top of page

Speelavond 24 oktober

Speelavond tweede week december op dinsdag 18 december!

Vanwege de jaarlijkse kerstviering van de klaverjasvereniging op woensdag 19 december, spelen verplaatsen wij onze speelavond in deze week bij uitzondering naar dinsdag 18 december! zet het in je agenda. Afmelden doe je natuurlijk dan ook voor die datum!

Doorgeven lidmaatschapswijzigingen

Wijzigingen in het lidmaatschap of je lidmaatschapsgegevens, personalia, email, verhuizingen en dergelijke geef je schriftelijk door aan de secretaris via secretaris@mahjongdenhaag.nl.

Grote Clubactie 2018 - Promotie middelen en Stoelen!

Meerdere leden hebben last van die nu niet zo comfortabele stoelen. Als doel voor de opbrengst ​​van de grote club actie naast algemene promotie zouden we ook kunnen in zetten op aanschaf van een aantal meer comfortabelere stapel stoelen. (de afbeelding hiernaast dient slechts ter inspiratie en als voorbeeld ;-)

Dus kom op.. aan de slag met de koop/verkoop van de Grote Clubactie 2018 loten.

Onze penningmeester Joyce zal de boekjes bij de eerstvolgende speelavond uitreiken.

Wil je liever geen loten verkopen, dan kun je natuurlijk wel zelf loten kopen.

Tafel verslagen

Tafel 1 Gerdina, Ineke, Marijke S

Het is van het begin af aan overduidelijk dat dit Marijke's avond is. Van de Oostronde wint zij alleen het derde spel niet, dat is voor Gerdina. De Zuidronde wint zij geheel, ook nog eens met prachtige scores door Zuivere Straten en ook een Verweven Straat. Het laatste spel van Zuidronde is ook nog een self pick. Gerdina wint het eerste spel van de Westronde, waarna Marijke weer aan de beurt is. Ook Ineke wint nog een spel, voordat Marijke ook de Westronde afsluit door de winnende steen zelf te pakken. Van de twaalf gespeelde spellen wint Marijke er dus maar liefst negen. Dat resulteert dan ook nog eens in een geweldige score, 425 punten, waarmee zij niet alleen de tafelwinnaar, maar ook de avondwinnaar is.

Tafel 3 Boudewijn, Irmgard, Jerika en Joyce G.

Ook bij tafel 3 wordt al snel duidelijk wie de leiding neemt. Irmgard wint het eerste spel met een combinatie van Zuivere Straat/Zuiver Spel. ook het tweede spel is voor haar. Joyce geeft tegengas en wint de twee laatste potjes van de Oostronde. Irmgard staat bovenaan. Dat blijft zo want in de Zuidronde wint zij het eerste spel met een self pick. Het tweede spel eindigt in remise, waarna Irmgard de draad weer oppakt en het derde spel wint. Jerika sluit de Zuidronde winnen af met een Zuivere Straat. Irmgard staat nog steeds bovenaan. Jerika wint het eerste spel van de Westronde en Joyce sluit de ronde af met een zelf gepakte mahjong Allemaal Pungen. Irmgard is echter niet in te halen, zij is tafelwinnaar.

Tafel 4 Marij, Mieneke, Lilian en Wendy

Mieneke opent met een Schoon Spel gecombineerd met Allemaal Pungen. Lilian wint daarop eerst tweemaal met Gemengde Drievoudige Chows en ook nog een keer met een Verweven Straat. Zij staat aan de leiding. Mieneke wint daarna met een Zuivere Straat en Wind van de Ronde die ook nog eens haar Eigen Wind is. Wendy laat ook van zich horen met een Schoon Spel. Het spel daarna eindigt in remise. Waarna Mieneke door met de Vier Hoogste mahjong te maken de leiding van Lilian overneemt. Dat blijft zo want het laatste spel eindigt in remise. Mieneke is de tafelwinnaar.

Tafel 5 Ellen, Joyce R., Lino en Mia

Deze tafel is de enige tafel waar de tafelwinnaar niet het eerste spel wint. Dat wordt gewonnen door Joyce met Alle Soorten/Oplopende Chows. Mia wint dan ook met Oplopende Chows. Ellen heeft dan Allemaal Pungs, waarna Mia de Oostronde afsluit met een zelf gepakte Zuivere Straat. Zij staat daardoor als enige in de plus. Mia vergroot haar voorsprong nog door de Zuidronde te openen met een self pick Hoogste Vier. Joyce wint het tweede spel met Alle Soorten, waarna het derde spel in remise eindigt. Lino sluit de ronde af met zelf gepakte Drie Verborgen Pungen. Hij komt hierdoor op de tweede plaats achter Mia die afsluit met de Laagste Vier. Zij is voor de derde keer op rij de tafelwinnaar.

Tafel 6 Hans, Margriet, Mariette en Peter

Margriet wint het eerste spel met een Verweven Straat. Hans wint het tweede spel en Peter wint de twee laatste spelletjes van de Oostronde. Peter voert de ranglijst aan. Margriet opent de Zuidronde door de twee eerste potjes te winnen met een self pick. Ook Hans pakt het spel daarop zelf de winnende steen. Hij sluit de Zuidronde af met een Zuivere Straat. Margriet heeft de leiding overgenomen. Zij verstevigt haar positie nog door ook het eerste spel van de Westronde te winnen. Hans wint het tweede spel en staat op de tweede plaats. De laatste twee spelletjes eindigen in remise. Margriet is de tafelwinnaar.

Tafel 7 Annechien, Enne Jan, Eva en Jeannette

Eva begint gelijk goed met een zelf gepakte mahjong. Enne Jan wint het tweede spel, het derde eindigt in remise. Eva sluit de Oostronde winnend af. Zij staat aan de leiding. Annechien opent de Zuidronde, waarna Eva weer een spel claimt. Jeannette mengt zich nu ook in de strijd. Annechien sluit de ronde af en komt daardoor op de tweede plaats achter Eva. Jeannette wint het eerste spel van de Westronde. Annechien het tweede. Zij wint ook het derde spel met Drie Kongen die ze ook nog eens zelf pakt. Zij neemt hierdoor de leiding over van Eva. Die knokt door en wint het laatste spel van de Westronde. Annechien staat bovenaan. Doordat Eva echter ook het eerste en laatste spel van de Noordronde wint, met een Verweven Straat, haalt zij op het nippertje Annechien, die haar de winnende steen geeft, toch nog in. Eva is tafelwinnaar.

14 weergaven
bottom of page