top of page

Speelavond 27 maart - Winnaar Azuren Draak 2019 bekend - Maaike avondwinnaar

WOENSDAG 3 APRIL - AVONDJE ANDERS

Zoals inmiddels gebruikelijk is het woensdag 3 april week weer een avondje anders. Zijn we normaal gesproken wekelijks ons eigen "mahjongding" aan het doen, op het avondje anders is het de bedoeling dat we als vereniging de avond anders inrichten. Niks hoeft, veel mag. Zo wil Paul Deege voor diegene die het wil een instructie geven, die duurt niet de hele avond, daarna gewoon gezellig een pot spelen. Verscheidene leden hebben aangegeven misschien een introducé mee te nemen, ook dat mag natuurlijk graag op het avondje anders. De vorige avonden namen verschillende leden (soms eigengemaakte) zoete en hartige versnaperingen mee... ook dat mag natuurlijk. Roel en Eva organiseren een Mahjong Bingo, meedoen is niet verplicht, mag natuurlijk wel ... ik begreep dat je alleen maar 'BINGO!' in plaats van 'MAHJONG!' hoeft te roepen.

Ook het spel met de grote stenen ligt weer klaar voor diegenen die dat een keer leuk vinden.

Of grijp je kans om eens met je favoriete groepje te spelen? Of meet je je met de drie competitie spelers die onze vereniging rijk is? Tegelijkertijd is er ook cursus voor twaalf deelnemers! Het wordt in elk geval geen rustige avond!

Veel speel plezier!

CURSUS AVOND 4

De vierde cursus avond zit er op, met nog twee echte cursusavonden voor de boeg zien we dat bij de meeste cursisten de stenen op hun plek beginnen te vallen, dat wat op de eerste en tweede avond geïntroduceerd is, lijkt nu voor steeds meer deelnemers vanzelfsprekend te worden.

Er worden als het goed is nog veel open spellen gespeeld, waarbij de instructeurs er op hameren dat er een plan moet zijn om de minimale 8 punten te behalen en jullie waar nodig helpen om te bepalen wat goede keuzes zouden kunnen zijn. Het valt alleszins niet mee... Oefening baart kunst en jullie maken allemaal echt goede vorderingen. Deze week de ontnuchterende Verweven Straat (Knitted Straight), de verschillende variaties op de Verweven Hand en ook de Chicken hand!

TAFELVERSLAGEN

Tafel 1 Annechien, Eva, Henny en Marijke S

Annechien opent de Oost-ronde, Eva wint het tweede spel met een self pick. Het derde spel is voor Annechien. Henny sluit met een mooie 31 punten self pick. Zij staat aan kop. De Zuid-ronde begint met een remise. Eva wint het tweede, derde en ook vierde spel, het vierde met een 53 punten hand. Zij neemt de leiding over. Bijzonder spannend, want Eva staat na speelavond 20 maart op de vierde positie, Zij is nog in de race voor een plaats in de Top Drie. Annechien wint het eerste spel van de West-ronde en komt daardoor weer in de plus. Het tweede spel is voor Marijke. Annechien wint dan het derde spel met een 29 punten self pick en gaat daardoor Eva voorbij, die komt op de tweede plek Het vierde spel eindigt in remise. Annechien staat bovenaan. Dat blijft zo. Zij wint de drie laatste potjes ook en is tafelwinnaar.

Tafel 2 Ellen, Jeannette, Roel en Wim

Ellen wint het eerste spel met een Zuivere Straat. Zij loopt nog verder uit door het tweede spel te winnen met een Tweelingen self pick. Roel zet zijn schouders eronder en wint het derde spel met Allemaal Pungen en sluit de Oost-ronde af met een Zuivere Straat. Ellen staat nummer een. Zij vergroot haar voorsprong door het eerste spel van de Zuid-ronde te winnen met een Allemaal Pungen self pick. Het tweede spel is voor Jeannette met een combinatie van de Hoogste Vier/Allemaal Pungen. Ook het derde spel is voor haar. Ellen sluit de Zuid-ronde af. Zij staat ruim voor. Jeannette wint het eerste en laatste spel van de West-Ronde. Ellen is tafelwinnaar.

Tafel 3 Frans, Liesbeth, Margriet en Monica

Monica maakt Mahjong met Oplopende Gemengde Chows. Liesbeth wint het tweede spel met zelf gepakte Tweelingen. Margriet, met startpositie 3 in de rangleiding zou nog een plaatsje naar boven kunnen opschuiven, want zij staat maar 1 puntje achter de nummer 2. Zij wint het derde spel met Allemaal Pungen. Frans sluit de Oost-ronde met een self pick Zuivere Straat. Liesbeth heeft net iets meer punten en staat aan kop. Monica opent ook de Zuid-ronde, met een Schoon Spel. Zij wint ook het tweede spel, met Gemengde Oplopende Chows. Het derde spel eindigt in remise. Monica wint ook het vierde spel van de Zuid-ronde, met een zelf gepakte Mahjong, en neemt de leiding over. Margriet, die op de derde plaats in het klassement staat, moest dit alles met lede ogen aanzien, maar gaat in de West-ronde in de aanval, Zij wint het eerste spel met Tweelingen, waarvan zij de winnende steen van Monica krijgt. Het tweede spel wint zij met een zelf gepakte Zuivere straat/Schoon spel waardoor zij op de tweede plaats belandt. Het derde spel wint ze met Allemaal Pungen en komt daarop aan kop. Door ook het vierde en laatste spel te winnen verstevigd zij haar positie nog door met Zeven Tweelingen Mahjong te maken. Margriet is tafelwinnaar en behoudt in de race om de Azuren Draak in ieder geval haar derde plaats.

Tafel 4 Geertjan, Lino, Mia en Mieneke

Ook grote spanning aan tafel 4. Lino staat aan het begin van de avond 3 punten voor op tot dan nummer twee Joyce G, 4 op nummer 3 Margriet, 5 op Azuren Draak 2018 Geertjan, die daarmee ook nog in de race is voor een plek in de Top Drie. Mieneke opent de score. Geertjan geeft onmiddellijk gas en wint het tweede spel met een self pick. Ook het derde spel zet hij op zijn naam. Het vierde spel is voor Mia. Geertjan staat aan de leiding. Hij opent de Zuid-ronde winnend. Mia wint het tweede spel daarvan, waarna Geertjan weer van zich laat horen. Het vierde spel is voor Lino. Geertjan voert de lijst aan. Hij wint het eerste spel van de West-ronde met Drie Draken, de winnende steen ontvangt hij van Lino, die tot dan toe nummer twee aan tafel was maar hierdoor naar de derde plaats zakt. Lino vecht terug en wint het tweede spel, Geertjan geeft hem de winnende steen, maar is met over de 200 punten eigenlijk niet meer in te halen. Geertjan wint ook het laatste spel en is tafelwinnaar.

Tafel 5 Edith, Marij en Mary

Bizarre uitslagen aan tafel 5. De eerste drie spelletjes van de Oost-ronde eindigen in remise. Mary wint het vierde spel en staat daarmee aan de leiding. Ook de eerste drie spelletjes van de Zuid-ronde eindigen in remise. Mary wint wederom het vierde spel, dit keer met een Zuivere Straat. Edith verbreekt de cyclus door het eerste en laatste spel van de West-ronde te winnen. Mary is tafelwinnaar.

Tafel 6 Hans, Jeanine, Joyce G en Wendy

Zinderende spanning aan tafel 6. Joyce heeft maar 3 punten minder dan tot nu toe nummer 1 Lino. Zij heeft echter méér Mahjong punten. Zij begint de avond goed door het eerste spel van de Oost-ronde te winnen met een Schoon Spel. Het tweede spel geeft zij echter de winnende steen aan Hans. Ook het derde spel is voor Hans, met de Hoogste Vier. Jeanine wint het vierde spel. Hans is eerste aan tafel en Joyce nummer vier. Jeanine opent de Zuid-ronde met een Schoon Spel. Wendy wint het spel daarna met de Hoogste Vier. Jeanine pakt het derde potje met een Gemengde Straat en Hans sluit de Zuid-ronde met een Schoon Spel. Hans voert nog steeds de lijst aan, Joyce is nog steeds vierde. Hans wint het eerste spel van de West-ronde. Maar dan begint Joyce aan haar zegetocht! Zij wint het tweede spel met Alle Soorten en het derde met Drie Gelijke Chows. Zij staat dan nog steeds vierde, maar zij heeft 8 punten en Hans, de nummer 1 tot dan toe, heeft er 37. Spanning tot in de laatste seconde!! Door het laatste spel te winnen, met Alle Soorten/Gemengde Chows, pakt zij toch de tafelwinst en daarmee 5 punten waardoor zij gelijk komt met Lino. Joyce heeft zoals al gezegd méér Mahjong-punten, waardoor zij de nieuwe Azuren Draak wordt. Gefeliciteerd lieve Joyce!

Tafel 7 Enne Jan, Gerdina en Maaike

Gerdina wint het eerste spel met een Open Hand/Alle Soorten. Maaike wint het tweede spel met Alle Soorten, zij pakt de winnende steen zelf. Gerdina zet het derde spel op haar naam met een Schoon Spel/Open Hand en het vierde met Gemengde Driedubbele Chows/Alle Soorten. Gerdina staat aan kop. Maaike wint echter alle spelletjes van de Zuid-ronde, achtereenvolgens met Allemaal Pungs, een Gemengde Straat, Gemengde Oplopende Chows en de Hoogste Vier. Zij is de nieuwe lijstaanvoerder. Enne Jan wint het eerste spel van de West-ronde met een Gemengde Straat. Dan pakt Maaike de draad weer op en wint de drie laatste spelletjes, met een Schoon Spel/Open Hand, Driedubbele Chows en een Gemengde Straat. Maaike is tafelwinnaar en ook avondwinnaar. Gefeliciteerd!

SEIZOEN VAN DE AZUREN DRAAK 2019 - AND THE WINNER IS ....

De strijd was tot op het laatst razend spannend, Lino, de Witte Tijger van 2018 leek na vorige week op zijn tweede kwartaal winst af te stevenen.

stand na speelavond 20 maart

Op deze avond lieten onze drie competitie spelers Annechien, Maaike, Geertjan (Azuren Draak 2018) zich gelden. Met de tafelwinst van Geertjan en het mislopen van de tweede plaats aan tafel 4, moest Lino afwachten wat er aan tafel 6 gebeurde. Joyce Goddijn streed daar voor wat zij waard was, zij moest tafelwinnaar worden om nog op gelijke hoogte te kunnen komen. Joyce sloeg haar slag in de laatste drie spellen van de West-ronde. Stond zij na spel 9 nog op de derde plaats aan haar tafel, met twee opeenvolgende winstspellen kwam er toch weer een sprankje hoop, weliswaar nog op de derde plek aan tafel, maar kansvol. Pas in het allerlaatste spel gooit Joyce de tafeluitslag alsnog op z'n kop en weet de tafelwinst te grijpen.

Joyce Goddijn komt dus met 5 tafelpunten langszij en met een beter Mahjong-puntentotaal weet zij de winst voor het Seizoen van de Azuren Draak 2019 binnen te slepen!

Zuur voor Lino, maar toch een mooie tweede plaats en de volgende keer beter Lino!

Margriet wist met haar tafelwinst haar derde plaats te consolideren. Lino en Margriet gefeliciteerd met jullie ere-plaatsen!

GEFELICITEERD JOYCE GODDIJN!

AZUREN DRAAK 2019!

..

15 weergaven
bottom of page