top of page

... En de Vermiljoen Feniks van 2018 is... Speelavond 27 juni ... Monsterscore van Monica ... 11 jul


.... Spannende ontknoping seizoen van de Vermiljoen Feniks ....

Ledenadministratie

Gerry van Woudenberg heeft besloten om haar aspirantlidmaatschap om te zetten naar een definitief lidmaatschap. Welkom bij de club Gerry!

Ook cursiste Marij van Ewijk heeft besloten om haar aspirantlidmaatschap om te zetten naar een definitief lidmaatschap. Welkom bij de club Marij!

Maaike Fleskens zal zich vanaf heden kunnen mengen met spelers op het hoogste niveau tijdens toernooien, zij is bij de bond aangemeld als competitie-lid voor de resterende tijd van dit jaar. Wij gaan haar verrichtingen natuurlijk met belangstelling volgen! Succes Maaike!

Ziekenboeg

Anna tobt al een tijdje met haar gezondheid, voorlopig zullen we haar helaas niet op de speelavond zien.

Heel veel beterschap met jouw gezondheid!

Alternatieve speellocatie woensdag 11 juli

Op het moment van schrijven is er nog geen alternatieve locatie gevonden. Helaas is de zaal op de Mient bezet. Er zijn mogelijkheden bij Dekkersduin, het bestuur zal hier achter aan gaan,

Tafel verslagen

Tafel 1: Ineke, Lino en Marijke H

Marijke had er natuurlijk weer veel zin in na haar vakantie. Na een lang eerste spel waar niemand de wachtende steen kon verzilveren, opende Ineke de score met een Self-drawn hand daar maar liefst 57 punten opleverde. Daarna hielden de tegenstanders elkaar wederom in evenwicht. In het laatste spel van de ronde van Oost, wist Marijke ten koste van Lino haar eerste punten van de avond te scoren. En dat bleek een opmaat naar nog een gewonnen spel, een self-drawn hand van 20 punten die dus maar liefst 84 punten opleverde. Lino had er genoeg van en zette eerst een 27 punten Mahjonghand op zijn scorelijst en won ook het spel direct erna. Marijke stelde de tafelwinst veilig door het achtste spel te winnen. Daardoor maakte het niet uit dat Lino het negende spel ten koste van Marijke nog wist te winnen.

Tafel 2: Annechien, Joyce R, Paul en Roel

Aan deze tafel was Paul nog een van de podium kandidaten voor dit seizoen van de Vermiljoen Phoenix. In de ronde van Oost wisten alle spelers één maal Mahjong te behalen. Roel deed dat in de eerste pot met maar liefst een 46 punten hand! Omdat hij helaas twee van de andere drie spellen weg moest geven, liep de score aan het eind van deze ronde toch niet zo ver uiteen.

In de zuid ronde opende Paul met twee winstspelen ten koste van Annechien, die in het zevende spel met een mooie self-drawn hand iets van de opgelopen averij wist in te lopen. Paul verstevigde zijn positie in het achtste spel. Er werd in een flink tempo gespeeld aan deze tafel, of misschien waren er ook wel een paar snelle handen. Roel most tussen al dit Mahjong geweld lijdzaam toezien hoe zijn mooie winst in spel één gestaag spel voor spel werd afgebroken. Joyce won spel negen waarna Annechien met een self-drawn hand de leiding weer overnam van Paul. Joyce kwam weer opzetten met een geclaimde hand van Annechien en klom naar de tweede positie. Met een 30 punten hand zette Paul de volgorde in de stand weer op z'n kop en had hij weer de leiding. Met een geclaimd winstspel wist Joyce net niet meer Annechien in te halen. Paul werd tafelwinnaar! zou de tafelwinst van Paul hem ook nog een ere plek opleveren?

Tafel 3: Boudewijn, Gerry, Irmgard en Mieneke

Kersvers lid Gerry, ie een vriendelijke dame. Ik zie haar nog op me af komen bij de tweekamp met de Abri groep. "Zou ik eens bij jullie mogen langskomen? want ik wil graag wat bij leren... misschien een cursus?" ... nou na acht avondjes aan onze speeltafels te hebben doorgebracht heeft Gerry het spel best in de gaten! Bij alle spellen in de ronde van Oost eiste zij de winst op. Waarvan één maal met een self-drawn hand. Boudewijn net terug uit China, maar ook Mieneke en Irmgard moeten verbijsterd geweest zijn. Hoe zet je zo'n winning streak om? Nou, Irmgard pakte de spreekwoordelijk handschoen op en zette de achtervolging in, al leek dat gezien het puntenverschil een onmogelijke opdracht. Irmgard wist het vijfde spel te winnen. We kunnen al verklappen dat Gerry ook geen spel onnodig hoefde weg te geven. Ook het zesde spel won Irmgard, met een selfdrawn hand en kwam weer op een positief puntensaldo. Het zevende spel bracht niemand het ultieme geluk, waardoor de voorsprong geconsolideerd werd. Helaas moesten twee spelers waarschijnlijk hun ongeldige mahjong bekopen met wat strafpunten, dat is s nooit erg leuk maar wel een aansporing om de puntentelling nog beter te oefenen, want vooral het oefenen en spelen baart kunsten in het Mahjong. En ja, Gerry was natuurlijk de tafelwinnaar. Goed gedaan hoor!

Tafel 4: Lilian, Margriet, Mariette en Peter

Peter opende met een self-drawn hand, Lilian en Margriet wisten respectievelijk het tweede en derde spel te winnen met een geclaimde steen van Mariette, die op haar beurt het vierde spel niet wist te winnen, maar gelukkig de anderen ook niet. Margriet die startte als nummer twee in de tussenstand van het seizoen zou toch zeker proberen haar positie te verdedigen en misschien wel te verbeteren. Zij won het vijfde spel ten koste van Peter en nam de leiding op dat moment aan deze tafel. Gelukkig kon Mariette haar eerste winstpunten op het formulier laten noteren in het volgende spel. Eenmaal de smaak te pakken won ze opnieuw nu ten koste van Margriet. Waardoor de tussenstand voor alle spelers niet echt veel uit elkaar lag. In het laatste spel van de zuid ronde won Peter met een geclaimde steen van Lilian. Hij herhaalde dat kunstje in het daaropvolgende spel ten koste van Mariette. Na tienen werd het laatste spel gestart. Lilian bracht Margriet een spreekwoordelijke klap toe, door met een van Margriet geclaimde steen te winnen moest Margriet aan deze tafel genoegen nemen met een derde plek aan deze tafel. Peter werd tafelwinnaar!

Tafel 5: Jeannette, Mia en Monica

Onze jongste speelster Monica wist het eerste spel met een self-drawn te winnen. Jeannette won het tweede spel met een claim en Mia won het derde spel. Leuk, gezellig drie dames en een Jodokus, die laatste wint nooit. Dat Monica dan het vierde spel nogmaals met een zelf-gepakte steen weet te winnen... beetje geluk misschien, het is Monica natuurlijk van harte gegund. Het eerste spel in de zuid-ronde wint Jeannette opnieuw. Jeannette had ook nog kans op een goede klassering voor dit seizoen, maar was dan ook afhankelijk van de resultaten van anderen.

Wat er dan gebeurt hebben we sinds de start van onze vereniging, bij mijn weten, nog niet eerder gezien. Monica wint haar derde spel in spel 6, wederom met een zelf gepakte steen. (nummer drie!). Jeannette denkt dan waarschijnlijk, dat kan ik ook, want zij presteert hetzelfde. Wellicht heeft Jeannette op dat moment nog gedacht, ach dat komt misschien nog wel goed. Maar niks is minder waar. Zijn drie zelf-gepakte handen al best een unicum... Ook de vierde staat op stapel in de zevende ronde. En ja alsof dat niet genoeg is... "Miss Self-pick" (want zo mogen we haar wel even noemen) weet ook nummer vijf te produceren nog een met maar liefst een 30 punten hand. Met maar liefst 321 punten, is Monica niet alleen tafelwinnaar maar ook avondwinnaar.

Tafel 7: Enne Jan, Eva, Jeanine en Marij

Wat Gerry deed aan tafel 3, deed Jeanine aan deze tafel. Het eerste en het tweede spel won zij met een geclaimde steen. Spel 3 eindigde nog in een naar het schijnt spannende remise. Maar ook het vierde spel ging "in the pocket" van Jeanine wel te verstaan. Gelukkig kregen de tegenstanders ook nog kansen in de tweede speelronde. Marij kon iets van de opgelopen schade goedmaken in spel 5. Ook Enne Jan en Eva konden elk de eer redden met hun Mahjong handen. Eva kon nog beslag leggen op de tweede positie aan deze tafel door het laatste spel te winnen. Jeanine kon echter niet meer in gehaald worden en pakte de tafelwinst. Zou deze winst haar nog een podium plek opleveren voor dit seizoen?

Lees verder onder de avonduitslag...

Tafel 6: Frans, Geertjan, Marijke S en WendyMarijke de nummer drie in de tussenstand kon nog net op tijd aanschuiven. De nummer één in de tussenstand, Wendy zat ook aan deze tafel, als ook de Azuren Draak van 2018, Geertjan. Alle kans dat aan deze tafel dus de beslissing zou gaan vallen.Geertjan opende met een solide 14 punten hand. Marijke deed hetzelfde in spel 2. In het derde spel wist Marijke met een zelf-gepakte steen de leiding stevig in handen te nemen. Eenmaal de smaak te pakken, ging zij er compleet voor, ook het vierde spel won zij met een weggelegde steen van Wendy. Zou Wendy er nog bovenop komen? In de zuidronde wist Marijke haar positie te consolideren en Geertjan verstevigde de greep op de tweede positie. Frans wist het achtste spel te winnen. Er werd in een flink tempo gespeeld. de West ronde begon Marijke wederom met twee winstspelen, beiden ook nog eens met een self-pick. Geertjan haalde ook zijn tweede zelf-gepakte steen van de avond binnen. En Frans wist het twaalfde spel op zijn naam te schrijven. Wendy had duidelijk haar avond niet, na ook de 6de Mahjonghand van de avond door Marijke, bleek Wendy de pech te hebben geen enkele keer mahjong te kunnen halen op deze avond. De tafelwinst met een prachtige score van 218 punten was voor Marijke net niet genoeg om de avondwinst te claimen.

En wat betekent deze avonduitslag voor de einduitslag van het seizoen van de "Vermillion Phoenix"?

.... De verliespunten van Margriet en Wendy en de winst van Paul, Jeanine, en Marijke zette de tussenstand van vorige compleet op zijn kop (zie hieronder).​

tussenstand voor deze speelavond

Margriet zakte helaas van de tweede naar de vijfde plaats.

Paul klom van de vijfde naar de vierde plaats.

Jeanine klom van de vierde naar de derde plaats.

Wendy moest mist helaas haar eerste titel, ze behaalt een mooie tweede plaats.

En de winnaar is......

ze klom van de derde naar de eerste plaats en daarmee is

Marijke Schilders

de winnaar van het seizoen van de

"Vermillion Phoenix 2018"

een prachtige prestatie!

VAN HARTE GEFELICITEERD

MARIJKE!

Welkom bij het seizoen van de Witte Tijger

23 weergaven
bottom of page