top of page

Speelavond 13-03-2019, Cursusavond 2

Bijgewerkt op: 30 apr. 2022

3 gasten op deze speelavond.

Maaike nam introducé Peter mee. Dilan had ons gevonden via het internet. Henny speelt al bij de Abri en speelde gewoon mee aan één van de tafels.

Peter en Dilan kregen instructie / uitleg van Maaike en Hans.

Dilan en Henny zien we op de volgende speelavond weer.

Henny heeft aangegeven te overwegen om lid te worden!

Van de secretaris

Derde cursusavond alweer

Vanavond is het alweer de derde cursusavond. De cursisten zijn erg enthousiast en blij met de instructeurs. Mariëtte en Marijke H vinden het lesgeven zo leuk en bevredigend dat ze ook deze avond voor hun rekening nemen, samen met Peter. Super!

De cursisten werden allen geïntroduceerd tot de meest gespeelde scorende elementen.

Veel succes op de derde cursusavond!.

Opruimen graag... maar...

Na een avond spelen, moet er weer opgeruimd worden. Sommige leden zijn al vroeg aanwezig en helpen bij het klaarmaken van de tafels. Anderen ruimen na afloop op. Vele handen maken licht werk en dat is heel fijn. Een klein aandachtspuntje daarbij. Het opruimen zorgt wel voor veel rumoer en onrust. Probeer dat zo stil mogelijk te doen, om de resterende spelers niet uit hun concentratie te halen.

Klimaat / temperatuur in de kantine

De lucht in de kantine wordt in de loop van de avond niet frisser, wat bij een aantal mensen o.a. voor hoofdpijn zorgt. Aan Frans is gevraagd om de verwarming wat lager in te stellen. Mocht je bang zijn het daardoor koud te krijgen, neem dan bij voorbaat iets warms mee om aan te trekken. Eventueel kan er ook een bovenlichtje opengezet worden, mocht het nog te benauwd zijn.

TAFELVERSLAGEN

Tafel 1 Margriet, Marij, Marijke S en Wendy

Marijke begint de Oost-ronde met een Gemengde Straat. Margriet meldt daarna een Zuivere Straat. Mary heeft het derde spel Allemaal Pungen, net als Margriet in het vierde spel. Margriet heeft de leiding genomen. Zij opent ook de Zuid-ronde, met Oplopende Chows. Mary wint het tweede spel met een self pick Allemaal Pungen. Dan laat ook Wendy van zich horen. Zij wint het derde spel met de Hoogste Vier en het vierde met Zuiver Oplopende Pungen. Margriet staat nog steeds aan kop. Het eerste spel van de West-ronde eindigt in remise. Tafelwinnaar Margriet wint ook het laatste spelletje, met een Zuivere Straat.

Tafel 2 Annechien, Geertjan, Irmgard en Roel

Geertjan haalt het eerste spel gelijk een self pick. Dat doet Roel in het tweede spel ook. Annechien wint het derde spel en Geertjan sluit de Oost-ronde af met een mooie 31 punten hand. Hij staat nummer een. Annechien opent de Zuid-ronde, waarna Geertjan nog een self pick haalt. Irmgard wint het derde en vierde spel. Geertjan staat nog steeds op de eerste positie. Maar daar komt verandering in. Annechien wint de eerste drie potjes van de West-ronde met een 45 punten hand, een self pick en nog een mooi spel. Irmgard wint het laatste spel. Annechien is tafelwinnaar.

Tafel 3 Gerdina, Joyce G, Marij en Monica

Monica wint alle spelletjes van de Oost-ronde. Zij doet dat met een Zuivere Straat, Driedubbele Gemengde Chows, een Chicken Hand en Oplopende Chows. Uiteraard staat zij aan kop. Joyce opent de Zuid-ronde met een self pick Laagste Vier/4x123. en wint het tweede spel met Allemaal Pungen. Het derde spel is voor Monica met een Zuiver Spel. Joyce sluit de Zuid-ronde af met Driedubbele Gemende Chows. Zij heeft een heel flink stuk van haar achterstand ingelopen en staat nummer 2 achter Monica. Tegelijk het eerste spel van de West-ronde neemt Joyce de leiding over en breidt haar voorsprong uit in het tweede spel. Monica spartelt nog tegen en wint het derde spel. Joyce is niet in te halen. Zij wint het laatste spel van de West-ronde met een Zuivere Straat en doet dit nog eens in het eerste en laatste spel van de Noord-ronde. Joyce is tafelwinnaar.

Tafel 4 Ellen, Eva, Mieneke en Wim

Het eerste spel eindigt in remise. Het tweede is voor Eva met een Schoon Spel. Het derde is voor Mieneke met een self pick Hoeksteen Chows. Eva sluit de Oost-ronde af met een Zuiver Spel. Mieneke staat ruim voor. De Zuid-ronde begint ook met een remise. Mieneke versterkt haar positie door het tweede spel te winnen. Eva wint het derde spel met een Gemengde straat. Het vierde spel is weer een remise. Mieneke staat nummer een. Eva opent de West-ronde met een Schoon Spel en komt eventjes in de zwarte cijfers. Doordat Ellen het laatste spel wint met een zelf gepakte Mahjong is dat echter van korte duur. Mieneke is tafelwinnaar.

Tafel 5 Edith, Jeannette, Joyce R en Lino

Edith wint het eerste spel. Joyce het tweede en ook het derde spel. Lino sluit de Oost-ronde af. Joyce staat bovenaan. Lino streeft haar het eerste spel van de Zuid-ronde voorbij. Het tweede spel is voor Edith. Doordat Joyce het derde spel wint gaat zij Lino even voorbij, maar die wint het vierde spel en staat weer bovenaan. Joyce maakt hier echter korte metten mee. Zij wint het eerste spel van de West-ronde, met de Hoogste Vier, en staat weer aan kop. Dat blijft zo, want ze wint ook het laatste spel. Joyce is tafelwinnaar.

Tafel 6 Boudewijn, Henny (gast), Mia en Paul

De avondwinnaar zit aan tafel 6. Paul begint rustig met het eerste spel Alle Soorten. Onze gaste voor deze speelavond met al enige speelervaring bij de Abri groep is Henny, zij heeft het tweede spel een Zuivere Straat, weggegeven door Paul. Het derde spel is voor Paul, met een self pick Allemaal Pungen/Schoon Spel/Uit met Vervangende Steen. Ook het vierde spel pakt hij de winnende steen zelf. Paul staat nummer een. De Zuid-ronde wordt geopend door Boudewijn, met een Gemengde Straat. Het tweede en derde spel zijn voor Paul. Boudewijn wint het vierde spel met Alles Open. Paul heeft al 238 punten vergaard en staat aan kop. Hij opent de West-ronde met Omkeerbare Stenen, waarvan hij de Mahjongsteen zelf pakt. Mia wint het tweede spel. Paul wint het laatste spel met Allemaal Pungen/Alles Even. Hij is tafelwinnaar en ook avondwinnaar met 344 punten.

Tafel 7 Gast Dilan (gast), Hans, Maaike en Peter (gast)

Hans en Maaike gaven onze andere twee gasten instructie. De punten werden wel genoteerd maar zijn natuurlijk buiten de competitie om. Maaike en hans verdienen wel ieder 2,5 punten tafelpunt met de inzet voor de vereniging, net zoals de cursusbegeleiders.

24 weergaven
bottom of page