top of page

Speelavond 8 augustus ... Volle bak ... Edith avondwinnaar!

Bijgewerkt op: 30 apr. 2022

Een volle bak op deze speelavond. Dat wil zeggen geen Jodoki aan de tafels! :-)

Lino neemt de leiding weer over van Joyce Goddijn, en een flink aantal leden kruipt ook langzaam maar zeker richting de top van de ranglijst voor het Seizoen van de Witte Tijger van het Westen.

Edith die Juni de cursus afrondde heeft haar eerste avondwinst te pakken... goed hoor.. Een felicitatie waard!

Tafel verslagen

Tafel 1: Eva, Frans, Hans & Roel

Aan tafel 1 worden allemaal mooie handen gespeeld. Eva opent de score, zij krijgt de winnende steen van Hans, die daarop een self pick haalt. Frans doet dat ook. Hans wint het vierde spel en staat daardoor op de eerste positie. Het eerste spel van de Zuid-ronde eindigt in remise. Frans wint het spel daarna. Ook Roel haalt daarop een mooie Mahjong van 29 punten. Hans sluit de Zuid-ronde af met een self pick, hij staat daardoor nog steeds bovenaan. Frans wint het eerste spel van de West-ronde, hij krijgt de winnende steen van Hans en neemt daardoor de leiding over. Eva wint het laatste spel. Hans is de tafelwinnaar.

Tafel 2: Gerry, Ineke, Margriet & Paul

Ineke wint het eerste spel met Oplopende Chows. Gerry claimt Tweelingen en Margriet daarna een Zuivere Straat. Daarna is Paul aan de beurt, hij sluit de Oost-ronde af en opent de Zuid-ronde door de ook de volgende twee spelletjes te winnen. Margriet haalt een mooie 35-punten Mahjong, weggegeven door Paul waardoor zij voorstaat. Maar Paul wint ook het laatste spel van de Zuid-ronde waardoor hij de tafelwinnaar is.

Tafel 3: Jeannette, Liesbeth (aspirant), Marijke Huijsing & Peter

Aspirant-lid Liesbeth opent de score, gevolgd door Jeannette. Marijke H. roept daarop Mahjong met een self pick Alle Soorten. Liesbeth sluit de Oost-ronde af, zij staat daardoor bovenaan. Jeannette die dat alles met lede ogen aanzag begint aan een inhaalslag met een self pick. Liesbeth geeft zich niet gewonnen en doet dat ook. Jeannette trekt dan de winnende steen zelf met de Laagste Vier/Allemaal Pungen. Marijke mengt zich ook in de strijd met een mooie self pick. Jeannette heeft de koppositie overgenomen. Marijke wint het eerste spel van de West-ronde met Gemengde Drievoudige Chows. Liesbeth doet een gooi naar de tweede plaats met een self pick Allemaal Pungen/Alle Soorten maar komt net iets tekort. Peter wint het laatste spel met een self drawn Schoon Spel/Kong Eigen Wind. Jeannette is de tafelwinnaar.

Tafel 4: Edith, Enne Jan, Mia & Wendy

Edith begint haar zegetocht met Allemaal Pungen. Wendy wint daarop met een Gemengde Straat gecombineerd met Alle Soorten. Edith doet haar dat na, alleen wèl met een self pick. Enne Jan wint ook met een Gemengde Straat. Edith staat bovenaan de scorelijst. Het volgende spel eindigt in remise. Wendy roept daarop Mahjong gevolgd door Mia die dat doet met de Hoogste Vier. Wendy sluit de West-ronde af met een Schoon Spel. Edith staat nog steeds bovenaan. Daar lijkt even verandering in te komen doordat Wendy Meer Honneurs met een Verweven straat haalt, maar doordat Edith in het laatste spel een self pick Schoon Spel met Twee Pungen Draken haalt is zij de verdiende tafelwinnaar en ook avondwinnaar.

Tafel 5: Joyce Goddijn, Joyce Riekerk & Marijke Schilders

Aan tafel 5 begint Joyce G. met een Gemengde Straat. Marijke, die die straat weggaf, haalt de schade in met een Schoon Spel, gevolgd door een self pick Allemaal Pungen. Joyce G. wint het laatste spel van de Oost-ronde met een Schoon Spel. Marijke S. staat aan kop. Zij wil die positie graag behouden, ze maakt achtereenvolgens Mahjong met Alle Soorten gecombineerd met Oplopende Chows en nog een Schoon Spel. Joyce R. wint haar eerste spel van de avond met een mooie self pick Zuivere Straat. Ook Joyce G. pakt daarna de winnende steen zelf met een Gemengde Straat/Verborgen Schat. Marijke staat nog steeds aan kop. Zij wint de twee eerste spelletjes van de West-ronde en lijkt daardoor onbereikbaar ver voor te staan met 158 punten, Joyce G. is de enige die ook pluspunten heeft, 43. Joyce R. haalt dan een prachtige self pick met 3 Gesloten Oplopende Pungen.

Daardoor staat zij in één klap in de plus en Joyce G. weer in de min.

Het saldo van Marijke heeft ook een deukje opgelopen. Doordat Joyce G. het laatste spel wint met een self drawn Zuivere Straat wint zij nog bijna, zij heeft 82 punten. Marijke S. met 85 punten is toch de tafelwinnaar.

Tafel 6: Annechien, Gert Jan, Lilian & Monica

Lilian wint het eerste spel. Monica haalt daarop een mooie 27-punten Mahjong weggegeven door Annechien. Die beperkt de schade door het volgende spel te winnen met een self pick. Monica doet dat ook in het vierde spel. Zij is aan het eind van de Oost-ronde nog steeds de enige die pluspunten heeft, maar liefst 133. Geertjan zet het volgende spel op zijn naam. Ook Lilian laat weer van zich horen. Annechien doet ook haar best om in de plus te komen, ten koste van Geertjan. Ook Monica doet weer een duit in het zakje. Na de tweede ronde is zij weer de enige in de zwarte cijfers. Zij verstevigt haar positie nog wat in het volgende spel. Annechien wint daarna met een door Monica weggegeven steen en komt bijna uit het rood, -2. Lilian is echter de eerste die dat bereikt, zij wint met een self pick. Geertjan besluit de West-ronde. Annechien wint het laatste spel met zelf getrokken Allemaal Pungen, waardoor zij, naast tafelwinnaar Monica, de enige is die ook in de plus eindigt.

Tafel 7: Lino, Mariette, Marij & Mieneke

Marij opent met een Verweven Straat en geeft nog wat gas met een Gemengde Straat. Mieneke laat zich niet kennen met Allemaal Pungen gevolgd door zelf getrokken Gemengde Oplopende Chows. Mariette moet dit alles met lede ogen aanzien, zij heeft de eerste drie spelletjes de winnende steen weggegeven. Lino haalt zijn eerste Mahjong met een Allemaal Pungen hand. Het volgende spel eindigt in remise. Dan bewijst Lino dat ook Allemaal Chows een mooi resultaat leveren, hij pakt zelf de winnende steen, die door Mieneke weggegeven wordt. Hij neemt daardoor de koppositie van Mieneke over. Het laatste spel, gewonnen door Mariette met Allemaal Pungen, brengt daar geen verandering in. Lino is de tafelwinnaar.

14 weergaven
bottom of page