top of page

Speelavond 31 oktober

5 december - speelavond bij voldoende belangstelling

Bij voldoende belangstelling en indien de barbezetting geregeld is, kan er op woensdag 5 december gewoon gespeeld worden!  Graag afmelden als je niet kunt!

Tafelverslagen

Tafel 1 Boudewijn, Gerdina en Jerika

Het eerste spel aan tafel 1 wordt door Jerika gewonnen met een self pick. Ook het tweede spel is voor haar. Gerdina laat het derde spel een self pick noteren. Jerika wint het laatste spel van de Oostronde en staat zeer ruim bovenaan. Boudewijn haalt een flink stuk van zijn achterstand in door een mooie 27-punten hand te melden. Gerdina komt op de tweede positie door het tweede en vierde spel te winnen. Het derde spel eindigde in remise. Jerika staat nog steeds riant aan kop. Boudewijn wint het laatste spel. Jerika is tafelwinnaar.

Tafel 2 Annechien, Margriet, Mariette en Peter

Annechien wint het eerste spel met een self pick Drie Gemengde Chows. Het tweede spel wint zij met de Hoogste Vier. Peter roept als volgende mahjong, hij heeft een Verweven Straat. Margriet sluit af met een Zuivere Straat. Annechien bezet de koppositie. Margriet gaat in de aanval en wint drie van de vier spelletjes van de Zuidronde: het eerste spel met Gemengde Drievoudige Chows, het derde spel met een self pick Verweven Straat en het vierde met een Chicken Hand. Annechien wint het tweede spel met een Zuivere Straat. Margriet heeft de leiding overgenomen. Mariette heeft nu ook mahjong, zij wint het eerste spel van de Westronde. Annechien heeft de strijd nog lang niet opgegeven, integendeel. Door het tweede spel te winnen met een Verweven Straat waarvan de winnende steen van Margriet komt loopt zij een flink stuk van haar achterstand in. Peter wint het derde spel met de Laagste Vier. Door het vierde spel met een self pick Alle Soorten te winnen pakt Annechien de leiding weer terug. Margriet wint het eerste en laatste spel van de Noordronde, ook met een Verweven Straat maar haalt Annechien daarmee niet in. Annechien is tafelwinnaar.

Tafel 3 Hans, Jeannette, Mia en Paul

Hans meldt als eerste mahjong, hij heeft een mooie Verweven Straat. Jeannette pakt zelf de winnende steen van haar combinatie Allemaal Pungen/Kongs. Mia laat ook een self pick noteren, Alle Soorten. Hans sluit de Oostronde af met een self pick. Hij staat aan de leiding. Jeannette neemt even de leiding over door het eerste spel van de Zuidronde te winnen. Paul laat ook blijken dat hij er is, hij wint het tweede spel. Hans pakt dan de leiding terug door het derde spel te winnen met een self pick. Mia loopt een stuk van haar achterstand in door het vierde spel te winnen. Hans staat vooraan. Hij verstevigt zijn positie door een Zuivere Straat te melden. Paul en Mia winnen beiden nog een spel. Hans is tafelwinnaar.

Tafel 4 Ineke, Maaike, Marij en Marijke S.

Aan tafel 4 eindigt het eerste spel in remise. Marijke wint daarna met een Gemengde Straat. Maaike laat daarop haar Gemengde Oplopende Chows noteren. Ineke wint het laatste spel van de Oostronde met een combinatie Allemaal Pungen/Schoon Spel. Marijke staat bovenaan. Zij opent de Zuidronde met Driemaal 789. Ook Maaike betreedt nu het strijdperk, met Gemengde Oplopende Chows. Marijke sluit de Zuidronde af met Allemaal Pungen. Zij staat nog steeds aan de leiding. Dat blijft ook zo want zij vergroot haar voorsprong door de Westronde te openen met een self pick. Ook Marij komt in de zwarte cijfers met een self pick. Maaike doet dat ook, zij wint het laatste spel. Marijke is de tafelwinnaar.

Tafel 5 Ellen, Geertjan, Lino en Marijke H

Marijke wint het eerste spel met een self pick Allemaal Pungs. Lino heeft het volgende spel Drie Verborgen Pungen. Marijke vervolgd met Drie Gelijke Chows. Het laatste spel van de Oostronde eindigt in remise. Marijke staat aan kop. Dat blijft voorlopig zo want zij wint drie van de vier spelletjes in de Zuidronde. Het overblijvende spel wordt door Geertjan gewonnen met een Verweven Straat. Marijke staat stevig aan de leiding. Die leiding geeft zij niet meer uit handen. Lino wint nog het eerste spel van de Westronde, met Allemaal Pungen. Geertjan wint het tweede en derde spel en is daarmee tweede. Het laatste spel eindigt in Remise. Marijke is tafelwinnaar.

Tafel 6 Frans, Lilian en Roel

Nadat Roel met Allemaal Pungs het eerste spel wint wordt het al snel duidelijk wie de tafelwinnaar gaat worden. Frans wint de rest van de Oostronde, onder andere met een Zuivere Straat, Drie Gelijke Chows en een self pick, hoe kan het ook anders, Zuivere Straat. Frans domineert ook de Zuidronde. Alleen het tweede spel laat hij even de teugels vieren. Lilian haalt dan snel self pick. Roel wint het eerste en laatste spel van de Westronde. Frans heeft zes van de negen potjes gewonnen en is met 275 punten ook de verdiende avondwinnaar.

Tafel 7 Eva, Irmgard, Joyce G. en Wendy

Wendy opent met een Zuivere Straat. Eva meldt daarna de Hoogste Vier. Joyce pakt daarna voor de eerste maal de winnende steen zelf, Sohoon Spel. Eva sluit de Oostronde af met een Verweven Straat. Eva staat nummer een. De Zuidronde wordt geopend door Irmgard met een self pick Gemengde Oplopende Chows. Zij neemt de koppositie over na ook het tweede spel te winnen met een Zuivere Straat. Joyce wint daarna met de dure versie van de Verweven Straat. Wendy sluit de Zuidronde af met een combinatie Verweven Straat/Alle Soorten. Irmgard leidt, echter niet voor lang. Joyce wint het eerste spel van de Westronde met een Zuiver Spel en staat in één klap bovenaan. Zij geeft de leiding niet meer uit handen en breidt haar voorsprong met grote sprongen uit door nog twee keer de winnende steen zelf te pakken en ook nog het laatste spel van de Westronde te winnen met een Chicken Hand. Zij is de tafelwinnaar.

8 weergaven
bottom of page