top of page

Speelavond 10 April 2019 - Welkom bij het seizoen van de Vermiljoen Fenix - Marijke Schilder avondwi


WELKOM BIJ HET SEIZOEN VAN DE VERMILJOEN FENIKS

Weet u het nog, vorig jaar was Marijke Schilders de Vermiljoen Feniks van 2018. Met de afsluiting van het eerste kwartaal gaan de seizoenstellers weer op "nul". Iedereen kan weer proberen seizoenswinnaar te worden. Succes allemaal!

CURSISTEN KLAAR MET LESAVONDEN

De lesavonden voor de cursisten zitten erop. De leercurve voor Mahjong Competition Rules is voor velen een uitdaging maar alle cursisten weten inmiddels hun mannetje te staan. Dat je een plan moet hebben zit er nu wel in en alle scorende elementen zijn de revue gepasseerd.

PRIJSVERHOGING CONSUMPTIES ALO KANTINE

Zoals reeds eerder aangekondigd, zijn met ingang van afgelopen weekend de meeste consumptie prijzen verhoogd. De verhogingen zijn over het algemeen redelijk te noemen. Sinds 2016 is er geen algehele prijswijziging geweest, helaas zijn sommige consumpties daardoor verhoudingsgewijs iets meer in prijs gestegen.

TAFELVERSLAGEN

Tafel 1 Hans, Jeanine, Maaike en Marijke S

Marijke roept als eerste Mahjong, met de Hoogste Vier. Hans pakt daarna zelf de winnende steen van zijn Zuivere Straat. Marijke doet daar nog een schepje bovenop, zij heeft een self pick Zuiver Spel/Zuivere Straat. Maaike sluit de Oost-ronde af, ook met een Zuivere Straat. Marijke staat aan kop. Jeanine wint het eerste spel van de Zuid-ronde met een Verweven Straat. Het tweede spel is voor Marijke met een self pick Schoon Spel. Maaike wint het derde spel met een Zuiver Spel. Marijke sluit de Zuid-ronde winnend af. Zij staat mijlenver voor. Maaike geeft niet op en wint het eerste spel van de West-ronde met de Hoogste Vier. Jeanine meldt daarop een Sprokkel hand. Hans perst er nog een self pick Driedubbele Chows uit. Het mag allemaal niet baten. Marijke wint het laatste spel van de West-ronde met Oplopende Chows en is tafelwinnaar en ook avondwinnaar.

Tafel 2 Frans, Gerdina en Liesbeth

Frans wint het eerste spel met Allemaal Pungen. Gerdina het tweede met een Zuiver Spel. Zij wint ook het derde en vierde spel en is dus ook rondewinnaar. Marijke opent de Zuid-ronde met Allemaal Pungen. Liesbeth meldt daarna een Gemengde Straat en het spel daarna Tweelingen. Frans sluit de Zuid-ronde af met een zelf gepakte Zuivere Straat. Gerdina staat nog steeds bovenaan en daar blijft ze ook. Ze wint nog twee spelletjes van de West-ronde en is daarmee tafelwinnaar.

Tafel 3 Ellen, Joyce R, Margriet en Wim

Margriet heeft als eerste Mahjong met Driedubbele Chows. Joyce pakt haar Oplopende Chows zelf. Margriet doet dat ook, zij heeft een Verweven Straat. Wim sluit de Oost-ronde af met een Gemengde Straat. Margriet voert de lijst aan. Joyce opent de Zuid-ronde met Alle Soorten. Margriet heeft die het tweede spel ook. Daarna meldt zij een Schoon Spel. Ellen sluit de Zuid-ronde af met een zelf gepakte Twee Gesloten Pungen Draken. Margriet staat nog steeds vooraan. Zij verstevigt haar positie door het eerste spel van de West-ronde te winnen met een Verweven Straat. Wim sputtert nog tegen met een Schoon Spel en Ellen met een Gemengde Straat, maar Margriet is tafelwinnaar.

Tafel 4 Boudewijn, Ineke, Joyce G en Paul

Het eerste spel is voor Ineke met een Schoon Spel. Het tweede spel eindigt in remise. Ineke meldt dan nog een Schoon Spel en Joyce sluit de ronde af met een Gemengde Straat. Ineke staat voor. Paul opent de Zuid-Ronde met Allemaal Chows. Ook van deze ronde eindigt het tweede spel in remise. Joyce wint het derde spel met een Schoon Spel/Handje Buitenkantje en wint het vierde met een mooie self pick van 25 punten. Zij neemt de leiding over. Paul wint het eerste en laatste spel van de West-ronde. Joyce is tafelwinnaar.

Tafel 5 Eva, Jerika, Marij en Mieneke

Eva zet het eerste spel op haar naam met een Zuiver Spel/Oplopende Pungen. Marij heeft ook al zo'n mooi spel, Hoek- en Troefstenen voor maar liefst 43 punten. Jerika heeft het derde spel Tweelingen. Het vierde spel eindigt in remise. Marij staat bovenaan. Mieneke opent de Zuid-ronde met Tweelingen, de winnende steen daarvan pakt zij zelf. Jerika heeft ook een self pick met Drie Gesloten Pungen. Ook Eva meldt een self pick, Alle Soorten/Allemaal Pungen. Spannend want met 7 punten voor Jerika, 10 voor Mieneke en 15 voor Eva en voor Marij maar 32 minpunten is alles nog mogelijk. Mieneke sluit de Zuid-ronde af en komt daardoor op de eerste plaats. Die houdt zij vast want het eerste en laatste spel van de West-ronde eindigt in remise. Mieneke is tafelwinnaar.

Tafel 6 Edith, Roel en Wendy

De Zuid-ronde is aan deze tafel een bijzondere ronde. Van alle vier de spelletjes wordt de winnende steen zelf gepakt. Eerst door Edith met een Schoon Spel, daarna twee keer door Wendy met eerst Alle Soorten en daarna Allemaal Pungen en nog een keer door Roel met Omkeerbare Stenen/Allemaal Pungen. Wendy staat vooraan. Zij opent de Zuid-ronde met Alle Soorten en wint het tweede spel met een Zuivere Straat. Het derde spel eindigt in remise. Ook het vierde spel is voor Wendy. Het eerste en laatste spel van de West-ronde is ook voor haar. Zij is tafelwinnaar.

Tafel 7 Henny, Irmgard, Lino en Mia

Henny opent de Oostronde, zij wint met Allemaal Pungen. Het tweede spel eindigt in remise. Mia maakt daarop Mahjong met een Gemengde Straat. Ook het vierde spel is voor haar, met een self pick Alle Soorten. Mia voert de ranglijst aan. De Zuid-Ronde begint met een remise. Irmgard wint het tweede spel. Mia zet het derde spel op haar naam. Helaas eindigt ook het vierde spel in remise. Mia staat als enige in de plus. Dat blijft zo, want ook de twee spelletjes van de West-ronde worden door haar gewonnen. Mia is tafelwinnaar.

20 weergaven
bottom of page