top of page

Avonduitslag 29 augustus 2018 - Marijke Huijsing avondwinnaar, Lino stevig aan de leiding.

​​Speelavond informatie - wie is er wel en wie is er niet?

We proberen het zo makkelijk mogelijk te maken...

Iedereen kent hopelijk de speelavond pagina... Op deze pagina kun je zien wie zich hebben afgemeld en je vindt hier ook de link naar het formulier dat je kunt gebruiken om je af te melden voor toekomstige speelavonden. Voor diegenen die de tafels opzetten, je vindt er ook terug hoeveel tafels er moeten worden opgezet op basis van de geregistreerde afmeldingen en ook hoeveel steentjes er in de buidel voor de tafelloting moeten.

Als er bijvoorbeeld 8 tafels zijn en er zijn twee jodokus plekken dan gaan worden er 32 steentjes in de buidel gestopt (1 t/m 8) en van twee tafels wordt er één steen buiten de buidel gelaten. Als iedereen die er niet is zich ook daadwerkelijk netjes heeft afgemeld klopt dat als een bus en is er wat dat betreft geen verwarring bij de tafelindeling.

Omdat nog niet iedereen altijd (tijdig) het afmeldings-formulier weet te vinden is het dus ook makkelijk om te weten wie er wel zou moeten zijn. De speelpagina is uitgebreid met een alfabetische lijst van aanwezigen afwezigen. (zie voorbeeld afbeelding hiernaast)

Toernooi Negen Poorten IJsselstein - 8 september

Je kunt je op dit moment alleen nog op de reservelijst laten zetten.

Zo'n dertien Haagse Kringen leden hebben zich voor het toernooi opgegeven. Maaike doet voor het eerst mee bij de Competitie spelers. Allemaal heel veel succes!!

Domtoren Toernooi Utrecht - 3 november

Er zijn naar verluidt nog open plekken voor het Domtoren toernooi op 3 november in Utrecht.

Op dit moment hebben zich 4 leden van onze vereniging ingeschreven voor het toernooi.

Inschrijven en lijst van deelnemers via de website van Mahjongclub De Hoeksteen.

Bondstoernooi - 8 december

MCR recreanten en competitiespelers kunnen zich vanaf heden inschrijven voor het Bondstoernooi 2018 dat op 8 december in IJsselstein wordt georganiseerd.

Tafelverslagen 29 september

Tafel 1 Edith, Joyce R. en Marij

Joyce duldt bijna geen tegenstand aan tafel 1. Zij wint maar liefst zes van de acht spelletjes. Marij haalt de winst binnen bij de andere twee spelletjes, Mahjong met een Zuivere- en ook een keer een Gemengde Straat. Joyce haalt o.a. Alle Soorten, Gemengde Drievoudige Chows, Allemaal Pungen, Gemengde Oplopende Chows. Zij is de tafelwinnaar.

Tafel 2 Gerry, Hans, Jeannette en Lino

Lino opent met Allemaal Pungen. Jarige Hans pakt de winnende steen van zijn Verweven Straat zelf. Lino haalt nog een Allemaal Pungen. De volgende hand is echt heel mooi. Een Zuiver Spel, Drie Zuiver Oplopende Chows, Korte Straat, Allemaal Chows en ook nog vier bloemen. Hij is aan het eind van de Oost-ronde de enige die in de plus staat. Gerry probeert daar verandering in te brengen met een self pick. Lino vergroot zijn voorsprong met een Verweven Straat. Ook Jeannette wint daarop een spel. Het laatste spel van de Zuid-ronde eindigt in remise. Doordat Jeannette nog een spel wint verovert zij de tweede plaats. Lino is de tafelwinnaar.

Tafel 3 Jerika, Liesbeth en Mia

Aan tafel 3 domineert Jerika de Oost-ronde, zij wint maar liefst 3 spelletjes, het overblijvende spel eindigt in remise. Zij opent ook de Zuid-ronde. Het tweede spel eindigt in remise en de resterende twee spelletjes worden gewonnen door Mia. Jerika staat nog steeds aan kop. Mia wint ook de twee laatste potjes, maar haalt Jerika daarmee niet in. Jerika is de tafelwinnaar.

Tafel 4 Geertjan, Irmgard, Marijke S. en Paul

Tafel 4 is de snelste tafel, er worden maar liefst 15 spelletjes gespeeld. Paul bijt het spits af, gevolgd door Geertjan en Marijke. Paul sluit ook de Oost-ronde af. Hij is de leider. Daar komt snel verandering in. Geertjan haalt eerst een self pick en wint het daaropvolgende spel ook. Irmgard wint dan gelukkig ook een keer. Marijke sluit de Zuid-ronde af. Geertjan staat nu bovenaan. Hij verstevigd zijn positie in de West-ronde door eerst de eerste twee spelletjes te winnen en nadat Paul ook een spel wint, de draad weer op te pakken en ook het vierde spel te winnen. Hij staat dan riant bovenaan. Paul geeft niet op en wint de eerste twee potjes van de Noord-ronde, Irmgard wint het laatste spel. Geertjan is tafelwinnaar.

Tafel 5 Eva, Ineke, Margriet en Wendy

Vanaf het begin is duidelijk dat het Ineke's avond is. Zij wint het eerste spel met Allemaal Pungen en na een remise ook het derde spel, met een self pick Laagste Vier. Margriet haalt ook een self pick, Tweelingen. Zij staat daardoor bovenaan. Ineke opent de Zuid-ronde met een Zuiver Spel Allemaal Pungen. Het tweede spel eindigt weer in remise. Wendy heeft dan een Gemengde Straat en ook Eva laat van zich horen met een Zuivere Straat. Ineke staat nog steeds bovenaan. Zij opent de West-ronde met een prachtig spel Hoek- en Troefstenen (zie foto boven). Eva sluit af met een zelf gepakte Gemengde Straat. Ineke is tafelwinnaar.

Tafel 6 Enne Jan, Frans en Marijke H.

Marijke opent sterk met een self pick en wint ook het tweede spel. Frans pakt het stokje over en wint de twee laatste spelletjes van de Oost-ronde. Marijke staat voor. Door ook de eerste drie potjes van de Zuid-ronde te winnen, onder andere met de Hoogste Vier en Tweelingen, versterkt zij haar positie aanzienlijk. Enne Jan komt op de tweede plaats door de winnende steen van zijn Zuivere Straat zelf te pakken. Marijke wint ook de drie potjes van de West-ronde, twee keer daarvan met een self pick. Met 334 punten is Marijke H niet alleen tafelwinnaar maar ook avondwinnaar.

Tafel 7 Jeanine, Mieneke, Monica en Roel

De eerste twee spelletjes eindigen in remise. Mieneke pakt dan zelf de winnende steen van Alle Soorten. Roel heeft daarna een Zuiver Spel. Mieneke roept Mahjong met een Schoon Spel. Roel zet z'n tanden op elkaar en pakt de winnende steen van zijn Zuivere Straat zelf en komt daardoor bijna gelijk met Mieneke, maar omdat hij te gul is, hij geeft de winnende stenen achtereenvolgens aan Monica, Drie Gelijke Chows, Jeanine, Allemaal Pungen en nogmaals Monica, Schoon Spel, blijft Mieneke hem toch voor. Doordat zij het laatste spel wint, met een Gemengde Straat, is Mieneke overduidelijk de tafelwinnaar.

24 weergaven
bottom of page