top of page

Speelavond 26 september


Eindstand Seizoen van de Witte Tijger 2018

Lino Zuppelli mag zich een jaar lang de Witte Tijger van de Haagse Kringen noemen. Met een ruime voorsprong stond hij voor de laatste speelavond al onbedreigd aan de leiding en is dus de verdiende en onbetwiste winnaar van de mooie trofee. Deze reiken we natuurlijk aanstaande woensdag uit.

Het was nog spannend voor de twee ereplaatsen voor dit seizoen. Joyce Goddijn wist definitief met een tafelwinst beslag te leggen op de tweede plaats en Annechien Deurloo wist op haar beurt met haar tafelwinst (en tevens avondwinst) Jeannette voorbij te streven en beslag te leggen op de derde positie, vlak voor Roel en Jeannette.

De volledige lijst vind je hier.

Tafelverslagen

Tafel 1 Ellen, Ineke, Irmgard en Margriet

Margriet begint met een mooie Verweven Straat, gegeven door Ineke. Ineke gaat onmiddellijk aan de slag om deze tegenslag in te halen. Zij roept Mahjong met een Zuivere Straat, die zij zelf gepakt heeft. Om haar voorsprong te vergroten vervolgt ze met Tweelingen. Ook Irmgard laat van zich horen, met een Schoon Spel. Ineke staat fier aan de leiding. Margriet mengt zich ook in de strijd door het eerste spel van de Zuid-ronde te winnen. Daarna volgt een remise, waarop Margriet nog een spel wint. Ineke zorgt ervoor dat haar score weer ruim boven de 100 is. Margriet wint het laatste spel maar Ineke staat ver bovenaan, zij is de tafelwinnaar.

Tafel 2 Enne Jan, Joyce G. en Mieneke

Enne Jan wint het eerste en derde spel van de Oost-ronde. Mieneke het tweede en Joyce sluit af. Enne Jan staat bovenaan. Daar komt verandering in. Joyce wint het eerste spel van de Zuid-ronde, Enne Jan haalt een self-pick en ook Mieneke laat een winnend spel noteren. Joyce wint het laatste spel van Zuid met een mooie 31 punten hand, zij streeft Enne Jan daardoor voorbij. Zij verstevigt haar positie door ook de eerste twee spelletjes van de West-ronde te winnen. Enne Jan stribbelt nog tegen, maar Joyce wint ook het laatste spel. Zij is tafelwinnaar.

Tafel 3 Eva, Hans, Jerika en Lino

Lino maakt onmiddellijk duidelijk dat dit de tafel van de Witte Tijger is. Hij wint de eerste drie spelletjes, waarvan de derde keer ook nog door zelf de winnende steen van zijn Verweven Straat te pakken. Hans wint het laatste spel van de Oost-ronde met Allemaal Chows. Lino staat bovenaan.

Eva is echter van plan te winnen. Zij begint met een Zuivere Straat gevolgd door een self-pick Allemaal Pungen. Het derde spel van de Zuid-ronde eindigt in remise, waarna Eva de draad weer oppakt met een Verweven Straat. Lino staat nog steeds aan kop. Doordat hij echter de winnende steen aan Eva geeft in het volgende spel en Eva het laatste spel wint, wordt Eva uiteindelijk de tafelwinnaar.

Tafel 4 Gerdina, Marijke S. en Peter

Tafel 5 Frans, Jeannette, Rein en Wendy

Het eerste spel is voor Wendy. Rein neemt onmiddellijk een voorsprong met een zelf gepakte Allemaal Pungs. Wendy roept daarop Mahjong met een mooi Zuiver Spel. Rein sluit de Oost-ronde af en opent de Zuid-ronde met een Schone Straat self pick. Hij wint ook het daaropvolgende spel. Dan mengt ook Jeannette zich in de strijd met een Zuiver Spel. Wendy meldt daarop haar tweede Zuivere Spel. Rein staat mijlenver voor. Jeannette wint het eerste spel van de West-ronde, Wendy geeft haar de winnende steen. Ook het laatste spel is voor Jeannette, zij verovert daardoor de tweede plek. Rein is tafelwinnaar.

Tafel 6 Annechien, Geertjan en Jeanine

Jeanine wint de eerste drie spelletjes, het derde door de winnende steen zelf te pakken, Annechien het vierde. Jeanine staat aan de leiding. Geertjan laat zich niet onbetuigd, hij wint de de eerste twee spelletjes van de Zuid-ronde, Annechien de laatste twee. Jeanine staat nog steeds aan kop.

Het patroon van de Zuid-ronde herhaalt zich in de West-ronde. Geertjan de eerste twee en Annechien de laatste twee. Annechien heeft de leiding overgenomen. Zij wint ook de twee laatste potjes en is met 233 punten tafelwinnaar en ook avondwinnaar.

Tafel 7 Marij, Marijke H., Liesbeth en Roelof

De hele Oost-ronde is voor Marijke, het eerste spel pakt zij de winnende steen zelf. Liesbeth opent de Zuid-ronde. Roel wint het volgende spel, een prachtige self pick van 27 punten. Marijke haalt de volgende mahjong en Roel sluit af met wederom een prachtige hand van maar liefst 44 punten. Met 104 punten staat hij net voor Marijke die 103 punten heeft. Marij wint het tweede spel van de West-ronde, waarna Roel zijn overwinning zeker stelt door het laatste spel te winnen. Hij is de tafelwinnaar.

7 weergaven
bottom of page