top of page

Speelavond 28 november - Joyce Goddijn avondwinnaar! .... belangrijke data in de komende maand ...

Speelavond woensdag 5 december

In principe gaat de speelavond gewoon door voor de liefhebbers. kun je niet dan wel graag zoals altijd afmelden via het formulier! https://www.mahjongdenhaag.nl/speelavond

Bondstoernooi 8 december Nieuwegein

Alle Haagse Kringen recreanten en competitie deelnemers natuurlijk héél veel succes gewenst!

Speelavond dinsdag 18 december

Zoals eerder aangekondigd deze week spelen we bij uitzondering op dinsdag in plaats van op 19 december. Let hier ook op bij het eventueel afmelden.

Haagse Kringen Kersttoernooi 23 december

Vanaf heden kun je je aanmelden voor het Kersttoernooi dat we organiseren voor eigen Haagse Kringen leden en leden van de Abri. Het plan is om van ongeveer 10:30 tot 16:00 een gezellig onderling toernooi te houden.... meer details in een aparte aankondiging.

Een inschrijflijst ligt klaar op de speelavonden - aanmelden tot en met uiterlijk 20 december.

2 januari 2019

Zet het alvast in je agenda.. de eerste avond van het nieuwe jaar en een nieuw seizoen... wederom een avondje anders. Natuurlijk proosten we op het nieuwe jaar en mag ieder de avond invullen zoals zij of hij dat wil.

23 januari 2019 Algemene Ledenvergadering!

Tafelverslagen speelavond 28 november

Tafel 1 Edith, Frans, Marijke S en Peter

Peter wint het eerste spel, Edith het tweede met een mooie zelf gepakte Zuivere Straat/Schoon Spel. Ook het derde spel is voor haar met Zuiver oplopende Chows. Marijke sluit de Oost-ronde af. Edith staat bovenaan. Peter opent de Zuid-ronde met een self pick. Marijke wint de twee volgende spelletjes en het laatste spel eindigt in remise. Edith leidt nog steeds maar Marijke en Peter zijn nu ook in de plus. Edith verstevigd haar positie door mahjong te maken met een Verweven Straat. Peter meldt Allemaal Pungen. Edith wint ook het laatste spel en is daarmee tafelwinnaar.

Tafel 2 Jeannette, Joyce G, Maaike en Marijke H

Aan tafel 2 deze avond veel self picks, twee voor Marijke en drie voor Joyce. Joyce domineert ook de rest van de spelletjes. Zij wint uiteindelijk 6 van de 13 potjes. Met 312 punten is zij niet alleen tafelwinnaar maar ook avondwinnaar.

Tafel 3 Eva, Lilian, Lino en Roel

Eva opent de Oost-ronde. Lilian wint het tweede spel met een zelf gepakte Mahjong. Roel heeft daarop een mooie 27-punten hand en Eva sluit af. Lilian is koploopster. Roel wint het eerste spel van de Zuid-ronde met een weinig gespeeld spel, Omkeerbare Stenen. Lilian meldt Drie Gelijke Gemengde Chows, gevolgd door Gemengde Oplopende Chows. Eva sluit af. Lilian staat nog steeds bovenaan. Dat blijft ook zo, want nadat Roel nog een mooie Mahjong haalt wint zij het laatste spel met een Zuivere Straat. Zij is tafelwinnaar.

Tafel 4 Irmgard, Joyce R, Mariette en Wendy

Irmgard wint de eerste twee spelletjes met eerst Alle Soorten/Gemengde Oplopende Chows en daarna Allemaal Pungen/Open Spel. Joyce wint het derde spel met Tweelingen. Wendy sluit de Oost-ronde met een self pick Alle Soorten. Irmgard bezet de eerste positie. Joyce opent de Zuid-ronde. Wendy wint het tweede spel met een Schoon Spel en maakt mahjong met een steen waarvan er al 3 zichtbaar op tafel liggen. Joyce is loopt behoorlijk in door een self pick Oplopende Chows. Wendy sluit de Zuid-ronde met Allemaal Pungen en neemt de koppositie over. Irmgard vecht terug met een Zuivere Straat. Maar dan wint Joyce de twee volgende spelletjes en staat daardoor ver vooraan. Dat Wendy het laatste spel wint met een Verweven Straat mag niet meer baten. Joyce is tafelwinnaar.

Tafel 5 Gaste Diny, Gerdina, Paul en Gast Wim

Aan tafel 5 twee gasten, Diny en Wim, die al wel bekend zijn met Mahjong, maar niet met MCR. Paul is in vorm, hij wint alle potjes van de Oost-ronde. Wim wint het eerste spel van de Zuid-ronde, waarna Paul een mooie 45-punten hand heeft. Het derde spel eindigt in remise. Wim wint het laatste spel van de Zuid-ronde en het eerste van de West-ronde. Paul is tafelwinnaar.

Tafel 6 Hans, Jerika, Mia en Mieneke

Hans opent met een mooie 29-punten hand, weggegeven door Mia. Die gaat onmiddellijk in de aanval met een self pick. Jerika blijft niet achter met ook een zelf gepakte Mahjong.Mia besluit de Oost-ronde en is daarmee voorlopig aanvoerster.

Tafel 7 Annechien, Geertjan, Jeanine en Marij

23 weergaven
bottom of page