top of page

Marijke Schilder avondwinnaar! Mariette & Eva pakken Paul aan...


15 spelers op deze speelavond, dus 3 tafels met een "jodokus" ... Al enige tijd worden er alternative namen voor de jodokus genoemd ... heb jij er ideeën over? Anyway deze spek en bonen plek is toch altijd van invloed op het spel. Deze plek gooit de steen weg die aan de beurt is... soms is dat goed soms ook niet. Volgende week 5 tafels?

Op tafel 1 waren het Marijke Schilder en Frans die de koploper moeilijk zouden maken. Marijke scoorde maar liefst 4 keer Mahjong en wist hiermee ook de avondwinst te pakken.

Tafel 2 ging iets later van start maar wist er toch nog 9 spellen uit te persen. Peter heeft blijkbaar de "curse of the many flowers" doorbroken... en legde met een 23 punter self-pick de basis voor de tafelwinst. Bijzonder is hier dat Marijke Schilder die nog even het laatste spel op de jodokus positie plaats nam en de jodokus ook nog eens een self-pick mahjong liet scoren... hmmm we tellen deze mee.. maar de vraag is hoe we hier eigenlijk het beste mee om kunnen gaan.

Op tafel 3 leek het erop dat Joyce deze tafel "naar haar hand" zou zetten met maar liefst twee self-picks in de eerste ronde van oost. Annechien wist echter met een 9 punter door een discard van Joyce de leiding over te nemen in het 9de van het tiende spel.

Aspirant lid Eva en Mariette vochten het uit aan tafel 4. Onze voorzitter kon geen vuist maken tegen de dames. Mariette leek met 3 "Hu's" in de eerste ronde af te stevenen op een regelrechte tafelwinst.. Na negen spellen had Eva Mariette echter achterhaald en had een voorsprong van 23 punten. Tijdens het tiende spel was de spanning te snijden, Mariette trok toch aan het langste einde met een ongelukkige discard van Eva waren de rollen weer omgedraaid.

10 weergaven
bottom of page