top of page

Speelavond 11 oktober 2017

Hiep hoi, deze avond speelden we zonder Jodokus ;-!

Aan tafel 1 leek het lang een Van der Smitte onderonsje te blijven, Peter en zus Wendy wisselden elkaar af met mahjong roepen. Wendy deed dat onder andere een keer door met de laatste steen een zes te pakken waarvan ze al een Pung op tafel had liggen. Eva en Maaike gaven niet op en zaten er vaak maar net naast. Het laatste spel werd uiteindelijk door Maaike gewonnen. De vijf maal Mahjong van Wendy waren goed voor een ruime avondwinst. (Red.)

Annechien beet het spits af aan tafel 2. Mariette nam maatregelen en won de 2 volgende spelletjes en stond daarmee stevig aan de leiding. Lino won ook 2 keer en ook Frans liet de moed niet zakken en won het zesde spel. Mariette riep in het zevende en laatste spel weer mahjong en werd daarmee toch tafelwinnares.

Mieneke opende aan tafel 3. Ze bleef aan de leiding tot het derde spel, spel 2 en 3 waren remises. Toen sloeg Marijke Schilder toe met een zuiver spel, inclusief een zuivere straat. Ook won zij het vijfde spel. Marijke Huijsing won het zesde spel. Alleen Jerika was nog niet aan de beurt geweest, die maakte dat goed door spel zeven en acht te winnen, maar kon Marijke Schilder daarmee niet inhalen, die werd tafelwinnares.

Paul aan tafel 4 won twee spellen, waarvan een keer ook met een zuiver spel gecombineerd met zuivere straat. Jeannette maakte mahjong met een self pick met een prachtige hand, 3x 123 (Gemengde drievoudige Chow) met ook nog een Pung draken en een sluitpaar winden, all types ook nog dus. Margriet, met een verweven straat. maakte ook mahjong met een self pick. Maar Joyce was onverslaanbaar, zij won vier keer en werd daarmee tafelwinnares.

Wendy, Joyce, Mariette en Marijke Schilder werden de tafelwinnaars van deze wederom leuke speelavond.

14 weergaven
bottom of page