top of page

Eerste speelavond seizoen van de Zwarte Schildpad, Mia avondwinnaar

Bijgewerkt op: 30 apr. 2022

Tafel 1 Liesbeth, Marijke H., Mieneke, Roel

Roel opent met een Schoon Spel waarvan hij zelf de winnende steen pakt. Hij vergroot zijn voorsprong met een Zuivere Straat. Mieneke wil niet achterblijven met een combinatie van de Laagste Vier met Allemaal Pungen die zij ook nog eens zelf pakt. Roel laat dit niet op zich zitten en haalt ook een self pick Laagste Vier. Hij staat zeer ruim vooraan. Mieneke komt ietsje dichterbij door een Schone Straat, maar Roel loopt nog wat verder uit door een Schoon Spel. Mieneke speelt daarop Allemaal Pungen. Tot nu toe zijn Marijke en Liesbeth er nog niet aan te pas gekomen. Daar komt verandering in als Marijke met Allemaal Pungen/Hoogste Vier mahjong haalt. Daardoor aangemoedigd laat ook Liesbeth een mooie score noteren, een self pick Zuivere Straat. Mieneke sluit af met een zelf gepakte Allemaal Pungen en komt daardoor met 88 punten nog best in de buurt van Roel, maar die wordt met 96 punten tafelwinnaar.

Tafel 2 Boudewijn, Edith, Frans, Wendy

Edith opent met een Schoon Spel/Verborgen Schat, een self pick dus. Boudewijn heeft ook een mooie hand, Zuivere Straat/Alle Soorten en pakt ook de winnende steen zelf. Wendy wint daarop met een Gemengde Straat gevolgd door de Laagste Drie. Boudewijn voert de lijst aan. Doordat Wendy een self pick Alle Soorten haalt verandert dat, zeker omdat ze daarop nog eens mahjong haalt met Alle Soorten. Frans laat gelukkig ook van zich horen, met - hoe kan het ook anders - een Zuivere Straat. Wendy wint het laatste spel en is tafelwinnaar.

Tafel 3 Ineke, Mariette, Mia

Mariette wint de eerste twee potjes, eerst met Alle Soorten en dan met Allemaal Pungen. Mia wint de twee daaropvolgende spelletjes met de Hoogste Vier en een Schoon Spel. Zij is daardoor voorlopig lijstaanvoerder. Zij bouwt haar voorsprong uit door een self pick Schoon Spel gevolgd door mahjong met de Hoogste Vier. Mariette pakt daarop de winnende steen van haar Gemengde Chows zelf. Ineke maakt daarop mahjong met de Laagste Vier. Mia staat onveranderd bovenaan. Dat blijft zo want ze haalt een self pick Gemengde Straat. Het volgende spel eindigt in remise. Mia pakt het stokje weer op met een zelf gepakte Alle Soorten en roept in het laatste spel Mahjong met een Zuivere Straat. Zij is niet alleen tafelwinnaar, maar ook avondwinnaar.

Tafel 4 Ellen, Marijke S., Paul

Marijke bijt het spits af met Gemengde Driedubbele Chows, gevolgd door een self pick Allemaal Pungen. Paul haalt daarop een Zuivere Straat en daarna een Alle Soorten. Marijke staat aan kop. Zij probeert haar voorsprong vast te houden met mahjong Alle Soorten. Ellen wil niet achterblijven en door zelf een Zuivere Straat te pakken komt ze op de tweede positie. Paul maakt het spannend door het volgende spel te winnen en de tweede plek af te pakken. Maar Ellen wint de twee laatste spelletjes, het laatste met prachtige Tweelingen, ten koste van Marijke, die daardoor met Paul op een gedeelde tweede plaats komt. Ellen is tafelwinnaar.

Tafel 5 Hans, Jeanine, Maaike, Lino

Maaike begint goed met een Allemaal Pungen gevolgd door een zelf gepakte Buitenspel hand. Hans combineert een Gemengde Straat met Alle Soorten en Jeanine heeft ook Alle Soorten. Maaike staat bovenaan. Lino mengt zich in de strijd met een Verweven Straat. Maaike roept mahjong met een Schoon Spel. Jeanine heeft Allemaal Pungen. Die heeft Maaike ook, maar zij pakt de winnende steen zelf. Zij staat ruim vooraan. Door het volgende spel te winnen verstevigd ze haar positie nog, ten koste van Lino. Zij is de enige die in de plus staat. Jeanine geeft niet op en wint de twee volgende potjes. Witte Tijger Lino wint het laatste spel met een Verweven Straat self pick, daardoor is hij de tafelwinnaar.

Tafel 6 Annechien, Enne Jan, Jeannette, Peter

Peter start met de combinatie Tweelingen/Alle Soorten. Jeannette haalt daarna een Gemengde Straat. Het derde spel eindigt in remise. Peter sluit af met Oplopende Gemengde Chows/Verborgen Schat en pakt die combinatie ook nog eens zelf. Hij staat bovenaan. Enne Jan wint de volgende twee spelletjes, o.a. met een Verweven Straat. Peter is dan weer aan de beurt om mahjong te roepen. Annechien wint het volgende spel met Drie Oplopende Pungen/Allemaal Pungen/Alles Simpel, en doet er een Zuivere Straat/Schoon Spel achteraan. Doordat zij de volgende mahjong aan Jeannette geeft levert zij weer wat van haar winst in. Enne Jan wint het laatste spel met een Gemengde Straat. Peter is tafelwinnaar.

Tafel 7 Eva, Gerdina, Irmgard, Marij

Gerdina haalt de eerste mahjong, Alle Soorten. Marij wint de daaropvolgende spelletjes met Driedubbele Gemengde Chows en een Schoon Spel. Eva sluit de ronde, ook met een Schoon Spel. Marij staat op nummer 1. Irmgard staat in 1 klap bovenaan door een mooie self pick, Tweelingen/Alle Soorten/Verborgen Schat. Gerdina begint aan een inhaalslag door eerst mahjong te melden met Alle Soorten en daar een self pick Hoogste Vier achteraan te halen. Marij wint het laatste spel. Gerdina is tafelwinnaar.

.

14 weergaven
bottom of page