top of page

Speelavond 15 augustus 2018 - Lilian avondwinnaar!

Door drukte, helaas niet van elke tafel een verslag deze week!

Misschien volgende week beter...

Tafel 1 Edith, Frans, Jerika en Mieneke

Jerika bijt het spits af. Edith wint het volgende spel. Frans die in beide gevallen de winnende steen weggaf begint dat recht te zetten door het derde spel te winnen. Edith loopt echter verder uit door de Oost-ronde af te sluiten met een self pick. Ook Mieneke laat van zich horen, met Allemaal Pungen. Frans begint aan een inhaalslag, hij roept achtereenvolgens Mahjong met Allemaal Chows, uiteraard een Zuivere Straat en sluit af met Alle Soorten/Allemaal Pungen. Hij is daardoor de tafelwinnaar.

Tafel 2 Geertjan, Gerry, Joyce en Marijke H.

Joyce wint het eerste spel, Gerry het tweede en Marijke de laatste twee spelletjes van de Oost-ronde. Marijke staat daardoor bovenaan. Bijna dezelfde volgorde wordt aangehouden in de Zuid-ronde.Joyce roept als eerste Mahjong, gevolgd door Gerry en Marijke, Gerry wint echter het vierde spel. Zij komt daardoor bij de tussenstand op de tweede plaats, Marijke staat nog steeds eerste. Daar komt verandering in want Gerry wint het eerste spel van de West-ronde met een self pick en neemt de koppositie over. Marijke geeft zich niet gewonnen en komt het volgende spel alweer langszij. Geertjan mengt zich ook in de strijd met een zelf gepakte Mahjong. Gerry is vastbesloten te winnen. Zij zet het laatste spel op haar naam en is daarmee de tafelwinnaar.

Tafel 3 Ineke, Joyce R., Marijke S. en Paul

Marijke begint gelijk goed met Tweelingen. Joyce wint daarna met Gemengde Driedubbele Chows. Marijke heeft allemaal Pungen in het derde spel en Ineke heeft daarna ook Gemengde Driedubbele Chows. Marijke voert de lijst aan. Zij verstevigd haar positie met een Schoon Spel. Joyce begint aan een inhaalslag door eerst zelf de Hoogste Vier te pakken en daarna Mahjong te roepen met een Zuivere Straat. Marijke wint het laatste spel van de Zuid-ronde en behoudt daardoor de koppositie. Paul wint het eerste spel van de West-ronde met een Alle Soorten self pick. Joyce heeft deze avond een voorkeur voor Gemengde Driedubbele Chows want hiermee wint zij ook haar derde spel gewonnen spel. Paul doet er een schoon spel achteraan, net zoals Ineke in het laatste spel van de West-ronde. Joyce voert nu de lijst aan. Ineke wint het laatste spel met een self pick Verweven Straat. Joyce is tafelwinnaar.

Tafel 4 Eva, Mariette, Peter en Roel

Tafel 5 Boudewijn, Margriet, Lino en Wendy

Tafel 6 Annechien Jeannette, Liesbeth en Lilian

6 weergaven
bottom of page