden wij de contributie van de club ook schappelijk.

Zijn er bepaald verplichtingen waar ik als lid van Mahjongclub Haagse Kringen aan moet voldoen?

U bent lid van een vereniging, u draagt natuurlijk bij aan de sfeer in de vereniging en ook aan de praktische / noodzakelijke taken tijdens een speelavond zoals opzetten van het speelmateriaal maar ook het netjes opruimen daarvan.

Als het nodig is dan vraagt de vereniging u om bij toerbeurt een bar-dienst te draaien.

Ik wil mij extra inzetten voor de vereniging, waar maak ik dat kenbaar?

Als u uw talenten wilt inzetten / ontwikkelen binnen de vereniging dan zijn daar wellicht mogelijkheden voor.

Wij zoeken mensen die willen deelnemen in een toernooicommissie en ook mensen die daar leiding aan willen geven.

Wordt er tijdens de speelavonden alcohol geschonken?

We houden het gezellig, het nuttigen van een alcoholische versnapering is toegestaan, maar alleen uit het beschikbare assortiment.

Te grote hoeveelheden alcohol gaan niet samen met ons spel, alcoholvrij is altijd een goed alternatief.

Sommige leden zie ik van die handige geplastificeerde Mahjongoverzichten gebruiken, hoe kom ik daar aan?

Onze zeer uitgebreide custom cheatsheets produceren wij zelf en zijn gepersonaliseerd met uw naam en of clubnaam.

Ze worden per kaart individueeel gedrukt en handmatg van een plastificatie laag voorzien en zijn ook nog eens vouwbaar,

De opbrengst gaat naar onze club.

 

Wat is het formaat van de speelstenen waarmee bij Mahjongclub Haagse Kringen gespeeld wordt?

De 144 stenen geheel crème wit van kleur en zijn gemaakt van zogenaamde urea kunststof. De speelstenen zijn van handzaam formaat 28 x 21 x 13 mm (hoogte, breedte, dikte) en zijn mooi afgerond en mooi glad afgewerkt, Onze speelstenen zijn bedrukt met arabische cijfers en letters. Wij hebben voor uniformiteit gekozen.  De doos is nog prima te tillen, maar weegt nog altijd enige kilo's, in een doos horen ook minstens twee kleine dobbelstenen te zitten bij voorkeur ook een windroos eventueel reserve stenen en fiches (Mahjong stokjes).

Noot:  De grotere formaten wegen al gauw 5 tot 6 kilo en nemen natuurlijk ook meer opbergruimte in.​

Reversible Tiles.png

Afbeelding: voorbeeld van de speelstenen waarmee gespeeld wordt bij Mahjongclub Haagse Kringen

 

Waar kan ik exact hetzelfde spel (waarmeee we bij de Haagse Kringen spelen) kopen?

Deze materialen zijn verkrijgbaar bij de betere speelgoed handel in uw buurt of bij verschillende online shops.

Wat zij de kosten van een Mahjongspel en toebehoren?

De nieuwprijs van de Mahjongset gaat al gauw richting de 60 à 70 euro, de speellatten richting de 16-18 euro.​ 

Let bij tweede hands spellen er vooral ook op dat het spel compleet is (144 stenen) en let ook ook op het formaat, past het op uw tafel, zijn de speelstenen niet te klein? zijn de speelstenen niet te groot?

Deze spellen worden zelden op Marktplaats te koop aangeboden, let er in elk geval op dat bij online bestellen altijd (soms flinke) verzendkosten bijkomen.​

In een winkel zijn de spellen in de regel iets duurder maar betaald u geen extra verzendkosten.

Onze spellen worden soms op Marktplaats te koop aangeboden, de maten van de stenen als ook de afbeeldingen en de rode / groene kunststof opbergdozen met drukknop sluiting zijn kenmerkend. Let er in elk geval op dat bij online bestellen altijd (soms flinke) verzendkosten bijkomen.​ In een winkel zijn de spellen in de regel iets duurder maar betaald u geen extra verzendkosten.

Waarom zijn de spelregels die bij mijn aangeschafte Mahjongspel geleverd zijn niet hetzelfde als de spelregels bij Haagse Kringen?

De spelregels die in de regel meegeleverd worden zijn inderdaad afwijkend van de Mahjong Competition Rules, maar ook afwijkend van de Nederlandse Toernooi Spelregels en ook afwijkend Riichi of Hong Kong spelregels.  De MCR spelregels worden uigebreid uitgelegd tijdens onze cursus van zes avonden, maar staan ook omschreven op onze site (engelstalig)

Hoe kan ik mijn club steunen?

Jaarlijks nemen wij deel aan de Grote Club Actie, waarbij u meedingt naar mooie prijzen en de club ontvangt 80% van de inleg van de verkochte loten.

Tijdens de speelavonden staat er een "giften potje" op de bar, als je eens wat klein geld over hebt.

U kunt vriend / donateur worden eventueel met vermelding van naam als u dat wenst, neem contact op met het secretariaat.

Kan ik Mahjongclub Haagse Kringen sponsoren?

Jazeker, bedrijfssponsoring is mogelijk.

Neemt u contact op met het bestuur over de mogelijkheden. (voorbeelden: vermelding op de website, deeplinks naar producten, vermelding op het scoreformulier, toernooi sponsoring behoort ook tot de mogelijkheden.)

Noot:

Wij zijn niet gelieerd aan een commerciële instelling en stellen alle informatie op onze site beschikbaar om kennis over de vereniging en het mahjongspel te vergaren.

bottom of page