top of page

Introductiecursus
Mahjong Competition Rules

GEFELICITEERD!
U HEEFT DE CURSUS AFGEROND!

IMG_6989_blurred_edited.jpg
LIBWYPMJ.png

U heeft het instructie-gedeelte van onze introductiecursus Mahjong Competition Rules afgerond. Als u minstens vijf van de eerste zes avonden heeft deelgenomen heeft u waarschijnlijk ook uw cursuscertificaat ontvangen. Zoals u gemerkt heeft is ons geliefde spel, geen heel eenvoudig spel. Vanaf het prille begin met de kennismaking met de stenen en alle nieuwe termen en rituelen heeft u een reis gemaakt. Het is ook een start van wat wij hopen een langere reis van uw ontwikkeling in het prachtige mahjongspel.

Wij denken dat u klaar bent om gezellig met anderen aan de slag te gaan om meer speelervaring op te doen, dat gaat het beste door simpelweg het spel regelmatig te gaan spelen.

Gebruik de cursus-syllabus, het boek van Adrie van Geffen en de persoonlijke puntenkaart om je verder te ontwikkelen als MCR mahjongspeler. Wees niet bang om fouten te maken, het gebeurt iedereen en van fouten maken leer je het meeste.

Op deze pagina leggen wij aan u uit, wat de verschillende opties voor u zijn nu u de cursus heeft afgerond. U kiest natuurlijk zelf wat het beste bij uw situatie past.

Het was ons in elk geval een genoegen om jullie te enthousiasmeren voor ons geliefde spel. 

TWEE MAAL VRIJBLIJVEND MEESPELEN ALS ONZE GAST OP ONZE GEZELLIGE SPEELAVOND.

Bij de cursus zit sowieso al inbegrepen dat u op avond 7 en avond 8 mee kunt spelen op onze speelavond.  Wij doen dat met intentie omdat wij uit ervaring weten dat hoe vaker je meteen blijft spelen direct na de cursus, des te beter de geleerde kennis beklijft. Wees wel gewaarschuwd, het wordt namelijk steeds leuker.

Als je aansluitend op de zes instructie avonden meteen twee weken blijft doorspelen dan is dat de beste optie.  Kun je onverhoopt de twee avonden niet direct aan laten sluiten, neem dan contact op met de cursus-coordinator. (via whatsapp of telefonisch)

Je kunt je als gast inschrijven voor de eerstvolgende speelavonden via onze club pagina.

ASPIRANT-LID WORDEN - ZES WEKEN MEESPELEN OP ONZE GEZELLIGE SPEELAVOND

Je hebt de smaak te pakken en je wilt graag nog een periode van zes weken plakken aan de cursusperiode, zonder dat je direct vast zit aan een lidmaatschap. Meld je dan aan als tijdelijk aspirant-lid!

Tegen een schappelijke vergoeding kun je gedurende een overzichtelijke periode van zes aaneengesloten weken, 6 keer deelnemen aan onze speelavonden. Je kunt wat langer proeven van de sfeer en het spel. 

Mocht je een of twee keer niet kunnen deelnemen in deze periode, dan kan de periode maximaal tot acht weken worden opgerekt in overleg met de secretaris.

Je kunt je aanmelden als aspirant-lid via onze club pagina.

Bij de Haagse Kringen bevindt u zich in een gezellig en goed gezelschap!

Onze vereniging staat voor sportiviteit, respect & sociale veiligheid.

Van ieder lid en van alle gasten verwachten wij dat zij de verantwoordelijkheid nemen om grensoverschrijdend ongewenst gedrag te vermijden. 

Iedereen is welkom bij onze vereniging, ongeacht culturele afkomst, religie of seksuele voorkeur. 

LID WORDEN VAN MAHJONGCLUB HAAGSE KRINGEN

Je bent niet alleen gegrepen door het spel maar ook door de gezelligheid van een club met enthousiaste vrijwilligers. Je kunt dan natuurlijk lid worden van ons "cluppie", wij vinden dat de allerbeste optie ;-) .

Wij organiseren wekelijks een speelavond (woensdag-avond), minstens 48 keer per jaar (nog geen 1,50 euro per avond). Wekelijks deelnemen mag zeker, maar er is geen verplichting. Sommige leden zijn er elke week, andere leden hebben bijvoorbeeld in de winter een andere activiteit.

Afhankelijk van wanneer je lid wordt, betaal je een gedeelte (naar rato) van de contributie voor de rest van het kalenderjaar. Een eventueel aspirant-lidmaatschap voorafgaand aan een jaar lidmaatschap wordt natuurlijk ook voordelig verrekend.

EXTRA VOORDEEL!

Als cursist betaal je geen éénmalige bijdrage

als je binnen 2 maanden na afloop van de cursus lid wordt!

Als volwaardig lid van van onze vereniging:

  • Kun je op recreatief niveau deelnemen aan de wekelijkse speelavonden (minstens 48 ker per jaar)

  • Neem je deel aan de interne clubcompetitie, met vier maal per jaar een seizoenswinnaar en een jaarlijkse winnaar van de Groen Gele Draak.

  • Krijg je toegang tot het besloten leden-gedeelte van onze website.

  • Ben je automatisch recreanten lid van de Nederlandse Mahjongbond.

  • Wordt je natuurlijk uitgenodigd voor gezellige verenigingsactiviteiten.

  • Nodigen we je uit om één keer per kwartaal introducees mee te nemen naar het "Avondje Anders".

  • Kun je, als je de ambities en de ervaring hebt, deelnemen aan de landelijke NMB toernooien voor recreanten.

  • Kun je als je veel ambities en veel ervaring hebt "wedstrijd" lid worden en op competitief niveau deelnemen aan toernooien in Nederland en in Europa.

  • Je kunt als vrijwilliger een bijdrage leveren aan de groei en bloei van onze vereniging van vrijwilligers en mahjong als denksport.

Je kunt je als lid inschrijven van onze vereniging Mahjongclub Haagse Kringen via onze club pagina.

IMG_6198.HEIC

ANDERE MCR CLUBS RONDOM HAAGLANDEN

In Den Haag en de Haagse regio is onze Mahjongclub Haagse Kringen de enige bij de NMB aangesloten vereniging.

In de buurt van Den Haag zijn er verenigingen in Leiden / Leiderdorp en in Rotterdam.  Er is ook een club in Delft maar daar wordt volgens andere regels (NTS) gespeeld.

 

Er zijn nog flink wat andere clubs in Nederland, een overzicht van alle bij de NMB aangesloten verenigingen vindt je terug op de site van de Nederlandse Mahjongbond.

ANDERE INFORMELE INITIATIEVEN IN DE REGIO HAAGLANDEN

Onze vereniging is in 2016 ontsproten vanuit een "initiatief Mahjong in Den Haag" dat eind 2015 op de rails werd gezet.  In Den Haag ondersteunen wij ook andere informele initiatieven om mahjong als denksport op de kaart te zetten.

Er zijn momenteel drie informele initiatieven waarvoor wij een web-pagina hosten met informatie en contact-details. Bij deze initiatieven zijn verscheidene van onze leden actief als vrijwilliger en/of als deelnemer.

bottom of page