top of page

Welkom bij het seizoen van de Vermiljoen Feniks!

Geertjan Blaauw werd terecht gehuldigd als winnaar van het seizoen van de "Azurian Dragon" 2018. Het zal wel toeval zijn dat het medaillon mooi kleurt bij de trotse heer Blaauw!

Voorzitter Paul Deege hing Geertjan het prachtige en naar het schijnt inmiddels ook begeerde medaillon om de nek, Geertjan mag zich een jaar lang de "Azurian Dragon" noemen tot aan het einde van hetzelfde seizoen in 2019.

Het medaillon is gemaakt met een door Toth Adan ontworpen "Azuren Draak", de afbeelding is gegraveerd in kunststof en gezet in een houten omlijsting. Supermooi geproduceerd door onze eigenste Annechien van Deurloo

Deze avond was ook al weer de derde cursusavond. Wederom begeleiden Joyce, Paul en Peter zich vol overgave alle aanwezige cursisten. Er werd veel intensief hands-on uitgelegd, de cursisten kregen nog meer "scorende elementen" (fan's) gepresenteerd en er was weer veel ruimte voor open spelen. Iets wat door veel cursisten enorm wordt gewaardeerd.

In de competitie kreeg de stand dus een "reset" iedereen begint bij een niet kwartaal seizoen weer op nul. En dat betekent natuurlijk ook nieuwe kansen en nieuwe motivatie.

Deze eerste ronde van de "Vermillion Phoenix" helaas nog geen uitgebreid verslag van de competitie avond.

​Irmgard bleef Jeannette voor aan tafel 5. Marijke Schilders scoorde een prachtig aantal Mahjongpunten en liet er geen twijfel over bestaan aan tafel 4 ondanks het verzet van haar tegenstanders, zij kwamen er niet aan te pas.

Aan tafel 3 ging Wendy er vandoor met de tafelwinst, voor Annechien. Aan tafel twee wist Jeanine de nummers zowel Margriet als Geertjan op de knieën te krijgen en aan tafel 1 eindige Hans fier aan kop voor Lilian.

De eindstanden per tafel:

Tafel 1: Hans, Lilian, Enne Jan en Eva

Tafel 2: Jeanine, Margriet, Geertjan en Frans H.

Tafel 3: Wendy, Annechien, Marijke H en Jerika

Tafel 4: Marijke S, Mieneke, Roel, Lino

Tafel 5: Irmgard, Jeanette, Mia en Ineke

Op de site van Toth Adan vindt u meer informatie terug over de mythe van de "Vermillion Phoenix"

32 weergaven
bottom of page