top of page

Gezellige speelavond 24-04-2019 - Expositie werk van Mieneke - Cursisten pakken tafelwinst - Hans av

WELKOM ALS LID

Leny Loke heeft zich ook aangemeld als lid. Leny is één van de enthousiaste cursisten.

Carmen Foppen heeft zich aansluitend op de cursus aangemeld als aspirant-lid

Dames, wij wensen jullie een fijne en gezellige tijd toe bij onze vereniging!

HET WAS WEER EEN HELE GEZELLIGE AVOND

Met acht volle tafels, en een aantal cursisten die hun tweede vrije speelavond benutten.

Twee van de cursisten behaalden zelfs de tafelwinst! Goed hoor!

TUSSENSTAND VERMILJOEN FENIKS 2019 BESCHIKBAAR!

Het is altijd even een dingetje, er voor zorgen dat de tussenstand automatisch op de website wordt getoond. Hij staat er weer. Mia staat fier aan kop met het maximale aantal tafelpunten voor drie avonden.

Mooie prestatie, hou vol Mia!

ONZE LEDEN DOEN NOG MEER DAN MAHJONGEN

In principe maken wij geen reclame voor commerciële instellingen. Daarentegen ondersteunen wij graag initiatieven in de niet commerciële kunst en cultuur. We hebben hier geen formeel beleid voor. Maar als één van de leden direct met een dergelijk initiatief te maken heeft zetten we dat graag in de spotlight.

Al eerder attendeerden we jullie op de Delfts Blauw geschilderde creaties van Wendy van der Smitte. Deze keer nodigt Mieneke Jonkman jullie uit voor een een uitwisselingstentoonstelling waar haar Chinees Schilderwerk ook te zien is. De locatie is in het Chinees Cultureel Centrum aan het Spui, midden in het centrum van Den Haag, goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

TAFELVERSLAGEN

De oorspronkelijke ingedeelde tafel 5 werd verdeeld over de Jodokustafels. Daardoor is het verslag van tafel 9 genoteerd als dat van tafel 5.

Tafel 1 - Carmen (cursist), Liesbeth, Maaike en Marijke S

Liesbeth opent gelijk mooi met een self pick met Allemaal Pungen. Marijke wint daarna met een Schoon Spel. Ook het derde spel is voor haar met een Zuiver Spel. Ex-cursist Carmen sluit de Oost-ronde af met een Zuivere Straat. Marijke staat bovenaan. Maaike wint het eerste spel van de Zuid-ronde met Allemaal Pungen. Carmen wint het tweede en derde spel met Gemengde Driedubbele Chows en Gemengde Oplopende Chows. Marijke pakt het vierde spel met een Verweven Straat. Zij staat nog steeds bovenaan, maar Carmen is flink aan het oprukken. Liesbeth opent de West-ronde met een Zuivere Straat. Marijke loopt verder uit door de winnende steen van haar Driedubbele Gemengde Chows zelf te pakken. Toch volgt er nog een machtswisseling. Carmen wint het derde en vierde spel met een Gemengde Driedubbele Chows en een Zuivere Straat en krijgt beide keren de winnende steen van Marijke, waardoor zij tafelwinnaar wordt!

Tafel 2 -Henny B, Ineke, Mia en Peter

Mia wint met Alle Soorten het eerste spel. Het tweede spel eindigt in remise. Het derde spel is voor Peter. Henny sluit de Oost-ronde af met een mooie 25 punten hand. Peter staat aan de leiding. Hij wint het eerste spel van de Zuid-ronde. Ook van deze ronde eindigt het tweede spel in remise. Het derde is voor Ineke. Mia sluit af en krijgt de winnende steen van Peter. Peter staat nog steeds aan de leiding, met maar 6 punten meer dan Mia. Mia wint het laatste spel en is daardoor tafelwinnaar.

Tafel 3 - Ellen, Eva, Karin (cursist) en Lino

Lino is de eerste die Mahjong roept, maar daar blijft het niet bij. Ook het tweede spel, een self pick, is voor hem en het derde spel komt ook op zijn naam. Eva wint het laatste spel van de Oost-ronde en pakt de winnende steen zelf. Lino staat nummer een. Het eerste spel van de Zuid-ronde eindigt in remise. Lino breidt zijn voorsprong nog wat uit door het tweede spel te winnen. Ellen pakt het derde spel met een self pick. Karin laat haar naam noteren voor het vierde spel. Lino staat aan kop. Hij wint ook het eerste en laatste spel van de West-ronde en is tafelwinnaar.

Tafel 4 - Annechien, Franca (cursist), Jeannette en Wendy

Jeannette zet het eerste spel op haar naam met een Gemengde Straat. Annechien pakt de winnende steen van haar Tweelingen zelf. Het derde spel eindigt in remise. Nieuw lid Franca wint het laatste spel van de Oost-ronde met een Zuivere Straat. Annechien voert de scorelijst aan. Zij versterkt haar positie door het eerste spel van de Zuid-ronde te winnen met een Schoon Spel. Jeannette meldt daarop een Zuiver Spel self pick en komt daarmee bijna langszij. Annechien loopt echter verder uit door het laatste spel van deze ronde te claimen met Allemaal Pungen. Wendy wint het eerste en laatste spel van de West-ronde. Annechien is tafelwinnaar.

Tafel 5 (gespeeld als tafel 9!) - Frans, Henny M, Mieneke en Wim

Mieneke claimt het eerste spel met Allemaal Pungen. Het tweede spel is voor Frans, met, hoe kan het ook anders, een Zuivere Straat. Het derde spel eindigt in remise. Frans zet het vierde spel op zijn naam met een Gemengde Straat. Hij voert de ranglijst aan. Ook de twee eerste spelletjes van de Zuid-ronde worden door hem gewonnen, beide keren met een Gemengde Straat. Ook dit derde spel eindigt in remise. Henny wint het laatste spel van de Zuid-ronde met Allemaal Pungen. Frans is nog steeds aanvoerder. Mieneke wint het eerste en laatste spel van de West-ronde met Allemaal Pungen. Frans is tafelwinnaar.

Tafel 6 - Boudewijn, Hans, Margriet en Marij

Hans opent de Oost-ronde met een self pick. Marij wint het tweede spel met Gemengde Oplopende Chows. Margriet meldt daarna een self pick Drie Verborgen Pungen en wint ook het vierde spel. Zij staat eerste. Hans opent ook de Zuid-ronde met een self pick. Boudewijn pakt de winnende steen van zijn Gemengde Oplopende Chows ook zelf. Hans wint de twee volgende spelletjes ook met Gemengde Oplopende Chows, waarvan één keer met een self pick. Hij neemt daardoor de leiding over. Hans opent en sluit de West-ronde, wederom met een zelf gepakte Mahjong (zijn vierde van de avond), een weinig gespeelde hand Een Vijf in Elke Combinatie/Gemengde Oplopende Chows. Met 268 punten is hij niet alleen tafelwinnaar maar ook avondwinnaar.

Tafel 7 - Irmgard, Jerika, Leny (cursist) en Mariette

Irmgard roept als eerste Mahjong, met Alle Soorten. Splinternieuw lid Leny doet dat de drie daarop volgende spelletjes, eerst met een Open Hand, daarna een Sprokkelhand en dan een Verweven Straat, wow. Irmgard opent de Zuid-ronde met een self pick Gemengde Straat en wint het daaropvolgende spel met een Gemengde Straat/Alle Soorten en neemt daarmee de leiding over. Het derde spel is voor Mariette, zij heeft Drievoudige Zuivere Pungen. Doordat Irmgard de winnende steen van de Zuivere Straat van Leny weggeeft is Leny de tafelwinnaar.

Tafel 8 - Ken (cursist), Marijke H, Paul en Roel

De eerste twee spelletjes worden gewonnen door Marijke met Gemengde Oplopende Chows en Tweelingen, beide weggegeven door Paul. Het derde spel eindigt in remise. Het vierde is voor Paul met Gemengd Oplopende Chows, gedoneerd door Marijke. Marijke staat nummer een. Zij opent de Zuid-ronde met de Vier Hoogste. Paul wint het tweede spel met de Drie Hoogste, Marijke het derde met een Gemengde Straat. Roel besluit de Zuid-ronde met een Zuivere Straat. Marijke nog steeds aan de top. Dat blijft zo want zij wint het eerste en laatste spel van de West-ronde met een self pick Alle Soorten. Marijke is tafelwinnaar.

35 weergaven
bottom of page