top of page

Avonduitslag 25 april, Geertjan avondwinnaar, Marijke Schilders verstevigt koppositie

Het was weer een drukke avond in het ALOodsje.

Voor de cursisten was het de laatste les-avond. Zij ontvingen het felbegeerde "cheatsheet" op naam en geplastificeerd. Ook ontvingen alle elf de cursisten een certificaat.  Zij zijn klaar om de komende weken deel te nemen aan de reguliere speelavond. We gaan er van uit dat alle leden de cursisten warm verwelkomen aan de tafel en hen de nodige ruimte geven en te helpen op alle mogelijke manieren om de Mahjong arena te betreden, toch zeker zal het voor de meesten een spannend gebeuren zijn.

Tafel 1 Marijke S, Joyce R, Eva en Lino

De al 3 keer eerder dit seizoen avondwinnaar Marijke opent de score. Joyce wint de tweede partij. Derde en vierde potje zijn voor Eva, zij staat hierdoor voorlopig eerste. Lino haalt een groot deel van zijn achterstand in door een zelf gepakte Mahjong. Eva wint het zesde spel. Maar dan......

haalt Marijke 3 self picks achter elkaar en staat daardoor onbetwist bovenaan. Joyce wint nog twee spelletjes, waarvan een ook een mooie self pick, maar Marijke is niet in te halen, zij is wederom tafelwinnaar.

Tafel 2 Anna, Mieneke en Geertjan

Anna en Mieneke moeten het opnemen tegen Azuren Draak Geertjan. Hij begint goed en wint het eerste spel. Mieneke laat zich niet kennen en wint het tweede potje. Het derde eindigt in remise. Om een lang verhaal kort te maken: Geertjan wint de zes daaropvolgende spelletjes en wordt daarmee tafelwinnaar en ook avondwinnaar.

Tafel 3 bleef deze avond onbezet door een aantal niet gemelde absenties en een onverwacht late afmelding.

Tafel 4 Mia, Marijke H., Enne Jan en Hans

Nadat het eerste spel in remise is geëindigd wint Enne Jan de tweede partij. Hans zet het derde spel op zijn naam met een self pick. Ook Mia laat van zich horen. Enne Jan haalt daarna ook een mooie self pick. Marijke's eerste overwinning is ook een self pick. Nadat Enne Jan het zevende spel claimt haalt Marijke nog een prachtige self pick, deze keer van 30 punten, waardoor zij bovenaan staat, spannend! Enne Jan geeft zich echter niet gewonnen en wint het tiende spel en staat weer eerste. Mia wint de laatste twee spelletjes maar dat verandert niets aan de stand. Enne Jan is tafelwinnaar.

Tafel 5 Wendy, Roel, Frans en Jeanine

Frans start voortvarend en wint de eerste twee potjes. Hij heeft All Pungs ontdekt als goede speloptie. Roel ook overigens ;-) hij wint de derde partij. Wendy zet het vierde spelletje op haar naam. Frans is de voorlopige aanvoerder aan tafel. Wendy haalt dan een self pick, onmiddellijk gevolgd door Frans met ook een zelf gepakte Mahjong, hij blijft daardoor nog steeds eerste aan tafel. Wendy wint echter de volgende drie spelletjes en wordt tafelwinnaar. Jeanine ziet dit alles met lede ogen aan, zij is wel vaak wachtende, maar helaas deze avond geen mahjong voor haar.

Tafel 6 Jeannette, Ineke en Jerika

Het eerste spel eindigt in remise. Jeannette neemt onmiddellijk de eerste plaats in beslag door een prachtige self pick van 26 punten.  Zij geeft de koppositie niet meer prijs. Ineke wint het derde spel en Jerika haalt in het vierde spel een self pick. Ineke wint vijfde spel maar komt daarmee wel dichtbij met tussenstand 32 maar Jeannette heeft er 34. Jeannette verstevigd haar positie nog door ook de twee laatste spelletjes te winnen. Zij is tafelwinnaar.

8 weergaven
bottom of page