top of page

Frans Huijsing avondwinnaar! Jerika, Maaike, Jeannette en Mariette en tafelwinnaars - speelavond 20


De avond begon met een les van Paul, o.a. over de chicken hand en de verweven straat / verweven en honneurs als mogelijke opties.

Margriet zat aan tafel 1 met de nummers 1 en 2 in de competitie. Zij heeft zich dapper geweerd en haalde net als Marijke H. 2 keer mahjong, maar Maaike was oppermachtig en won met maar liefst 5 keer mahjong.

Eva en Paul hadden het nakijken aan tafel 2, Frans was onverslaanbaar. Niet alleen haalde hij 3 keer mahjong, alledrie de keren waren het self picks. Met 222 punten is Frans de avondwinnaar.

Aan tafel 3 was het gezellig, Annechien, Mieneke, Jeannette en Wendy haalden allen 2 keer mahjong. Wendy bracht Paul's les in de praktijk en haalde mahjong met een verweven straat. Jeannette besliste echter de strijd in het laatste spel, zij ging uit met een bijzondere self-pick, namelijk de laatste steen van de muur, 8 punten dus, haar tweede self-pick van deze avond.

Irmgard en Peter kwamen er aan tafel 4 niet aan te pas. Irmgard won wel het eerste spel en Peter het derde, maar Jerika nam al in het 2de spel de leiding en liet die niet meer los. Net als Frans won zij uiteindelijk met 3 keer een self pick.

Lino won aan tafel 5 het eerste spel, maar daarna haalden Mariette en Ineke de ene na de andere mahjong. Joyce, de avondwinnares van vorige week, haalde deze avond helaas geen mahjong. Ineke haalde in het laatste spel nog een prachtige mahjong van 41 punten maar haalde Mariette daarmee niet in.

Bewaren

18 weergaven
bottom of page