top of page

Speelavond 1 mei 2019 - Lilian avondwinnaar - Nieuw lid - Trots op onze competitiespelers - Oefenen

WELKOM ALS LID

Diny Blom is lid geworden van onze vereniging. Welkom Diny, wij wensen je veel speelplezier bij de Haagse Kringen.

TROTS OP ONZE COMPETITIE SPELERS

Binnen onze gelederen hebben wij drie leden die op COMPETITIE niveau deelnemen aan verschillende toernooien door het hele land. Annechien, Maaike en Geertjan meten zich met een flink aantal Mahjong kampioenen die Nederland rijk is. De speelregels zijn veel strikter dan de regels die wij zo op onze doordeweekse avonden hanteren, dat is ook de reden waarom sommigen liever niet op dit niveau deelnemen. Wij zijn natuurlijk trots op onze drie vertegenwoordigers op COMPETITIE niveau. Maaike heeft het zelfs weten te schoppen tot de top 20 van de huidige MCR competitie. Er zijn allerlei regels die bepalen hoeveel mensen de Nederlandse Mahjongbond (NMB) mogen vertegenwoordigen op het OEMC 2020, op moment van schrijven is dat de top 20. Maaike staat momenteel op een prachtige veertiende plaats.

Via deze link kun je de huidige stand om het NK MCR bekijken op de NMB site.

OEFENEN OEFENEN OEFENEN!

Onze LEREN SPELEN pagina bevat allerlei tips die jou kunnen helpen om nog betere MCR Mahjong te leren spelen. De Zweedse (engelstalige) Upsalamahjong site is zo'n bruikbare site.

Hieronder een afbeelding van de oefen pagina waar jij kunt aangeven of de getoonde hand de minimale 8 punten scoort of niet. Misschien weet je het al uit je hoofd? zo niet, schroom niet om je cheatsheet er bij te pakken. Klik op de afbeelding om naar de live pagina van de onderstaande situatie te gaan en te zien of jouw antwoord goed is of niet goed is.

Veel oefenplezier!

TAFELVERSLAGEN WOENSDAG 1 MEI 2019

De spelers van tafel 5 zijn over de andere tafels verdeeld. Tafel 10 is genoteerd als tafel 5.

Tafel 1 Annechien, Jerika, Marijke S en Monica

Heel veel self picks aan deze tafel. Monica wint het eerste spel. Jerika het tweede met een self pick. Monica pakt in het derde spel ook de winnende steen zelf. Jerika sluit de Oost-ronde af en staat daardoor bovenaan. Marijke opent de Zuid-ronde met een dure Verweven Straat en wint ook het tweede spel. Het derde is voor Jerika die voor de tweede maal de winnende steen zelf pakt. Annechien zet het vierde spel op haar naam met een self pick. Jerika staat nog nummer een. Het eerste spel van de West-ronde is voor Marijke met een zelf gepakte Zuiver Spel/Zuivere Straat, zij komt daardoor in één klap bovenaan. Monica pakt het tweede spel met een self pick. Jerika maakt het weer spannend door het derde spel te winnen, Marijke geeft haar de winnende steen. Het laatste spel wordt door Monica gewonnen met haar derde self pick. Marijke is tafelwinnaar.

Tafel 2 Diny, Mariette, Peter en Roel

Peter opent met een Zuivere Straat. Roel meldt Alle Soorten. Diny pakt de koppositie met een self pick Tweelingen. Mariette sluit de Oost-ronde af met Schoon Spel/Allemaal Pungen. Diny staat nummer een. Het eerste spel van de Zuid-ronde eindigt in remise. Roel haalt daarop Mahjong met Drie Gemengde Chows. Het derde spel is voor Mariette met een Gemengde Straat. Peter komt op de tweede positie door de Zuid-ronde af te sluiten met een Gemengde Oplopende Chows self pick. Diny voert de lijst aan. Dat blijft niet zo, omdat zij Roel de winnende steen van zijn Drie Gemengde Chows geeft. Bijzondere uitslag, Roel heeft 7 punten, Diny 2, Peter 1 en Mariette -10. Roel is tafelwinnaar.

Tafel 3 Joyce G, Mieneke, Wendy en Wim

Het eerste spel is voor Wendy met Drie Gemengde Chows. Het tweede voor Mieneke met een Zuivere Straat. Het derde en vierde spel zijn voor Wendy met een Gemengde Straat en Gemengd Oplopende Chows. Zij staat aan kop en opent ook de Zuid-ronde met Hoogste Vier/Gemengde Drie-dubbele Chows. Wim neemt het stokje over en wint de resterende spelletjes van de Zuid-ronde met Tweelingen, een Zuivere Straat en Allemaal Pungen. Gelukkig wint Joyce, de pechvogel die al zes-maal de winnende steen weggaf, nu ook een spel met de Laagste Vier. Wim wordt tafelwinnaar door het laatste spel te winnen.

Tafel 4 Ellen, Eva, Leny en Margriet

Margriet begint gelijk goed met een self pick Alle Soorten. Leny haalt haar het tweede spel al in met een Zuiver Spel/Zuivere Straat, maar valt weer terug door Ellen de winnende steen van haar Gemengde Straat te geven. Margriet sluit de Oost-ronde met een self pick Driedubbele Gemengde Chows. Zij staat aan de leiding. Ellen opent de Zuid-ronde met Tweelingen. Het tweede spel is voor Eva met Allemaal Pungen. Leny wint het derde met Driedubbele Chows. Margriet wint het laatste spel met Alle Soorten. Zij is tafelwinnaar.

Tafel 5 Edith, Irmgard, Ken en Maaike

Irmgard wint het eerste potje met Driedubbele Chows. Edith pakt het tweede met Alle Soorten. Ken meldt het derde spel Tweelingen. Met een self pick Handje Buitenkantje is Edith koploper. Irmgard zet het eerste spel van de Zuid-ronde op haar naam met een Verweven Straat. Maaike claimt het tweede spel met Driedubbele Gemengde Chows. Irmgard wint het derde met een zelf gepakte Zuivere Straat. Edith sluit de Zuid-ronde af met ook een Zuivere Straat. Maaike wint het eerste en ook laatste spel van de West-ronde met een Verweven Straat. Irmgard is tafelwinnaar.

Tafel 6 Franca, Hans, Liesbeth en Paul

Ook bijzondere uitslagen aan tafel 6. Hans opent de Oost-ronde met een Gemengde Straat en wint ook het tweede en derde spelletje, met Allemaal Pungen/Drie Gesloten Pungen en Oplopende Chows. Liesbeth sluit de ronde af met Tweelingen. Hans voert de lijst aan. Het is overduidelijk zijn avond want hij wint ook drie van de vier spelletjes van de Zuid-ronde met een Schoon Spel met maar liefst 5 bloemen, nog een Schoon Spel en een self pick Zuivere Straat. Liesbeth haalt tussen al dat geweld nog een Gemengde Straat en wint het eerste en laatste spel van de West-ronde met een zelf gepakte Gemengde Straat. Geen remise, helaas geen enkele Mahjong voor Paul en Franca, maar het was wel gezellig. Hans is tafelwinnaar.

Tafel 7 Enne Jan, Jeanine, Lilian en Mia

Ook veel self picks aan tafel 7. Enne Jan heeft de eerste met Allemaal Chows/Gemengde Straat. Lilian de tweede met Alle Soorten/Allemaal Pungen. Jeanine wint het derde en vierde spel met Alle Soorten en een Schoon Spel. Lilian staat nummer een. Zij opent de Zuid-ronde met haar tweede self pick, deze keer een Schoon Spel en wint ook het tweede en derde spel, het derde met haar derde zelf gepakte Mahjong. Mia sluit de Zuid-ronde af met een mooie 42-punten hand. Lilian staat als enige in de plus, en ruim. Zij wint ook de twee potjes van de West-ronde met nog twee keer een self pick, haar vijfde en zesde, waarvan een Hoek- en Troefstenen. Met 263 punten is Lilian tafelwinnaar en ook avondwinnaar.

Tafel 8 Arwen (Cursiste), Carmen (Aspirant-lid), Gerdina en Jeannette

Gerdina pakt de winnende steen van haar Alle Soorten zelf. Aspirant-lid Arwen wint het tweede spel met Allemaal Pungen. Carmen wint het derde spel met een self pick Zuivere Straat. Gerdina sluit de Oost-ronde af met de Laagste Vier. Zij is lijstaanvoerder. Arwen opent de Zuid-ronde met een Gemengde Straat. Jeannette wint het tweede spel met Drie Winden/Allemaal Pungen. Het derde spel eindigt in remise. Gerdina sluit de Zuid-ronde af met Alle Soorten. Zij staat aan kop. Jeannette wint het laatste spel met een Verweven Straat en komt daarmee uit de rode cijfers. Gerdina is tafelwinnaar.

Tafel 9 Ineke, Henny B, Henny M en Lino

Lino start met een self pick Allemaal Pungen. Dat is ook de winnende combinatie van Henny M in het tweede spel. Lino wint het derde spel met een Verweven Straat. Henny M sluit de Oost-ronde af met een Schoon Spel/Allemaal Pungen. Lino staat bovenaan. Ineke laat nu ook van zich horen, zij wint het eerste spel van de Zuid-ronde met een Schoon Spel. Lino wint het tweede spel. Ineke zet het derde spel op haar naam met een self pick. Henny B sluit de Zuid-ronde af met ook een zelf gepakte Mahjong. Lino staat voorop. Dat blijft zo, want hij wint ook het eerste en laatste spel van de West-ronde. Hij is tafelwinnaar.

26 weergaven
bottom of page