"... wij stimuleren al onze leden om steeds beter te gaan spelen  ... "

HAAGSE KRINGEN

ERE GALERIJ

Steeds meer Haagse Kringers doen ook mee aan toernooien!

 

De één is wat fanatieker dan de ander, op de speelavonden zien we dat iedereen toch zijn best doet om liefst één of meerdere potjes te winnen.

 

De vereniging stimuleert en helpt haar leden om steeds beter te leren spelen.  Door regelmatig de speelavonden te bezoeken zul je zien dat je spel-niveau hoger wordt. Daag jezelf eens uit om je spel te variëren en eens die andere combinatie gewoon te proberen, de beruchte Chickenhand, Verweven Straat / Hand, Omkeerbare Stenen, Jade-spel om er maar een paar te noemen.  Maar zorg vooral ook dat je eens probeert de sprokkel mogelijkheden te ontdekken. Natuurlijk is de snelste mahjong effectief!

We proberen ook regelmatig een interactieve sessie te organiseren waar we een situatie bespreken.  Het is aan je zelf of je daar serieus aan meedoet of niet. 

 

Als lid van onze Mahjongclub Haagse kringen ben je ook lid van de Nederlandse Mahjongbond (NMB).  De verenigingen aangesloten bij de NMB organiseren regelmatig toernooien.  Vaak zijn ze in ieder geval voor wedstrijdspelers toegankelijk maar steeds meer toernooien zijn ook toegankelijk voor de ervaren recreatieve speler die al een jaar of wat speelt.  Daarnaast zijn er soms toernooien voor "debutanten", de recreatieve spelere die nog niet zo veel speelervaring heeft  De agenda voor de toernooien is te bekijken op de toernooikalender van de bond 

Op deze pagina zetten we leden die een mooi resultaat in onze verenigingscompetitie en / of op de toernooien neer hebben gezet in het zonnetje.

Niets lijkt meer vanzelfsprekend sinds de start van de Corona-crisis.  Onze speelavonden zijn opgeschort.  Wel hebben een aantal mensen het online mahjong opgepakt. Het is helaas niet voor iedereen weggelegd achter een scherm of op de tablet daarom geen formele verenigingsprijzen. Toch plaatsen we de verrichtingen en prestaties van de online spelende leden ook hier in onze ere-gallerij.

Wendy

ONLINE Zwarte Schilpad 2020

Wendy wist in het vierde kwartaal met een halve punt voorsprong te winnen en mag de ONLINE ZWARTE SCHILDPAD 2020 worden genoemd.

Wim Davids werd tweede en Joyce Riekerk werd derde.

Dit kwartaal deden 20 verschillende leden mee aan de wekelijks Online Mahjong-avond.

Wendy & Joyce Riekerk

Gekwalificeerd voor het eerste European Online Mahjong Championship

De Corona crisis legt ons allerlei beperkingen op. Er is een enthousiaste groep Haagse Kringers die bijna wekelijks toch van  "the next best thing" weet te genieten. Namelijk online mahjong. Als vereniging hebben wij het online mahjong binnen en buiten onze club in de spotlight gezet. De Franse Mahjong Club du Rhône organiseerde in samenwerking met Mahjongsoft.een serieus online kampioenschap op Europees niveau.  

 

Wendy wist zich te kwalificeren als winnaar van één van de 10 kwalificatie toernooien, op zich al een prachtige prestatie tussen een internationaal veld.  Joyce Riekerk wist zich te plaatsen via een ranking lijst die open gevallen plaatsen opvulde.

 

De kwalificatie van beide dames is al genoeg reden om trots te zijn op Wendy en Joyce. Super gedaan!

De winnaars van het OEDMC 2020:

 1. Jose Moreno Merino, Spanje

 2. Svetlana Simonova, Rusland

 3. Panjing Song, China


Aantal deelnemers per deelnemende land:

 • Rusland – 34

 • Frankrijk – 19

 • Nederland – 16

 • Italië – 9

 • China – 8

 • Zwitserland – 6

 • Singapore – 5

 • Japan – 4

 • Canada – 3

 • België, Spanje , Zweden en het Verenigd Koninkrijk – 2

 • Oostenrijk, Duitsland, Hengarije en Polen – 1

Op 31 oktober 2020 wist Joyce wist een mooie 101ste plek te behalen. Tussen een sterk internationaal deelnemersveld.

 

Hieronder de link naar de resultaten. https://mahjongclubdurhone.fr/oedmc2020/result.php

Eva van Duijn

Azuren Draak 2020

Op de valreep begon de Corona pandemie roet in het eten te gooien en helaas vielen twee speelavonden af.  ​Woensdag 11 maart was ons voorlopig laatste speelavond sinds de lockdown begon.  Eva was de onbetwiste winnaar en de terechte Azuren Draak 2020! 

Joyce Riekerk

Winnaar seizoen van de Zwarte Schildpad 2020

8 januari 2020 - Heel nipt maar niet minder verdiend wist Joyce de seizoenstitel te bemachtigen.  Na har ere podiumplaats op het Domtoren toernooi 2019 en afvaardiging binnen het team van Haagse Kringen op het NK Clubs 2019 wellicht een logisch vervolg. Gefeliciteerd Joyce!

Team Haagse Kringen NK MCR CLUBS 2019

Afvaardiging Haagse Kringen

November 2019 - Geen ere-podium plaats, toch een eervolle vermelding.  Deelname aan het eerste Nederlands Kampioenschap voor Clubs in Mahjong Competition Rules wil nog niet zeggen dat je een team hebt.  Je hebt daar eerst kandidaten voor nodig en die moeten dan maar allemaal ook nog eens kunnen. Eva van Duin, Maaike Fleskens, Joyce Riekerk en Peter van der Smitte en reserve speler Enne Jan Hekma vertegenwoordigden onze club. (Helaas kon Geertjan Blaauw vanwege gezondheidsredenen niet deelnemen)

Joyce Goddijn

Tweede plaats op ere-podium Negen Poorten toernooi IJsselstein 2019

Joyce wist zeer sterk spelend de tweede plaats te veroveren op het Negen Poorten toernooi in IJsselstein 2019.  Een prachting resultaat in het sterk bezette recreanten toernooi,

Margriet

Winnaar seizoen van de Vermiljoen Feniks 2019

Al enige tijd doet Margriet bij de laatste seizoenen mee voor een ereplek. Nu was het Margriet die dit seizoen nipt aan het langste eind trok, zij wist Wendy nog net in te halen die verdienstelijke tweede werd, voor Maaike Fleskens die beslag legde op de derde plaats.  Gefeliciteerd Margriet!

Marijke Schilders

Winnaar seizoen van de Zwarte Schildpad van 2018

Marijke weet op een consistente manier regelmatig avondwinnaar te worden en ook veel Mahjongpunten te scoren.  Nipt wist zij Wendy van der Smitte op de allerlaatste speelavond van de seizoenswinst af te houden.  Wendy zou zelfs nog derde worden omdat Maaike Fleskens nog een gelijk aantal tafelpunten wist te behalen met een beter mahjongpunten aantal.

Marijke Schilders

Winnaar seizoen van de Vermiljoen Feniks 2018

Marijke Schilders speelt al vrij lang Mahjong en was een van de eerste 11 leden bij oprichting in 2016. Marijke werd al eerder tweede in de overall ranking van 2017 - 

Geertjan Blaauw

Tweede plaats Schoon Spel toernooi 2018

19 mei 2018 - Onze kersverse Azuren Draak 2018, Geertjan Blaauw, veroverde een mooie zilveren medaille tijdens het spannende recreanten Schoon Spel toernooi in Oss. Gefeliciteerd Geertjan! We zijn trots op je!

Annechien Deurloo

Derde plaats Kongroverstoernooi 2018

13 januari 2018 - Namens onze vereniging deden Annechien, Joyce en Maaike mee.  In de Zaanstad sleepte Annechien Deurloo er een prachtige 3de plaats uit. Gefeliciteerd Annechien!

Maaike Fleskens

Winnaar Dertien Wezen Toernooi Berlicum 2017

November 2017 - Ambiteus kenschets deze competitieve recreant.  Na de eerste toernoowinst in september wist Maaike ook in Berlicum de bij de recreanten de eerste plaats te veroveren.!

Joyce Goddijn

Derde plaats Debutantentoernooi 2017

Ons eerste eigen debutanten toernooi, en Joyce veroverde een mooie derde 'bronzen' plek

Annechien Deurloo

Tweede plaats Negen Poorten Toernooi IJsselstein 2017 

September 2017 - Naast een winnaar uit de Haagse Kringen gelederen, wist Annechien van Deurloo ook nog eens beslag te leggen op de tweede plaats van het Negen Poorten toernooi in IJsselstein.

Jeanine Vermeulen

ONLINE Witte Tijger 2020

Jeanine Vermeulen, wist in het in het derde kwartaal bijna alles te winnen en is dan ook de zeer terechte winnaar van de "Witte Tijger 2020" 

Er spelen inmiddels toch zo'n 16 leden wekelijks Online Mahjong.

Margriet Körmeling

Clubkampioen 2019 - "Groen Gele Draak 2019"

Met een minimaal verschil van 1 punt wist Margriet de jaartrofee ion de wacht te slepen.  Normaal gesproken zou zij tijdens de ALV 2020 gehuldigd worden, maar dat viel tegen. De ALV werd uitgesteld en heeft op dit moment nog steeds niet plaatsgevonden. Het bestuur heeft de prachtige en unieke handgeschilderde trofee inmiddels overhandigd aan Margriet op haar nieuwe adres. Anders dan ander maar het is ook een gek jaar!  Een eervolle vermelding is op z'n plaats voor de nummer twee Wendy van der Smitte en de nummer drie Marij van Ewijk.

Lino Zuppelli

Winnaar Kongroverstoernooi 2020

11 januari 2020 - Lino is op veel toernooien te vinden. Met een stijgende lijn in de gemiddelde resultaten was een ere-podium plek een kwestie van tijd.  Tijdens het traditioneel eerste toernooi van het kalenderjaar viel alles op z'n spreekwoordelijke plek.  De vasthoudendheid, geleerde lessen en een dosis geluk brachten Lino een verdiende gouden podium plek.  Gefeliciteerd Lino!

Joyce Riekerk

Tweede plaats op ere-podium Domtoren toernooi Utrecht 2019

Joyce wist haar eerste podium plek te veroveren op een goed bezet recreanten toernooi met 64 deelnemers.  Het werd een spannende strijd om de ere plaatsen. Joyce wist twee tegenstanders uit eindelijk te verslaan op mini-punten. Niettemin een mooi resultaat.

Frans Huijsing

Winnaar seizoen van de Witte Tijger 2019

Frans wist zijn naaste concurrent Peter nog net voor te blijven. Frans heeft in de loop van 2019 zijn spel meer diepgang weten te geven, met dit mooie resultaat als gevolg. Gefelicteerd Frans!

Paul Deege

Voorzitter 2016 - 2019

Paul werd in het zonnetje gezet als dank voor zijn energieke en altijd enthousiaste bijdrage in de oprichting van onze Mahjongclub Haagse Kringen en zijn voorzitterschap vanaf 2016 tot januari 2019.

Joyce Goddijn

Winnaar seizoen van de Azuren Draak 2019

Joyce Goddijn is onze gedreven secretaris.  Zij wist op de allerlaatste avond nipt op Mahjongpunten Lino (Witte Tijger 2018) voorbij te streven die op een tweede seizoenstitel leek af te stevenen. Lino werd dus tweede voor Geertjan (Azuren Draak 2018)

Lino Zuppelli

Winnaar seizoen van de Witte Tijger van 2018

Lino werd lid na de cursus in 2017, en pakt zijn eerste ere plek tijdens onze eigen club competitie! Joyce Goddijn wist beslag te leggen op de tweede plaats en Annechien Deurloo werd op het nippertje nog derde .

Annechien Deurloo

Winnaar Reus van Rotterdam 2018

Annechien weet bij vlagen brilliant te spelen. En na eerdere podiumplaatsen een kwestie van tijd voor een "Gouden" positie.

Geertjan Blaauw

Winnaar seizoen van de Azuren Draak 2018

Net lid geworden en gelijk al een mooi resultaat in het eerste kwartaal van 2018. Geertjan is een gedreven mahjongspeler die wekelijks helemaal uit Gorinchem naar het Haagse komt om gezellig bij ons te komen mahjongen.

Maaike Fleskens

Winnaar overall ranking 2017

Maaike is lid sinds.... Zij heeft mahjong leren spelen via haar vrienden. Het mahjong heeft haar te pakken!

Rob Vonk

Winnaar Eerste Debutantentoernooi Haagse Kringen 2017

Ons eerste eigen debutanten toernooi werd gewonnen door Rob Vonk, van origine wel een Hagenaar maar nu spelend bij de ENMV in Rotterdam. Gefeliciteerd!

Maaike Fleskens

Eerste plaats Negen Poorten Toernooi IJsselstein 2017 

September 2017 - Bij ons weten de eerste toernooiwinst voor een Haagse Kringen lid met oer Brabantse roots!  Fantastisch!