top of page

MAHJONGSOFT

INSTELLEN

PRIVÉTAFEL

⏳️Leestijd: ± 5 minuten

 

Deze pagina geeft in volgelvlucht de belangrijkste zaken weer, die je moet weten om een zogenaamde privé tafel aan te maken op mahjongsoft.com, een gratis online platform waar je MCR (Chinese Official) Mahjong kunt spelen, oefenen én trainen.

 

Recent hebben de mannen van mahjongsoft de mogelijkheid toegevoegd om een tafel te maken die groep- of club-gebonden is, middels de "Ticket" functionaliteit. Deze kun je in laten stellen voor groepen vanaf 10 spelers, en een donatie voor het faciliteren van dergelijke functionaliteit op aanvraag, wordt zeker zeer gewaardeerd,

Waarom een privé tafel?

(A) Je wilt met een gezelschap van spelers een potje mahjong spelen en je wilt voorkomen dat een andere enthousiaste mahjongspeler zo maar aan de tafel die je geopend hebt aanschuift. - Je maakt dan een privé tafel aan met een pin-code.

(B) Je wilt voor een georganiseerd club of anderszins misschien informelere groep spelers faciliteren dat als iemand een privé tafel aanmaakt met een "ticket" (een zelf gekozen club- of groepsnaam), iedereen die in die groep zit je feitelijk aan die tafel kan aanschuiven.

(C) Om een privé oefentafel aan te maken, met aangepaste speelsnelheid. 

Onze club gebruikt deze functionaliteit om onze speelavond te faciliteren, al onze online spelende leden zijn toegevoegd aan een groep "Haagse Kringen", elke woensdag avond zijn gemiddeld zo'n 20 mensen online om op deze manier gemakkelijk een club-competitie te spelen.

Joyce Goddijn een lid van onze vereniging heeft een PDF document gemaakt met duidelijke uitleg inclusief afbeeldingen, welke je kunt printen.

Uitgangspunt voor deze functionaliteit is dat je een geverifieerde gebruiker bent (Verified User) Zie ook uitleg bij registratie (opent andere pagina).

  • 💡TIP: Spelen met genummerde stenen, - dit

Hieronder vind je verdere uitleg

AANMAKEN VAN EEN PRIVÉ TAFEL(SESSIE)

Als je inlogt zie in principe eerst de startpagina.  Op deze start pagina zie je naast je spelersnaam ook een viertal secties.

  •  Tafels Online  - overzicht van tafels die in sessie zijn (aan het spelen) en tafels die wachten op 1 of meerdere spelers.

  •  Spelers Online  - Alfabetisch overzicht van online  (ingelogde) spelers - gesorteerd op spelersnaam!

  • Chat Online - om eventueel berichten te versturen die iedereen kan lezen,

  • Laatste Sessies - Een overzicht van afgelopen speel sessies

Bij de  Tafels Online  sectie zie je rechts in de zwarte sectie-balk een kop met een slotje.

startpagina
create_private_session.png

Na het aanklikken van de knop zoals hierboven afgebeeld, opent zich een window waar je de privé sessie / tafel kunt instellen naar eigen keuze. Zie de afbeelding hieronder

configure_private_session.png

INSTELLEN VAN EEN PRIVÉ TAFEL(SESSIE)

Type:  Hier kies je de mahjong spelregelsset, MCR of SBR (dropdown)

Vervolgens kies je óf PINcode óf Ticket om mee te doen

Selecteer

  • PIN code : een reeks nummers cijfers minimaal 1 positie maximaal 4 posities óf

  • Ticket om mee te doen, als je in een club of groep bent opgenomen staat hier de club- of groepnaam

 

Duur van de ronde: de maximum tijd voor de speelsessie

Bedenktijd eigen eactie: maximum tijd vanaf een gepakte steen van de muur of een geclaimde steen om de 14de steen af te leggen.(8-30 seconden)

Bedenktijd voor claim: maximum tijd voor het claimen van een steen. (8-30 seconden)

Min. bedenktijd voor claim: de minimale tijd die verstreken moet zijn voordat een steen geclaimd kan worden, (0,2-5 seconden)

Extra tijd: De waarde gepresenteerd een extra tijdbank die beschikbaar is voor een speler na het verstrijken van de bedenktijd eigen actie (10-60 seconden) - de waarde wordt gereset na ....

Tijd voor bekijken van resultaat: maximum tijd om het spelresultaat te bekijken na afloop van een spel. (10-60 seconden)

 

💡TIP: Het is aan te bevelen om voor een oefensessie met één of meer bots de waarde van Min. bedenktijd voor claim te verhogen, zodoende wordt de speelsnelheid van de bot gedempt en zul je het spel ervaren met een ustiger verloop in plaats van de anders zeer snelle speelsnelheid van de bot.

Na het instellen van de gewenste waarden klik je op de knop "Maak een privé tafel". Het systeem geeft een scherm weer met daarin aangegeven het sessie/tafel nummer, klik vervolgens op Sluiten

confirm_private_session.png

In het overzicht TAFELS ONLINE zie je aangemaakte tafel verschijnen, met een status wachtend zijnop één of meerdere spelers.

  • ❗️Let op! als je een tafel opent of aanschuift aan een tafel, dan zal die tafel openen als een nieuwe browser tab (naast de tab waar je het hoofdscherm hebt geopend) binnen je browser!​

tafelsonline
identify_private_session.png
speelinterface

Wanneer er gekozen is voor een club- of groepsticket, dan zie je de naam links onder het sessie- of tafelnummer,

 

Communiceer het sessie- of tafelnummer naar diegenen die aan de tafel plaats mogen nemen.

 

De tafel is afgeschermd voor vrije toegang.

 

  • ❗️Let op! minstens één persoon moet binnen drie minuten na aanmaak vande privé sessie / tafel, daadwerkelijk plaatsnemen, anders vervalt de tafel automatisch!

registratie_instructies

Na het registreren kun je in je profiel de optie voor genummerde stenen aanvinken en opslaan!

 

Dat is alles!

Ga verder naar stap 2. Wat zie ik op de startpagina

bottom of page