top of page

Speelavond 7 november 2018, Mariette avondwinnaar

Van de bestuurstafel

Aanstaande zaterdag zal een delegatie van ons verenigingsbestuur onze vereniging vertegenwoordigen op de tweede bondsvergadering van dit jaar.

Maaike Fleskens als onderdeel van het bestuur van de mahjongbond en twee van onze bestuursleden,

Op de agenda staan veel zaken die huis tuin en keuken recreant die wekelijks gezellig op de speelavond de mahjongstenen laten ratelen. Toch zijn er ook dit keer een aantal zaken die ook die leden die regelmatig recreanten of competitie toernooien bezoeken aangaan.

Joyce heeft alle leden via email een bericht gestuurd over de

Het bestuur is de begroting voor 2019 op de rit gezet en de kas-commissie is uitgenodigd om de financiën met de penningmeester door te nemen.

De ALV voor 2019 is voorlopig gepland op 23 januari.

Tafelverslagen

Tafel 1 Jeanine, Joyce R, Margriet en Peter

Joyce wint het eerste spel met een self pick Alle Soorten, zij heeft de smaak te pakken want ook het tweede spel is voor haar. Jeanine wint het derde en even later ook het vierde spel met een niet veel gespeelde hand: Allemaal Hoekstenen en Honneurs, als klap op de vuurpijl pakt ze de winnende steen ook nog zelf. Zij staat bovenaan. De Zuidronde begint met een remise. Joyce wint het tweede spel met Alle Soorten en het derde met Zuiver Oplopende Chows. Het vierde spel is voor Jeanine met Gemengde Driedubbele Chows. Jeanine staat nog steeds bovenaan. Joyce probeert daar verandering in aan te brengen. Zij opent de Westronde met een self pick Oplopende Chows. Het tweede spel eindigt in remise. Margriet wint het laatste spel met een Gemengde Straat. Jeanine is tafelwinnaar.

Tafel 2 Mariette, Mieneke, Roel en Wendy

Mariette start met een mooie combinatie Buitenspel Hand/Schoon Spel en heeft vervolgens Allemaal Pungs en een Gemengde Straat, Wendy besluit de Oostronde met de Hoogste Vier/Drievoudige Gemende Chow 789. Mariette voert de lijst aan. Dat blijft zo. Zij opent de Zuidronde met een Zuiver Spel, en doet er de Laagste Drie achteraan. Wendy wint het derde spel met een Buitenspel Hand, waarna Mariette nog een Schoon Spel/Alles Open speelt, zij heeft dan 6 potjes gewonnen. Het eerste en laatste spel van de Westronde eindigt in remise. Mariette is tafel- en ook avondwinnaar.

Tafel 3 Hans, Irmgard, Jeannette en Joyce G

Joyce begint gelijk goed met een Zuivere Straat en haalt daarna achtereenvolgens Drie Gelijke Chows en een Verweven Straat. Irmgard sluit af met Drie Gelijke Chows. Joyce staat al ver voor. Jeannette laat nu ook van zich horen, waarop Irmgard spel 2 en 3 wint. Joyce sluit de Zuidronde winnend af. Jeannette opende de Westronde met Tweelingen en wint het volgende spel door de winnende steen zelf te pakken. Ook Hans haalt nu gelukkig mahjong. Jeannette sluit de Westronde af met Twee Kongen Draken. Joyce is de tafelwinnaar.

Tafel 4 Jerika, Jodokus, Marijke H en Marijke S

Marijke S. wint allevier de spelletjes van de Oostronde, met een Schoon Spel, een Zuiver Spel, nog een Schoon Spel en Allemaal Pungen. Zij staat dan bovenaan met 235 punten. Jerika opent de Zuidronde met een Schoon Spel/Tweelingen. Marijke S. wint het tweede spel met een self pick. Ook Marijke H. laat haar naam noteren, eerst met een spel met Overal een Vijf In en daarna een Schoon Spel. Daarna wint zij ook de eerste drie spelletjes van de Westronde, onder andere met een Verweven Straat en een Gemengde Straat, zij haalt een heel stuk van haar achterstand in. Jerika wint het laatste spel met een self pick Allemaal Pungen. Marijke S. is tafelwinnaar.

Tafel 5 Frans, Geertjan, Maaike en Monica

Frans opent met een Zuivere Straat. Geertjan haalt dan een Gemengde Straat. Frans doet hem dat na in het derde spel. Maaike sluit de Oostronde af met Gemengde Oplopende Chows. Frans staat aan kop. Geertjan stroopt zijn mouwen op en gaat aan de slag om te winnen. Hij haalt eerst een Verweven Straat en vervolgt met Gemengde Oplopende Chows. Monica wint het derde spel met Allemaal Pungen, waarna Geertjan afsluit met Tweelingen. Hij heeft de leiding overgenomen.

Monica wint de eerste twee spelletjes van de Westronde met een Schoon Spel gevolgd door Alle Soorten. Geertjan wint het derde spel met een self pick en wint het vierde met Driedubbele Chows. Hij staat als enige in de plus. Monica wint het laatste spel. Geertjan is tafelwinnaar.

Tafel 6 Gerdina, Ineke, Lino en Paul

Paul domineert de Oost- en ook de Zuidronde. Hij wint de eerste vier spelletjes. Het eerste met een Schoon Spel/Uit met de Laatste Steen, ook een keer met Gemengde Oplopende Chows en Drie Gelijke Chows. Het eerste spel van de Zuidronde eindigt in remise. Lino claimt daarop een Verweven Straat. Paul wint de twee laatste potjes eerst met een Chicken Hand en daarna een self pick. Hij staat fier bovenaan de lijst. Gerdina wint het eerste spel van de Westronde met Alle Soorten. Lino wint de twee laatste spelletjes met een Verweven Straat en Tweelingen, en plaatst zich op de tweede positie. Paul is tafelwinnaar.

Tafel 7 Annechien, Eva, Marij en Mia

Marij start met Alle Soorten. Het tweede spel eindigt in remise. Marij wint het derde spel en Mia het vierde. Marij staat bovenaan. Eva opent de Zuidronde met Allemaal Pungen. Annechien meldt daarop de Laagste Vier. Mia heeft daarna een Schoon Spel. Eva sluit af. Marij staat nog steeds bovenaan. Het eerste spel van de Westronde eindigt in remise. Annechien is in opmars. zij wint het tweede spel. Ook Mia timmert flink aan de weg en wint het derde met een combinatie Schoon Spel/Zuivere Straat. Zij komt daardoor vooraan. Annechien wint het laatste spel met de Laagste 3 maar haalt Mia daarmee niet meer in. Mia is tafelwinnaar.

12 weergaven
bottom of page