top of page

Speelavond 20 februari - Hans avondwinnaar!

Tafel 1 Ellen, Mary, Mia en Lino

Mia wint de eerste twee potjes van de Oost-ronde. Mary neemt het derde spelletje de leiding over met een mooie 32-punten self pick. Doordat zij het vierde spel de winnende steen weggeeft aan Mia is die de aanvoerder na de eerste ronde. Ellen opent de Zuid-ronde en ook Lino laat van zich horen door eerst het tweede en daarna ook het derde spel te winnen. Het derde spel door zelf de winnende steen te pakken. Ellen doet hem dat na in het vierde spelletje. Lino is de nieuwe aanvoerder. Doordat het eerste en laatste spel van de West-ronde in remise eindigt blijft dat ook zo. Lino is tafelwinnaar.

Tafel 2 (8) Gerdina, Jeannette, Jerika en Marijke H

Gerdina opent de Oost-ronde met een Schoon Spel en wint ook het tweede spel. Marijke wint het derde spel met Tweelingen/Hoogste Vier. Jeannette wint het vierde spel. Gerdina staat bovenaan. Jerika opent de Zuid-ronde. Marijke wint het tweede spel en Gerdina het derde. Jerika besluit de Zuid-ronde. Gerdina staat nog steeds aan kop. Marijke wint het eerste spel van de West-ronde met een Zuivere Straat. Gerdina wint het laatste spel met Tweelingen. Zij is tafelwinnaar.

Tafel 3 Hans, Margriet, Marijke S en Paul

Hans maakt onmiddellijk duidelijk dat het zijn avond is. Hij wint het eerste spel van de Oost-ronde met een 53-punten self pick. Margriet wint het tweede spel met de Hoogste Vier. Paul het derde met Alle Soorten. Margriet sluit de Oost-ronde af met een Chicken Hand. Hans staat bovenaan. Paul opent de Zuid-ronde met een mooi Zuiver Spel. Hans heeft daarna ook een Zuiver Spel, maar pakt de Mahjong-steen zelf. Marijke wint het derde spel met een Schoon Spel en het vierde met een Verweven Straat. Hans staat nog steeds aan de top. Het eerste spel van de West-ronde eindigt in remise. Waarna Margriet nog een Chicken Hand meldt. Hans wint het derde spel met Allemaal Pungen en het vierde met een self pick Allemaal Pungen/Drie Verborgen Kongen. Hij is nog steeds nummer een. Dat Margriet het eerste en laatste spel van de Noord-ronde wint met een Zuivere Straat brengt daar geen verandering in. Hans is tafelwinnaar en met 390 punten ook avondwinnaar.

Tafel 4 Annechien, Boudewijn, Marij en Wendy

Het eerste spel is voor Marij met een Zuivere Straat. Het tweede eindigt in remise, waarna Marij een Verweven Straat meldt. Zij wint ook het vierde spel, met een self pick Zuivere Straat. Marij staat aan de leiding. De Zuid-ronde begint met een remise. Annechien wint het tweede spel met Gemengd Oplopende Chows en het derde met Alle Soorten. Wendy haalt daarop een Zuivere Straat/Schoon Spel. Marij staat als enige in de plus en dus aan kop. Ook de West-ronde begint met een remise. Annechien wint het tweede en laatste spel. Marij is tafelwinnaar.

Tafel 5 Joyce G, Joyce R, Liesbeth en Mieneke

Joyce G opent de Oost-ronde met een Zuivere Straat. Mieneke wint het tweede spel met Drie Gelijke Chows. Joyce G haalt daarop Mahjong met Omkeerbare Stenen/Allemaal Pungen. Zij voert de lijst aan. Joyce R opent de Zuid-ronde met Alle Soorten/Oplopende Chows. Joyce G haalt daarop een self pick Drie Gelijke Chows. Mieneke wint het derde spel met Allemaal Pungen en het vierde met Allemaal Pungen/Schoon Spel. Joyce G staat nog steeds bovenaan. Dat blijft ook zo. Joyce R wint het eerste spel van de West-ronde met een Zuivere Straat. Joyce G het tweede spel met Oplopende Chows. Het derde spel is voor Liesbeth met Tweelingen en het vierde voor Joyce R met een Schoon Spel. Joyce G is tafelwinnaar.

Tafel 6 Eva, Frans, Roel en Wim

Frans opent de Oost-ronde met Tweelingen en wint het tweede spel met Allemaal Pungen. Het derde spel is voor Wim met Gemengde Gelijke Chows. Eva wint het vierde spel met de Hoogste Vier. Frans staat aan de leiding. Wim maakt een enorme klapper en opent de Zuid-ronde door de winnende steen van zijn Dertien Wezen zelf te pakken. Frans haalt het tweede spel ook een self pick, een Gemengde Straat. Het derde spel eindigt in remise. Waarop Eva het vierde spel ook een self pick haalt, Allemaal Pungen. Wim staat bovenaan. Eva opent de West-ronde met een Verweven Straat. Roel wint het tweede spel met de Hoogste Vier. Het laatste spel eindigt in remise. Wim is tafelwinnaar.

Tafel 7 Geertjan, Irmgard, Mariette en Monica

Geertjan opent de Oost-ronde met Zuiver Oplopende Chows. Monica wint het tweede spel met Allemaal Soorten, Irmgard het derde met een Zuivere Straat. Geertjan besluit de Oost-ronde met een Gemengde Straat. Hij is lijstaanvoerder. Hij domineert de Zuid-ronde door de eerste drie spelletjes te winnen. Mariette sluit de Zuid-ronde af met een self pick Alle Soorten. Geertjan staat aan top. Monica opent de West-ronde met een self pick. Geertjan wint het tweede spel met Drie Gemengde Chows. Monica wint het derde spel met een Gemengde Straat en het vierde met Gemengde Oplopende Chows. Zij staat nog maar 5 punten onder Geertjan die nog steeds de lijst aanvoert. Geertjan wint het enige spel van de Noord-ronde met een self pick Zuiver Oplopende Chows. Hij is tafelwinnaar.

10 weergaven
bottom of page