top of page

Speelavond 4 oktober 2017

Paul gaf weer een interessante les, hoe in het eindstadium van het spel de winkansen te vergroten. Belangrijk principe... als het kan maximaliseer dan het aantal kansen om uit te gaan!

Deze avond waren ook Gaby en Ada weer van de partij, zij hebben onze vereniging leren kennen op één van de promotionele activiteiten.

Zij hebben gebruik gemaakt van de vouchers die we hebben uitgedeeld om twee maal vrijblijvend als onze gast aanwezig te zijn op één van de speelavonden.

De vorige keer waren zij en Eric (die helaas op deze avond niet kon) geïntroduceerd bij de MCR spelregels. Zij waren net begonnen zelf de NTS spelregels te bekijken, nu hebben zij tijdens twee gast bezoeken kennis gemaakt met onze superleuke MCR regels. Peter nam de instructie van deze tweede avond op zich en speelde een aantal open spellen. De dames waren enthousiast en hebben veel bijgeleerd. Ada en Gaby beraden zich op wat zij willen doen.. Mahjong vonden zij heel erg leuk.. Wij hopen hen nog terug zien als aspirant lid of tijdens een cursus.. ook is de mogelijkheid besproken om een aangepaste cursus aan te bieden.. daar moet het bestuur zich op beraden. De uitslag is niet ingevoerd, maar ondanks dat beide dames ieder een keer wisten te winnen haalde Peter met een 55 punten Self Pick gebaseerd op een mooie All Terminals and Honors (Punghand) met veel extra punten toch nog aan aan het langste eind te trekken. De dames hebben super gespeeld en veel opgestoken. Ze bestelden en passant ook nog 3 gepersonaliseerde cheatsheets!

Na lange tijd mochten we Jarrel weer verwelkomen, hij speelde aan tafel 1 met Frans en Wendy. Hij is het mahjongen nog lang niet verleerd en won 3 keer, 1 keer met een zuivere straat en maar liefst 2 keer met tweelingen. Wendy won ook 3 keer, maar de tafelwinst ging weer naar Frans, die 4 keer won, waarvan een keer heel mooi met de laatste steen van de muur. Hij haalde eveneens een keer mahjong met tweelingen. Ook de avondwinst ging naar Frans met 110 punten.

Aan tafel 2 wonnen Paul, Marijke H. en Jeannette alle drie een keer met 11 punten, daarna liep Paul uit. Marijke deed haar best en liep in de 2 laatste potjes flink in, maar de tafelwinst ging toch naar Paul.

Lino nam het aan tafel 3 op tegen 3 dames, Joyce, Annechien en Marijke S. Annechien nam aanvankelijk de leiding. Marijke en Lino gaven tegengas, zij wonnen allebei 2 keer. Maar Joyce kwam vanaf het zesde spel terug en gaf de leiding niet meer uit handen.

Maaike opende de strijd aan tafel 4 met een self pick. Na vervolgens 2 keer remise won Eva ook met een self pick en ook het zesde spel was de winst voor haar. Maaike won het zevende spel met een prachtig zuiver spel, inclusief een zuivere straat. Mieneke won de 2 laatste potjes, maar de tafelwinst was toch voor Maaike.

16 weergaven
bottom of page