top of page

Speelavond 14 maart - Mieneke Avondwinnaar - Peter, Anna, Margriet, Jeanine en Irmgard tafelwinnaar

Volgende week start de voorjaarscursus.

We zoeken nog steeds vrijwilligers die ook een avond mee willen helpen als begeleider / instructeur.

Spanning in de competitie on het Seizoen van de Azuren Draak.

Met nog twee speelavonden te gaan is het nog steeds superspannend in de competitie voor het Seizoen van de Azuren Draak 2017!

De strijd Margriet is deze week Geertjan weer voorbijgestreefd, maar ook Mieneke en Jeannette mogen zich nog tot de titel kanshebbers rekenen! Wie houdt het beste de zenuwen in bedwang! Allen veel Plezier, veel Wijsheid en veel Wong toegewenst!

Tafelverslagen

Tafel 1 - Margriet, Wendy, Frans H, Enne Jan

Wendy opent de score. Margriet maakt daarop duidelijk dat ze in de race is voor de eerste plaats, ze pakt zelf de winnende steen van een mooie Mahjong. Het derde spel, net als later het vijfde, eindigt in remise. Enne Jan roept op het nippertje Mahjong in het vierde spel. Dan laat Wendy weer van zich horen, maar Margriet haalt ook in het zevende spel een self pick en staat daardoor stevig aan kop. Frans komt wat later op gang en haalt tweemaal Mahjong, Margriet is echter niet meer in te halen. Zij is de tafelwinnaar.

Tafel 2 - Peter, Marijke H, Paul, Lino

Marijke haalt het eerste spel gelijk een mooie Mahjong van 26 punten. Peter wint het tweede spel. Paul pakt zelf de winnende steen in het derde spel. Marijke zet het vierde spel op haar naam. Dan is Paul weer aan de beurt. Marijke maakt voor het eerst van haar leven een Mahjong met All Pung, dat deed ze nog niet eerder, en doet dit ook nog met een self pick! Lino haalt de derde self pick. Peter, flink in de min op dat moment, wint eerst het achtste spel en doet er nog een schepje bovenop door het negende spel te winnen door zelf de winnende steen te pakken. Marijke staat dan nog steeds op de eerste plaats en verstevigd haar positie door het tiende spel te winnen. Peter haalt haar in het laatste spel in door wederom een self pick, zijn tweede, en de vijfde aan deze tafel. Peter is de tafelwinnaar na een spannende eindstrijd.

Tafel 3 - Anna, Hans, Jerika, Eva

Anna haalt in het eerste spel een prachtige Mahjong door uit te gaan met de laatste steen van de muur. Jerika wint het tweede spel. Het derde spel eindigt in remise. Hans wint het vierde spel. Anna wint het vijfde spel en is dan tafelwinnaar, want het zesde, zevende en ook achtste spel eindigen in remise.

Tafel 4 - Jeanine, Joyce R, Geertjan, Wim Jan

Het eerste spel aan tafel 4 is voor Joyce. Jeanine haalt daarop een self pick en neemt daardoor de leiding. Wim Jan haalt in het derde spel ook een self pick. Geertjan wint het vierde spel. Jeanine haalt een mooie Mahjong van 31 punten en verstevigd daarmee haar positie. Geert Jan verzet zich en wint het zesde spel. Maar ook het zevende spel gaat weer naar Jeanine. Joyce wint het achtste en negende spel, waarvan een keer door een self pick. Zij wordt daardoor tweede aan tafel want Jeanine wint ook het laatste spel en wordt tafelwinnaar.

Tafel 5 - Mieneke, Mia, Mariette, Roel

Mariette bijt het spits af aan tafel 5. Mia wint de 3 daaropvolgende spelletjes. Zij staat daardoor als enige in de plus. Maar dan maakt Mieneke een prachtige Mahjong, vier verborgen pungen en als klap op de vuurpijl pakt ze de winnende steen zelf. Ook het zesde spel is voor haar. Het zevende spel eindigt in remise. Het is echt Mieneke's avond want ook het achtste spel roept zij Mahjong, wederom een self pick. Roel wint het laatste spel. Mieneke is de tafel- en ook avondwinnaar.

Tafel 6 - Irmgard, Jeannette, Marijke S, Joyce G

Irmgard wint deze avond maar liefst driemaal met een zelf gepakte Mahjong. Jeannette wint ook driemaal. Marijke wint twee spelletjes waarvan een keer met een self pick. Joyce zet het laatste spel op haar naam. Irmgard is niet in te halen en is de tafelwinnaar.

12 weergaven
bottom of page