top of page

Speelavond 28 februari 2018 - Margriet & Geertjan slaan hun slag!

Cursus 21 maart

Nog twee weken en de nieuwe cursus zal aanvangen. Er is veel interesse voor de cursus die op 21 maart start, en inmiddels zit de cursus vol. Het zal in ieder geval extra activiteit opleveren gedurende 8 weken!

Vraag & Tip!

Het bestuur heeft een aantal keren de vraag gehad hoe en of er nou gewisseld moet worden na afloop van een complete ronde (4 gespeelde spellen). Het antwoord is simpelweg JA. Het hoort bij het ritueel! Het wissel schema zoals afgebeeld op het scoreformulier gaat uit ervan uit dat iedereen een keer voor, tegenover en na alle andere tegenstanders zit als alle 16 spellen gespeeld zijn. Natuurlijk is het vaak de praktijk dat niet alle 16 spellen gespeeld worden, echter dat doe niks af aan de regel. We spelen volgens de MCR regels en daar hoort het wissel ritueel nu eenmaal ook bij. De beentjes even strekken kan natuurlijk ook geen kwaad.

Het scoreformulier is overigens heel behulpzaam, en gaat er vanuit dat na het vierde spel de plank van Oost weer terecht komt bij de speler die deze ronde als Oost begon. Zowel de figuren links afgebeeld aan de linkerzijde en de letters boven het eerste spel geven voor elke speler aan waar hij of zij de afgesloten ronde zat en waar hij / zij de volgende ronde moet plaats nemen.

TIP: Is iemand een beetje slecht ter been? dan kan die persoon zijn/haar stoel behouden en de andere drie personen volgens schema plaatsnemen ten opzichte van de persoon die moeilijk op kan staan (bedankt Joyce Riekerk voor de tip!)

Competitie - Seizoen van de Azuren Draak

Margriet pakt keihard de leiding in de competitie na de avondwinst van de afgelopen speelavond. Geertjan als tafelwinnaar volgt haar op de voet. Met nog maar een paar weken te gaan kan er nog van alles gebeuren.

Speelavond

Hieronder de tafelverslagen.

Aan tafel 1 namen Annechien, Jerika en Hans het tegen elkaar op, aangevuld met een Jodocus. Annechien domineerde door 4 keer te winnen, waarvan 1 keer door de Mahjongsteen zelf te pakken. Doordat er ook nog 3 spellen in remise eindigden werd zij de tafelwinnares.

Lilian, Geertjan, Wendy en Maaike speelden aan tafel 2. Geertjan won maar liefst 5 van de 12 spellen, met daarvan 2 selfpicks. Maaike won 3 keer en Lilian en Wendy elk 2 keer. Geertjan was echter niet in te halen, hij werd de tafelwinnaar.

Lino nam aan tafel 3 aanvankelijk de leiding door 2 spellen te winnen. Anna riep daarna Mahjong. Maar toen nam Irmgard het stokje over, zij won de 3 daaropvolgende spellen, 2 keer met een selfpick. Mieneke deed haar best maar de 2 overige spellen eindigden in remise. Irmgard werd de tafelwinnaar.

Roel begon gelijk goed aan tafel 4, hij won de eerste 2 spellen Joyce G. liet dat niet op zich zitten en won ook 2 keer, zij stonden toen nagenoeg gelijk. Maar Roel ging onvervaard voort en won nog 2 keer. Doordat 2 van zijn 4 gewonnen potjes selfpicks waren stond hij daarna ver voor. Jeannette won daarna nog 2 keer en Joyce G. en Joyce R. zetten ook nog een spelletje op hun naam. Roel was niet meer in te halen en werd tafelwinnaar.

Ook aan tafel 5 was een duidelijke winnaar. Eva won 4 van de 10 spellen, ook zij pakte een keer de winnende steen zelf. Frans en Paul wonnen elk 3 keer Mahjong. Enne Jan moest dit alles met lede ogen aanzien. Eva werd tafelwinnaar.

De nieuwe lijstaanvoerder speelde aan tafel 6. Margriet won 5 van de 11 spellen, 3 keer door een selfpick. Mariette won 3 keer en ook Marijke H. won een keer. De resterende 2 spelletjes eindigden in remise. Jodocus was uiteraard kansloos.

Margriet werd de tafel- en ook avondwinnaar met 251 punten.

13 weergaven
bottom of page