top of page

Speelavond 26 juli - Cursisten doen mee!


Maar liefst 6 cursisten deden vanavond mee! Eva, Irmgard, Jeannette, Jerika, Margriet & Lino, allen fris van de cursus en twee oefen speelavonden begaven zich dapper naar deze speelavond.

Zo'n score lijstje is hard maar geeft nooit een beeld van de avond, de gezelligheid, het altijd weer leren, de spanning, steeds weer nieuwe inzichten krijgen is wat ons spel zo leuk maakt.

Met 14 spelers op maar liefst 4 speeltafels, werd het een gezellige avond. Meer mensen dus ook lekker wat meer leven in de brouwerij naast het frequente gekwetter van de stenen. Hoe lang zal het duren voordat we de vijfde tafel kunnen openen?

Tafel 1 - Joyce tafelwinnaar - ondanks dat Marijke Huising de eerste twee spellen gelukkig was met de discard van de jodokus wist Joyce in spel 3 met een mooie self-drawn de voorsprong te pakken en zou die niet meer weggeven. Jerika gaf dapper verweer en met twee cracks als Marijke en Joyce was het hopelijk voor Jerika een leerzame en toch ook leuke avond.

Tafel 2 - Mieneke tafel winnaar - Aan tafel 2, bezetten Eva en Jeannette mooi de 3de en 2de plaats. Wendy kwam met een self-drawn weer wat bij, waarna Jeannette in spel 7 de leiding pakte. Mieneke wist Jeannette nog maar nipt van de overwinning te houden met een mooie self-drawn die haar 99 punten opleverde en de tafelwinst voor de avond. Ook hier was het gezellig.

Tafel 3 - Aan tafel 3 nam Lino het op tegen Maaike en Frans, voorwaar een opgave. Maaike staat al geruime tijd aan de leiding in de competitie. Terwijl Maaike en Frans om de tafelwinst streden, wist Lino toch mooi een pot te winnen en te voorkomen dat hij op deze avond de discard weggaf.

Ondanks 4x mahjong van Frans legde Maaike met een 105 punten self-drawn de basis en wist Frans 1 punt voor te blijven!

Tafel 4 - Aan deze tafel wist Mariette er met de tafelwinst van door te gaan met 'slechts' één (weliswaar dure) winnend spel. Irmgard en Margriet wisten samen 3 van de 6 spellen te winnen, goed hoor!

Voor volgende week allen weer een leuke en leerzame avond toegewenst!

16 weergaven
bottom of page