Introductie Mahjong Competition Rules

?? 2021 ??

Begeleid door onze ervaren vrijwilligers, de mahjong stenen op tafel, voor u en in uw hand. De stenen zien, voelen, de termen horen, leren en begrijpen. Vragen stellen, proberen, nog meer enthousiaste vragen stellen.. van fouten leren, vallen en opstaan en en dosis gezond doorzettingsvermogen helpen u goed op weg!
Alle boeken en online cursussen ten spijt zijn wij er van overtuigd dat niets beter is dan een echte hands-on mahjong cursus.
U bent gewaarschuwd ;-) maar liefst 8 van de 12 cursisten die deelnamen aan de De voorjaarscursus 2019 werden na afloop van deze cursus lid van onze vereniging.
Zes woensdagavonden les (van ca. 19:15 - 21:45) en aansluitend twee speelavonden!

GERINGE KOSTEN

De kosten voor deelname zijn slechts 60 euro voor de in totaal 8 avonden (6 cursus avonden + 2 speelavonden). Inbegrepen zijn:

  •  een full colour 80 pagina cursus syllabus

  • en een naslagwerk van mahjong guru Adrie van Geffen. *)

  • In principe één instructeur vrijwilliger per drie, maximaal vier cursisten.

Een eventueel positief saldo van het cursusgeld komt, na aftrek van aanschaf cursusmateriaal en deel zaalhuur ten goede aan onze Mahjongclub om het Mahjong spel en de vereniging verder te promoten.

NIEUW - KORTING MET OOIEVAARSPAS

Sinds kort is deze cursus ook met korting beschikbaar voor Ooievaarspashouders. Heeft u een geldige Ooievaarspas dan ontvangt u 50% korting! via de Ooievaarspasregeling van de Gemeente Den Haag..

BESCHIKBARE PLAATSEN

De voorjaarscursus 2020 gepland voor maart gging niet door in verband met de Corona-crisis.

Een volgende cursus datum is helaas nog niet te plannen, in verband met de beperkingen.

Het aantal personen dat aan de cursus kan deelnemen is maximaal twaalf personen, door de onstuimige groei van onze vereniging kan dit aantal per cursus lager zijn, afhankelijk van de beschikbare ruimte op onze speellocatie.

 

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden als gegadigde voor de volgende cursus.

AANMELDEN

U kunt zich middels dit formulier nu aanmelden als geïnteresseerde voor de te organiseren cursus!

 

Uw aanmelding is definitief zodra (a) het minimale aantal deelnemers bereikt is en (b) u de kosten voor de cursus heeft voldaan aan onze penningmeester.

Na aanmelding ontvangt u bericht van inschrijving en nadere details voor wat betreft de betaling en de planning.

In verband met de beperkingen van de corona crisis is er momenteel geen planning mogelijk, laat staan een inschatting van een datum voor een eerstvolgende cursus.  U komt op de wachtlijst op basis van wie het eerst komt wie het eerst maalt.

CURSISTEN UPDATE AUGUSTUS 2021

Ondanks dat wij als club per 1 september gereguleerd weer starten met onze speelavonden, zal er op korte termijn nog geen mogelijkheid zijn om een cursus te organiseren.

Er zijn verschillende redenen, het is op did moment niet mogelijk om meer tafels in gebruik te nemen dan dat we als leden al nodig hebben.

 

We zullen met onze leden die ook vrijwillig eventueel als docenten de cruen organiseren overleggen hoe we de vraag naar cursus kunnen faciliteren.

 

We zullen hier ook overwegen opm op een andere avond / dag een aparte cursusavond te organiseren, eventueel zelfs op een andere locatie.

 

Op dit moment verwachten wij helaas niet dat we hierover op korte termijn nieuws kunnen brengen. Na Bijna anderhalf jaar geen enkele mahjong mogelijkheid zijn wij al erg blij dat wij voor onze meer dan 45 leden een wekelijkse speelavond met beperkingen kunnen organiseren.

Uiteraard houden wij u op de hoogte via deze pagina en periodiek via email.

We vragen u hiervoor om uw begrip.

WAT MAG U VERWACHTEN

 

Binnen korte tijd heeft u de basis onder de knie. U leert de prachtige stenen kennen als ook natuurlijk de verschillende onderdelen van het spel, het doel, de fascinerende Mahjong termen. Daarnaast maakt u kennis met de uitdagende  combinaties die de Competition Rules juist zo uitdagend maken.  

Voor sommigen lijkt het spel intimiderend, maar al tijdens de eerste avond weet u feilloos een Paar, een Chow, een Pung en een Kong te onderscheiden.  U raakt vanzelf meer en meer enthousiast.

 

Bent u bekend met rummi-kub, Ming, Canasta, Jokeren en/of Pokeren dan zullen sommige termen u waarschijnlijk al bekend voorkomen.

Ik speel al jaren een andere variant met mijn vrienden en familie, waarom MCR leren?

MCR is de favoriet van onze vereniging, daar draaien wij niet om heen.  Wij hebben ook nadrukkelijk het doel om niet alleen Mahjong maar ook de MCR regels te promoten.  Zonder afbreuk te doen aan de mooie andere varianten en de vaak ook heel leuke "thuisregels". Feit is dat de vele van deze gebruikte "thuisregels" helemaal niet op elkaar aansluiten en dan vaak juist een belemmering zijn om met andere groepen mensen te spelen die nu net niet uw "thuisregels" kennen.  MCR slaat hierin een brug, het zijn niet de enige regels die wereldwijd worden gespeeld, maar wel een regelset die op competitie niveau in Nederland, Europa en ook wereldwijd beoefend wordt zowel op recreatief niveau als op competitief niveau.

 

Wist u dat men het Mahjong spel waarschijnlijk ooit als spel met Mahjongkaarten begon?

 

De spelregels omvatten ook een reeks combinaties, u leert deze kennen en toepassen. Al snel zult u met uw medecursisten en onderbegeleiding van onze vrijwilligers gezamenlijk aan een tafel het mooie Mahjongspel kunnen gaan spelen.

 

Hands on, de stenen leren kennen en het spel ontdekken

Afwisselend hands-on spel en theorie brengen u na zes avonden tot een niveau waarmee u zich prima verder zelf kunt ontwikkelen en aldoende het spel steeds beter leren spelen.  Door vooral frequent met andere mahjongspelers het spel te spelen, leert u steeds beter alle uitdagende mogelijkheden toe te passen.

 

UW EIGEN INBRENG

BELANGRIJK!

Het is van groot belang dat u alle (zes) geplande cursusavonden beschikbaar bent!

Het is een intensieve cursus met veel hands-on oefening.  U leert in relatief korte tijd behoorlijk veel nieuwe begrippen en spelspecifieke handelingen en regels.

Weet u van te voren dat u één of meerdere avonden zou moeten missen, dan weten wij uit ervaring dat het moeilijk kan worden om de gemiste stof in te halen. Wij willen u hiervoor waarschuwen om teleurstellingen te voorkomen. Gelieve hier rekening mee te houden en eventuele geplande afwezigheid tijdens de geplande cursusperiode duidelijk vooraf kenbaar te maken bij de aanmelding. 

De ervaring leert dat, hoe meer tijd u er in steekt, hoe sneller en beter u het spel onder de knie zal kunnen krijgen.  U wordt vast gepakt door het spel en alle uitdagende mogelijkheden.

Onze cursusopzet gaat er vanuit dat u als enthousiaste cursist, behalve de 6 cursusavonden investeert, ook minimaal één uur per week in huiswerk en zelfstudie investeert.

1)  Heeft u hét MCR boek voor beginners geschreven door mahjonggoeroe Adrie van Geffen wellicht al in uw bezit of kunt u het lenen, dan bent u niet verplicht het opnieuw aan te schaffen. In het boek staan opdrachten die u als huiswerk / thuisoefening kunt uitvoeren.  Het boek gebruiken wij in deze cursus als hulpmiddel - naast de door onszelf ontwikkelde full-colour cursus syllabus - en zullen regelmatig naar de inhoud en opdrachten daar in verwijzen. Daarnaast is het een compleet naslagwerk voor MCR.  Door collectief in te kopen kunnen wij het boek wel tegen een gereduceerde prijs aanbieden. U heeft dan een korting van 15 euro op de cursusprijs

Noot wij verstrekken geen kopieën, wij moedigen u aan om een eigen exemplaar aan te schaffen, nieuw via onze vereniging of wellicht tweedehands.

LOCATIE - Evert Wijtemaweg 6

Wij spelen op een prachtige locatie gelegen in de Bosjes van Pex, met doorgaans ruim voldoende gratis parkeergelegenheid en prima bereikbaar via het openbaar vervoer. Uw fiets stalt u binnen de hekken. De speellocatie is centraal gelegen tussen de wijken/buurten Vogelwijk, Vruchtenbuurt, Bomenbuurt, Bloemenbuurt, Componistenbuurt, Bohemen, Kijkduin, Segbroek en Duinnoord. Wij hebben ook leden woonachtig in Rijswijk, Voorburg en Scheveningen.

 

Openbaar vervoerhaltes in de buurt:

Oude Buizerdlaan [bus 24] - 400m (5minuten)

Kruisbeklaan [bus 24] - 400m (5 minuten)

Appelstraat [lijn 3] - 550m (7 minuten)

Laan van Meerdervoort [bus N3] - 750m (9 minuten)

De Savornin Lohmanplein [lijn 3] - 800m (10 minuten)

Colijnplein [bus 23] - 950m (12 minuten)

Thorbeckelaan/Appelstraat/Alberdastraat  [bus 21] - 1,1km (13minuten)

Plan uw OV reis via deze linkhttps://9292.nl/?naar=den-haag_evert-wijtemaweg-6