top of page

Speelavond 21 maart - Cursus begonnen! :: Spanning voor de Azuren Draak 2018 :: Irmgard avondwinnaar

Eerste cursus-avond Basiscursus Mahjong Competition Rules 2018 begonnen.

Maar liefst 3 extra tafels zullen er de komende zes weken op de woensdagavond in ieder geval staan, naast de reguliere speeltafels voor de spelende leden.

Zo'n cursus heeft altijd impact en de eerste avond is het even wennen en proberen met elkaar rekening te houden. De cursisten hebben weer per tafel van 4 persoonlijke begeleiding van drie van onze vrijwilligers die hun speelavond met liefde opofferen om onze gasten te introduceren bij ons geliefde Mahjongspel. De signalen zijn zoals altijd enthousiast, sommigen pikken het spel makkelijk op (hebben het al gespeeld, ooit gespeeld) anderen kunnen enig gevoel van overdondering hebben, wat komt er allemaal op ons af? De cursus methode is een geleidelijke, alle deelnemers weten nu wat een paar, een chow, pung en kong is en hebben de basis beginselen aangereikt gekregen. Iedereen heeft 2 tot 3x daadwerkelijk een vereenvoudigd Mahjongspel gespeeld. Volgende week zullen de cursisten op de tweede avond aan de slag gaan met de eerste primaire scorende elementen (fan's).

Alles over de competitie

We zagen een vraag voorbij komen op de Whatsapp groep. Alhoewel daar al op geantwoord werd willen we jullie ook verwijzen naar de "onderlinge competitie" pagina waar je, als het goed is alle pertinente informatie over de competitie terug kunt vinden.

Speelavond

Er waren maar liefst acht afschrijvingen om uit eenlopende redenen, en drie leden die de cursisten begeleiden, dus deze avond 'slechts' vijf tafels. Met nog twee avonden te gaan is het reuze spannend in de competitie om de Azuren Draak 2018. Wie weet de ere plasten op te eisen? En ja "there can only be one winner!"... Wie heeft naast natuurlijk goeie skills de sterkste zenuwen ;-) en gaat die eervolle mooie seizoensprijs volgende week binnenhalen?

Allen heel veel wong en oneindig veel speelplezier toegewenst!

De inspiratie voor onze vier seizoenen in de competitie komen van de prachtige "Celestial Guardians" ontwerpen van de Oostenrijkse artiest Toth Adan. Hij bleek zelf ook een Mahjong enthousiasteling te zijn. Uiteraard gebruiken we de afbeeldingen met zijn toestemming. Wil je meer zien van zijn werk, klik dan op de afbeelding hieronder.

The "AZURE DRAGON OF THE EAST" design by Toth Adan

 

STAAT 2 MEI AL IN JOUW AGENDA?

 

Tafel verslagen

Tafel 1 - Eva, Jeannette, Frans, Geertjan

Geertjan wist zich, als serieuze kanshebber voor de seizoenstitel, ook daadwerkelijk de tafelwinst te pakken. Na een eerste spannende remise, wist Geertjan een mooie 20 punten self-drawn hand de eerste punten op het formulier te krijgen. Jeannette, bij de start van deze avond ook nog een kanshebber, pareerde met een 31 punten self-drawn. Waarna Geertjan met een snelle 11 punten hand weggegeven door Jeannette, haar ook weer in te halen. Frans & Eva lieten in de volgende twee spellen zien dat het niet per sé een strijd tussen Jeannette en Geertjan zou hoeven te zijn. Geertjan wist echter met twee opvolgende, opnieuw snelle, handen een beslissende voorsprong te nemen en deze in spel negen en tien te consolideren. Frans en Eva wisten het elfde en het laatste spel te winnen waardoor Geertjan ook nog in de seizoenstand ook nog behoorlijk wist uit te lopen op Jeannette.

Tafel 2 - Annechien, Roel, Jeanine, Mieneke

In het eerste spel zette Jeanine de toon met een goede self-drawn hand. Annechien wist het tweede spel naar haar hand te zetten, waarna Jeanine opnieuw toesloeg. Mieneke echter was echter zeker niet van plan om zich zo maar gewonnen te geven, twee Self-drawn handen zette haar zelfs op kop. Roel moest het Mahjong geweld van de drie dames lijdzaam ondergaan. vervolgens waren het Annechien en Jeanine weer die ook weer met self-drawn handen de strijd weer op pakten. Zij gingen ook de strijd om de tafelwinst met elkaar aan in de laatste twee spellen, Jeanine wist verdient de tafelwinst op haar naam te schrijven.

Tafel 3 - Enne Jan, Lino, Lilian, Mariette

Aan deze tafel maakten Enne Jan en Lilian de dienst uit gedurende de negen gespeelde handen. Lino had naar het schijnt nogal wat pech, maar bleef het wel proberen. Hoewel Mariette het eerste spel wist te winnen bleek zij niet bestand tegen de 'keiharde' clash tussen Enne Jan en Lilian. Zowel Lilian en Enne Jan wonnen ieder 4 handen waarvan ieder één self-drawn spel. Lilian leek ook op de tafelwinst af te stevenen, maar Enne Jan wist met een uiterste poging Lilian net af te troeven en ging met de tafelwinst aan de haal!

Tafel 4 - Margriet, Jerika, Joyce Riekerk

Na een aarzelende eerste draw deal, zette Joyce Riekerk met een snelle self-drawn aan kop. Zowel Margriet en Jerika wisten die echter te pareren met een winst spel. Sterker nog nog, de 25 punten self-drawn winst, zette Jerika op kop! Zij had de smaak te pakken en zette met een tweede opeenvolgende winnende hand zichzelf ferm aan de leiding. De volgende drie spellen eindigden naar verluidt driemaal in een tergend spannende en lange remise spellen. Hierdoor werd de voorsprong van Jerika natuurlijk geconsolideerd. De laatste winnende hand van Margriet kon hier geen verandering meer in brengen. Jerika gefeliciteerd met de tafelwinst! De kansen van Margriet op de seioens winst zijn zeker niet niet verkeken! Hoewel zij in de stand nu Geertjan voor zich ziet, zijn er nog goede kansen want er is maar 1 punt verschil!

Tafel 5 - Marijke Schilders, Hans, Irmgard

Hans wist met twee mooie handen de ronde van Oost op zijn naam te schrijven, ondanks dat hij eerst nog zowel Irmgard als Marijke Schilders de eerste twee spellen zag winnen.

Irmgard zette echter in de ronde van Zuid de boel op z'n kop. Met drie winst partijen waarvan een self-drawn spel nam zij de leiding na 7 spellen met 144 punten en zou deze ook niet meer afstaan. Sterker nog, ondanks dat Marijke nog drie handen op haar naam wist te zetten, en Hans zich niet zo maar gewonnen gaf, kon Irmgard genoeg winstpunten overhouden om de avond eer op te eisen.

16 weergaven
bottom of page