top of page

Speelavond 5 september

Tafel 1 Ellen, Enne Jan, Gerry en Lilian

Ellen begint voortvarend met een self pick. Enne Jan laat dat niet op zich zitten en wint de drie daarop volgende spelletjes, oander andere met een Zuivere Straat en Drie Gelijke Chows. Hij staat daardoor bovenaan. Lilian gaat aan de slag om daar verandering in aan te brengen. Zij wint de eerste drie potjes van de Zuid-ronde met Oplopende Chows, Alle Soorten en een Mahjong die nog mooier wordt doordat zij uitgaat met de Laatste Steen van de Muur. Lilian heeft dan de leiding overgenomen maar Enne Jan is nog niet verslagen, hij komt weer aan kop door een zelf gepakte Mahjong. Lilian haalt echter de beslissende self pick. Zij is tafelwinnaar.

Tafel 2 Jerika, Maaike, Mieneke en Roel

Mieneke opent met Gemengde Oplopende Pungs, Maaike meldt daarna Gemengde Oplopende Chows. Jerika maakt daarop Mahjong met een Schone Straat. Dat doet Maaike ook. Zij staat aan kop. Mieneke opent ook de Zuid-ronde, met een Gemengde Straat. Maaike wil niet ingehaald worden, zij wint de volgende twee spelletjes en staat daardoor als enige in de plus. Mieneke laat dat niet op zich zitten en pakt de twee volgende potjes. Roel wint de laatste partij. Maaike is tafelwinnaar.

Tafel 3 Annechien, Marijke S., Liesbeth en Lino

Annechien is het eerst aan de beurt. Liesbeth is de volgende om Mahjong te roepen, voordat Lino zijn ranglijstpositie veilig gaat stellen, hij wint de twee laatste spelletjes van de Oost-ronde en staat bovenaan. Marijke neemt de uitdaging aan, zij heeft eerst een mooie 38-punten hand en doet het daarna nog eens dunnetjes over met een self pick Drie Gelijke Chows. Het volgende spel eindigt in remise. Lino sluit de Zuid-ronde af en staat nog steeds bovenaan. Hij verstevigt zijn positie nog door de eerste twee spelletjes van de West-ronde te winnen. Liesbeth wint het laatste spel met een mooie self pick Zuiver Spel. Lino is tafelwinnaar.

Tafel 4 Edith, Jeannette, Mia en Wendy

Jeannette bijt het spits af met Allemaal Pungen. Edith doet daar Drie Gelijke Chows achteraan. Wendy volgt met Alle soorten en Jeannette sluit de Oost-ronde af met mooie Tweelingen. Zij staat ruim bovenaan. Wendy opent de Zuid-ronde met de Laagste Vier. Gelukkig laat ook Mia nu van zich horen. Wendy vervolgd met een Zuivere Straat, waarop Jeannette de Zuid-ronde winnend afsluit.

Het laatste spel wordt gewonnen door Edith. Jeannette is tafelwinnaar.

Tafel 5 Eva, Hans, Ineke en Peter

Eva begint meteen goed door de eerste drie spelletjes te winnen. Hans wint het laatste spel van de Oost-ronde, Eva staat bovenaan met 121 punten. Peter haalt een flink stuk van de schade in door een Zuivere Straat self pick. Eva neemt gelijk maatregelen met een Verweven Straat. Hans snoept ook wat van de achterstand in met een Allemaal Pungen self pick. Peter sluit de Zuid-ronde met Tweelingen af. Hij opent de West-ronde met nog een Zuivere Straat en wint het daaropvolgende spel met de weinig gespeelde Chicken Hand. Hij heeft de leiding overgenomen. Hans wint de twee laatste spelletjes met een Zuiver Spel en een Schoon Spel. Peter is tafelwinnaar.

Tafel 6 Geertjan, Irmgard, Joyce G. en Mariette

Geertjan wint het eerste spel met de Laagste Drie. Irmgard heeft ook een mooie hand, een Zuivere Straat. Geertjan roept weer Mahjong, deze keer met Zuiver Oplopende Chows. Joyce sluit de ronde af met Drie Gemengde Chows. Geertjan staat nummer 1. Ook Mariette mengt zich in de strijd. Geertjan wint het volgende spel met een zelf gepakte steen. Mariette wint de twee laatste potjes van de Zuid-ronde. Zij komt daardoor op de voorlopige tweede plaats. Geertjan bezet nog steeds de eerste. Hij verstevigd zijn positie door het eerste spel van de West-ronde te winnen. Maar dan begint Joyce aan haar opmars. Zij komt uit de rode cijfers door een self pick. Mariette roept Mahjong met Alle Soorten voordat Joyce de West-ronde winnend afsluit. Geertjan staat nog ruim voor. Doordat hij de winnende steen aan Joyce geeft in het volgende spel komt die al een aardig stuk dichterbij. Joyce wint ook het laatste spel en eindigt daardoor als tafelwinnaar.

Tafel 7 Joyce R., Marij, Margriet en Monica

Marij start de avond met een Zuivere Straat, Monica doet daar snel een Hoogste Drie achteraan. Margriet meldt een Gemengde Straat. Monica sluit de Oost-ronde af met Gemengde Gelijke Chows, zij heeft de leiding. Ze opent de Zuid-ronde met een Schoon Spel. Margriet maakt daarop Mahjong met een Verweven Straat, voordat Monica dat doet met Gemengde Oplopende Chows. Gelukkig komt dan ook Joyce aan de beurt, zij haalt gelijk een groot stuk van haar achterstand in door zelf de winnende steen van haar Schone Spel te pakken. Marij wint het eerste spel van de West-ronde met Alle Soorten. Monica haalt een Schoon Spel. Marij doet een gooi naar de tweede positie door Alle Soorten te combineren met een Gemengde Straat. Doordat zij het laatste spel de winnende steen aan Joyce geeft komt dat nog bijna in gevaar. Monica is tafelwinnaar.

3 weergaven
bottom of page