top of page

Avonduitslag 18 april - Hans Avondwinnaar! Volgende week ALV!

Het was even schrikken door het bericht over onze penningmeester Joyce Gordijn, een flinke klap heeft zij gemaakt met de fiets, zij lijkt gelukkig op het moment van schrijven van dit verslag alweer aan de beterende hand.

Op deze avond waren er twee gasten Gerry die we kennen van de tweekamp bij de Abri groep, en Reidun de schoonzus van onze cursiste Edith. Gerry schoof aan bij een speeltafel aangezien zij al enige MCR speel ervaring heeft en Reidun die vooral bekend is met andere spelregels schoof aan bij een cursisten tafel.

Het was dus even improviseren bij de drie cursustafels. Gelukkig was Marijke Huijsing bereid om in te vallen. Helaas heeft een cursiste voor de rest van de cursus afgezegd doordat zij op de woensdagavond onverwacht niet meer beschikbaar is. De cursisten waren op de alweer vijfde cursus avond vooral bezig met de Verweven Straat en verschillende Verweven handen als ook de vermaarde "Chickenhand", een voor velen lastige combinatie, die Verweven Straat, en ook de Chickenhand wordt weinig gespeeld. Toch zijn deze scorende elementen prachtig mooie alternatieven. Wist u dat de Chickenhand nauw verbonden is aan Alle Soorten (All Types). Volgende week de laatste les waar als alles goed gaat alle cursisten hun Certificaat zullen ontvangen.

Aad van Zuidam stond weer zijn mannetje achter de bar, super bedankt Aad!

 

NIET VERGETEN

WOENSDAG 2 MEI

ALGEMENE LEDENVERGADERING 2018

 

Tafel verslagen

Tafel 1 Enne Jan, Jeanine, Mariette en Roel

Mariette vat gelijk de koe bij de horens en wint de eerste twee spelletjes. Na een remise dacht Jeanine dat kan ik ook, en wint de twee volgende potjes. Mariette pareerde met een zelf gepakte mahjong. Jeanine wint de achtste pot. Spannend! De stand was toen 82 voor Mariette en 83 voor Jeanine. Ook Roel liet van zich horen en even later Enne Jan ook. Jeanine wint het laatste spel en werd daarmee tafelwinnaar.

Tafel 2 Eva, Ineke en Mieneke

Ineke begint goed met een mooie self pick. Na de twee volgende remises is het Mieneke die mahjong roept. Ineke ziet daarna haar kans met een mooie hand en steekt daardoor met kop en schouders uit boven de anderen. Eva wint de volgende drie spelletjes en komt daardoor wat dichterbij maar het laatste spel eindigt weer in remise. Ineke is tafelwinnaar.

Tafel 3: Joyce Riekerk, Lilian, Marijke Schilders en Wendy

Aan tafel 3 heel veel self picks, maar liefst 6, Marijke, Wendy en Lilian halen er alledrie twee. Wendy wint het eerste potje. Marijke wint het tweede spel met een prachtige Tweelingen self pick. Lilian pakt zelf de kongsteen, en met de vervangende kongsteen maakt ze mahjong. Het vierde spel wordt door Joyce gewonnen. Marijke staat na 4 spelletjes al stevig aan de leiding. Ook het vijfde spel roept Joyce mahjong. Dan haalt Marijke opnieuw een prachtige Mahjong en verstevigd daarmee haar positie. Wendy haalt daarop ook 2 zelf gepakte mahjongs. Het negende spel is voor Lilian, waarna Joyce weer van zich laat horen. Marijke is onoverwinnelijk en wint het elfde spel, zij is de tafelwinnaar. Daar kan de self pick van Lilian in het laatste spel niets meer aan veranderen.

Tafel 4: Anna, Gerry (gaste), Hans, Irmgard

Helaas haalde Anna het eerste spel een valse mahjong. Hans zet sterk in en wint het tweede spel met een mooie hand. Irmgard doet ook een duit in 't zakje en wint het derde spel, waarna het weer de beurt van Hans is, na 4 spelletjes heeft hij 100 punten en staat aan de leiding. Door ook het vijfde spel te winnen, nog wel met een self pick, is het voor de anderen onmogelijk hem nog in te halen. Anna en Irmgard winnen allebei nog een spelletje maar Hans is tafelwinnaar met 169 punten en is ook de avondwinnaar.

Tafel 5: Geertjan, Jeannette, Jerika en Margriet

Nadat het eerste spel in remise is geëindigd maakt Jeannette de eerste mahjong. Margriet wint de daaropvolgende twee spelletjes en staat na de ronde van oost op de eerste plaats. Geertjan brengt daar verandering in door de volgende drie spelletjes te claimen, eenmaal met een self pick. Ook Jeannette haalt een mooie self pick. Geertjan leidt nu. Jeannette begint de ronde van west opnieuw met een zelfgepakte mahjong. Zij neemt daardoor de leiding en staat die niet meer af, Margriet en Geertjan winnen beiden nog een spel maar dat mag niet meer baten.

Tafel 6: Frans, Lino en Mia

Mia moet tegen twee heren opboksen maar laat zich niet kennen en wint de eerste twee potjes. Lino en Frans winnen er elk ook een maar Mia staat dan aan kop. Frans laat dat niet op zich zitten en pakt het vijfde en ook zesde spel. Mia haalt nog een self pick, maar Frans brengt de genadeslag toe door het laatste spel ook de winnende steen zelf te pakken. Hij is de tafelwinnaar.

13 weergaven
bottom of page