top of page

Speelavond 6 december ... Wederom vijf cursisten op de speelavond!


TER HERRINNERING

De speelavond van woensdagavond 20 december wordt verplaatst naar DINSDAG 19 DECEMBER! - wij maken ruimte voor de klaverjasvereniging die op 20 december haar jaarlijkse kerstdrive organiseert.

De speelavond van 27 december zal alléén doorgaan als er minimaal 2 tafels, dus 8 personen aanwezig zijn. Bij de volgende speelavonden graag opgeven of je aanwezig kunt zijn.

Op deze avond hadden Jenny, Maryse en Wim hun één na de laatste cursusavond. Lily schoof aan om over de schouders van Jenny mee te kijken en te proeven van de cursus. Zij gingen zelfs tot 22:30 door!

Vanavond wederom vijf cursisten die de 6 cursus-avonden achter de rug hebben die zich bij de speeltafels melden. Er was op sommige gezichten enige spanning af te lezen maar deze sloeg voor iedereen na een avond met een dosis gezonde spanning en inspanning om in een glimlach. Maar liefst 5 speeltafels waren bezet met 19 spelers.

Aan tafel 1 liet Jeannette er geen twijfel over bestaan wat haar intenties voor de avond waren. Met mooie 30 punten hand (7 tweelingen en Alle Soorten) in spel 3 legde zij de basis voor de tafelwinst en de avond overwinning, gefeliciteerd! Nieuwkomers Joyce Riekerk en Lilian Vermeulen verweerden zich kranig. Joyce Riekerk wist zelfs tweede aan dee tafel te worden. Mieneke had jammergenoeg haar tweede avond in successie veel pech. Kom op Mieneke volgende keer beter!

Aan tafel 2 was het Frans die na 4 spellen al drie van de in totaal vijf mahjonghanden te scoren. De Self-pick hand van Ineke was daar zelfs niet tegen opgewassen. In de volgende vier spellen gaf eerst Paul flink gas en pakte ook Ineke haar tweede mahjong van de avond die haar op 5 punten afstand bracht van Frans, welke in de laatste pot met zijn tweede self-pick van de avond orde op zaken zette aan deze tafel.

Irmgard had na de ronde van Oost de leiding in handen en zou deze ook niet meer afstaan. Nieuwkomer Hans Brüning verdedigde zich kranig tegen de drie dames aan deze tafel. Marijke Huijsing nestelde zich op de tweede plaats aan tafel 3. Jerika had wederom een pech avond en moest lijdend toezien dat zij helaas geen enkele keer Mahjong mocht roepen. May the Wong be with you next time!

Aan tafel 4 twee dames en twee heren die de strijd aangingen. Cor van Diest ging er vol goede moed in en wist in het laatste spel van de avond zijn eerste Mahjonghand te scoren, top Cor! Margriet kon niet haar tweede tafelwinst op rij neer zetten, zij was zelfs de pechvogel van de aan deze tafel. Lino wist met een mooie 31 punten self-pick Annechien voor te blijven.

Aan de vijfde tafel ging Mariette vanaf spel één los! Zij gunde geen van haar tegenstanders enige winstpunt in de eerste speelronde en zette dat in het vijfde spel nog eens door. U kunt zich de glimlach op haar gezicht vast voorstellen! Nieuwkomer Karin van der Linden en ook zelfs Maaike konden niks inbrengen tegen dit geweld en eindigden dus daarom ook op een gedeelde derde plaats aan deze tafel. Alleen Eva kon in de ronde van Zuid nog twee keer haar plan ten uitvoer brengen en as enige Mariette wat verliespunten toe te brengen. De vier dames hebben flink doorgespeeld want zij wisten maar liefst 10 spellen af te ronden. Mariette maakte in het een na laatste spel haar zesde mahjong van de avond! Maar greep ondanks dat net naast de avond winst!

24 weergaven
bottom of page