top of page

Avonduitslag 23 mei 2018, Maaike avondwinnaar


De hierboven afgebeelde hand overkomt je wel eens, het is een prachtige hand, klopt de puntentelling wel helemaal?

Mahjong-weetje:

Een Verweven Straat met Honneurs sluit uiteraard een Verborgen Hand uit, maar door de winnende steen zelf pakken mag je wel degelijk ook een Verborgen Schat tellen en dus 4 punten extra!

"That's the spirit..."

Met veel nieuwe leden, waarvan de meesten het spel nog maar kort kennen moet het geen enkel probleem zijn om deze leden de ruimte te geven, zodat zij zelfvertrouwen kunnen opbouwen met ons prachtige spel. Een vereniging bestaat nooit uit alleen maar ervaren spelers. Onze vereniging promoot het mahjong en probeert het aan zoveel mogelijk mensen, als mogelijk te leren. Of de mahjong enthousiastelingen nu lid worden van onze vereniging of niet. Het is ook de taak van onze vereniging, dus van alle leden, om ook iedereen te helpen het spel te leren spelen in een gezellige en sportieve omgeving. Aan de tafel van Boudewijn, Geertjan, Paul en Wendy werd deze avond ook gewoon vier keer een spel open gespeeld, heel leerzaam voor de startende speler die een duwtje in de rug nodig heeft. Met geduld en doorzettingsvermogen kom je gezamenlijk een heel eind. Een sportieve duim voor deze tafel dus!

 

De onderstaande nieuwsberichten publiceren wij ook op onze sociale media kanalen, volg jij ons al op Facebook? https://www.facebook.com/mahjongdenhaag/

 

Geertjan Blaauw derde op NK recreanten in Berghem!

Een behoorlijk Haagse Kringen delegatie streek neer in Berghem, op het toernooi georganiseerd door Mahjongvereniging Skôn Spel. Dit toernooi was door de bond aangemerkt als NK MCR Mahjong Recreanten. Met twee spelers in de de top 6 was Haagse Kringen uitstekend vertegenwoordigd! Jeannette behaalde een mooie 6de plaats, en Geertjan mocht zelfs het ere-podium bestijgen, een prachtige derde plaats.

Gefeliciteerd Geertjan!

Weten hoe alle Haagse Kringen deelnemers het deden? lees het bericht op de site van de Nederlandse Mahjongbond

Maaike Fleskens gehuldigd als beste speler van 2017!

De afgelopen speelavond werd Maaike Fleskens geëerd met een welverdiende trofee.

Natuurlijk gaat het om de eer. Maar de prachtige trofee gaat zeker een mooi plekje krijgen bij Maaike thuis. Er was geen formele competitie, maar het bestuur meende toch dat de beste speelster een trofee verdiend. De unieke trofee werd ontworpen en gemaakt door Wendy van der Smitte, handgeschilderd (Delfts-blauwe schildertechniek), een bord met de Kringen Een en een groen-gele draak! Gefeliciteerd Maaike!

Overigens werden en Marijke Schilders en Wendy van der Smitte werden overigens respectievelijk tweede en derde en verdienen natuurlijk ook een eervolle vermelding.

GEFELICITEERD MAAIKE!

De 2017 eindstand vind je terug op de Competitie pagina, onder de seizoens-tussenstand.

Tafelverslagen...

Tafel 1 Anna, Marij, Mia & Peter

Aspirant-lid Marij wint het eerste open gespeelde spel, ook het tweede gesloten gespeelde spel is voor haar. Anna maakt daarop Mahjong met Tweelingen. Marij wint voor de derde keer, ditmaal met een Open Hand. Aan het einde van de Oost-ronde staat zij ruim vooraan. Mia probeert het tij te keren. Zij wint het vijfde spel met een self pick en het zesde spel met een Schone hand. Zij wordt hierdoor tweede aan tafel want Marij is tafelwinnaar.

Tafel 2 Hans, Ineke, Jerika, Ineke en Marijke H

Jerika opent met een Verweven Straat, en pakt zelf de winnende steen. Ineke wint het tweede en derde spel. Hans sluit de Oost-ronde af. Ineke staat voorlopig bovenaan. Hans begint de Zuid-ronde met een mooie self pick van 22 punten. Marijke laat dit alles niet op zich zitten en begint haar opmars, zij wint de volgende drie potjes. Na de West-ronde staat Hans bovenaan met vlak daarachter Marijke. Marijke doet er nog een schepje bij en wint het negende spel met een self-pick. Hans wint het laatste spel, maar haalt daarmee Marijke niet in. Marijke H is tafelwinnaar.

Tafel 3 Annechien, Gerry, Margriet en Marijke S

Aspirant-lid Gerry wint het eerste spel door de winnende steen zelf te pakken. Margriet wint het tweede spel. Annechien het derde. De volgende pot eindigt in remise. Na de Oost-ronde staat Gerry vooraan. Marijke is dan aan de beurt om Mahjong te roepen. Iedereen komt aan de beurt deze ronde, Gerry staat aan het eind ervan nog steeds bovenaan. Margriet wint echter de laatste twee spellen en haalt Gerry daardoor nog in, zij is de tafelwinnaar.

Tafel 4 Boudewijn, Geertjan, Paul en Wendy

Wendy heeft veel Wong deze avond. Zij wint het eerste spel met de Laagste Vier en het tweede met een Gemengde Straat. Paul is dan aan de beurt, hij heeft een mooie Zuivere Straat. Wendy sluit de Oost-ronde af met een Schoon Spel en begint de Zuid-ronde met Kleine Vier Winden gecombineerd met Schoon Spel. Boudewijn wint daarna met een prachtige Tweelingen self-pick. Het volgende spel is heel spannend maar eindigt in remise. Wendy wint het laatste spel met een Gemengde Drievoudige Chow gecombineerd met Buitenspel Hand en pakt de winnende steen zelf. Zij is tafelwinnaar en op een paar punten na net geen avondwinnaar.

Tafel 5 Edith, Eva, Jeannette en Roel

Nieuw lid Edith wint het eerste spel. Het tweede spel eindigt in remise. Eva ziet haar kans en wint het derde spel, waarna Jeannette de Oost-ronde winnend afsluit. Eva staat voorlopig bovenaan. Edith wint niet alleen het eerste spel van de Zuid-ronde, ook het tweede en vierde Zuid-spel zijn voor haar. Eva stribbelt nog tegen en zet het derde spel op haar naam, maar Edith is de overduidelijke tafelwinnaar.

Tafel 6 Irmgard, Mariette, Mieneke en Lino

Irmgard begint gelijk goed met een mooie self-pick. Ook het tweede spel is voor haar. Het derde spel eindigt in remise. Lino ziet het vierde spel zijn kans om Mahjong te maken. Hij zet gelijk door en wint ook het vijfde spel. Daarna wint Mariette het zesde spel, en ook Mieneke heeft een mooie hand en roept Mahjong in het zevende spel. Irmgard sluit winnend af, zij is tafelwinnaar.

Tafel 7 Enne Jan, Jeanine, Joyce R en Monica

Joyce R. begint vol goede moed en wint het eerste spel. Monica zet het tweede spel op haar naam. Dan heeft Joyce werkelijk een prachtige hand, 3 Zuiver Oplopende Pungen gecombineerd met 3 Verborgen Pungen, Alleen Pungen en ook nog een Schoon Spel. Enne Jan laat zich niet ontmoedigen en wint het vierde spel. Ook de Zuid-ronde begint hij winnend. Joyce is niet te stuiten en wint ook het zesde spel, deze keer met een Zuivere Straat en ook het zevende spel roept zij Mahjong. Monica geeft zich nog niet gewonnen en sluit het vierde spel van de Zuid-ronde winnend af. Ook het eerste spel van de West-ronde wordt door haar gewonnen, maar Joyce R staat mijlenver voor. Zij is de tafelwinnaar.

Tafel 8 Frans, Joyce G, Lilian en Maaike

Joyce G. wint het eerste spel. Maaike, eindelijk terug van lang weggeweest, wint het tweede spel met een zelf gepakte Mahjongsteen. Ook het derde spel is voor haar. Joyce wint het laatste Oost-spel maar Maaike staat ruim bovenaan. Lilian ziet haar kans in het eerste spel van de Zuid-ronde. Maaike wint het daaropvolgende spel. Frans laat ook van zich horen, voordat Maaike ook deze ronde op haar naam zet door Mahjong te maken met een self pick. Ook het eerste en laatste spel van de West-ronde is voor haar. Maaike is weer terug! en gelijk tafelwinnaar en ook avondwinnaar.

25 weergaven
bottom of page