top of page

Speelavond 7 februari 2018 - Afmelden via site / formulier en "stenen bijdragers"

Bijgewerkt op: 30 apr. 2022

Het bestuur vindt het belangrijk dat iedereen probeert "steentje" bij te dragen. We realiseren ons dat niet iedereen alles kan of wil, pak iets op wat binnen jouw mogelijkheden ligt, of misschien juist iets wat je graag doet of misschien wel zou willen leren !). Wil jij iets doen voor de vereniging, geef dan aan bij het bestuur hoe jij jouw talent wilt inzetten of je talent ontwikkelen binnen de vereniging!

Een van onze doelstellingen is het organiseren van Mahjong speelavonden. De leden van de vereniging zullen er natuurlijk zelf voor moeten zorgdragen dat de avond zo goed mogelijk verloopt. Het is fijn als het opzetten en het opruimen van het speelmateriaal door iedereen als een gezamenlijke verantwoordelijkheid wordt gezien. We zien dat de leden die na afloop snel weg moeten er dan ook vaak vroeg bij zijn om juist te helpen opzetten, zo regelen sommige zaken zich op een natuurlijke manier. Waar we gezamenlijk verantwoordelijkheid voor moeten nemen is er voor zorgen dat niet het niet altijd dezelfde groep mensen is.

Hulp bij de speelavonden - Dank voor de aanmeldingen!

Inmiddels heeft een groep mensen zich aangemeld om te helpen bij het "bemannen" van de bar, zodat dit niet steeds door een zeer beperkte groep mensen gedaan hoeft te worden

De hulp die we vragen is simpel, het helpen inschenken van de drankjes en deze aantekenen op de bonnetjes bij de start en gedurende de avond. Aan het einde van de avond helpen afrekenen en wegzetten van de afwas. Je ontvangt instructie als je je aangemeld hebt. We zoeken een enthousiaste vrijwilliger die dit wil coördineren.

 

Afmelden voor de speelavonden!

Het is essentieel bij het snel en goed laten verlopen van de speelavonden dat we als groep weten wie er wel of niet aanwezig is, en eventueel wie er later is. Als we deze informatie niet hebben of er onzekerheid is over iemand nu wel of niet komt dan zal de tafelindeling op zich laten wachten en zitten meerdere mensen simpelweg onnodig lang te wachten.

We willen dan ook al leden vragen om in ieder geval van te voren aan te geven als je je wilt afmelden voor een avond.

Bij wijze van experiment is er een nieuwe speelavond pagina opgezet. Op deze pagina vindt je een link naar een simpel formulier om af te schrijven terug, als ook wie er voor de aankomende speelavond zich heeft afgemeld. Op het formulier vul je jouw emailadres gegevens in (hier ontvang je ook automatisch een bevestiging), jouw voornaam en de datum van de speelavond waarvoor je je wilt afmelden, een reden mag maar is niet verplicht. Noot: let op het formaat van de datum afhankelijk van je instellingen kan het zij dat je eerst de maand en dag de dag moet invoeren.

Gebruik alsjeblieft in ieder geval dit formulier, ook op de dag van de speelavond zelf. Ben je echt last minute verhinderd of laat gebruik dan de leden groeps WhatsApp of bel de secretaris. Ben je langere tijd verhinderd geef dit dan door aan de secretaris.

Je vindt het speelavond formulier ook terug via het CLUB menu of direct via https://www.mahjongdenhaag.nl/speelavond

 

Verslagen

Het was weer een gezellige avond met maar liefst zes tafels. Geertjan herhaalde zijn prestatie van 31 januari en werd nogmaals avondwinnaar!

Tafel 1 Jeannette, Enne Jan, Mieneke en Joyce G

Joyce won het eerste spel. Enne Jan riep het derde spel Mahjong. Jeannette haalde Mahjong met een selfpick. Mieneke was echter onverslaanbaar, zij maakte twee keer Mahjong met een selfpick en het derde spel dat ze won had ze een prachtige hand, 3 open kongs (2 x zessen en 1 x draken), all pungs en om het nog mooier te maken ook nog 4 bloemen. Mieneke werd tafelwinnaar met 208 punten.

Tafel 2 Lino, Eva en Annechien

Annechien kwam, zag en overwon aan tafel 2. Zij won zes van de tien spelletjes. Lino had ook een mooie Mahjong. Eva pakte twee van de drie keer dat zij Mahjong had, zelf de winnende steen, maar haalde Annechien daarmee niet in. Annechien werd tafelwinnaar met 159 punten.

Tafel 3 Hans, Paul, Frans en Mia

Mia nam het aan tafel 3 op tegen 3 mannen. Zij pakte zelf een Mahjong. Hans won twee keer.

Paul en Frans elk drie keer. Paul werd de tafelwinnaar met 80 punten.

Tafel 4 Roel, Mariette, Lilian, Jerika

Aan tafel 4 eindigden drie van de zeven spelletjes in remise. Roel had twee keer Mahjong, een daarvan pakte hij zelf. Lilian en Jerika wonnen allebei ook een spelletje. Roel werd tafelwinnaar met 67 punten.

Tafel 5 Marijke H, Margriet en Anna

Marijke ging goed van start en won de eerste vier spelletjes, na twee keer remise zag Margriet haar kans en riep Mahjong. Na nog een remise won Anna ook een keer. Marijke was echter niet in te halen zij werd tafelwinnaar met 187 punten.

Tafel 6 Peter, Wendy en Geertjan

Geertjan was oppermachtig en maakte de ene Mahjong na de andere, hij won maar liefst zeven van de twaalf spelletjes, waarvan twee keer met een selfpick. Peter en Wendy deden hun best maar tegen zoveel geweld waren ze niet opgewassen. Geertjan werd tafelwinnaar met 228 punten.

36 weergaven
bottom of page