top of page

Speelavond 29 mei - Geertjan avondwinnaar - Nieuwsbrief juni 2019 verstuurd

Nieuwsbrief juni 2019 verstuurd

Beste leden, per email is vandaag een nieuwsbrief verstuurd.

Mocht je deze onverhoopt niet hebben ontvangen, laat het dan even weten aan de secretaris Joyce.

Tafel 1 Ellen, Peter en Wendy

Peter opent de Oost-ronde met Gemengde Oplopende Chows. Wendy heeft daarna Gemengde Driedubbele Chows. Het derde en vierde spel komen op naam van Peter, hij heeft eerst een Alle Soorten en sluit de Oost-ronde af met een self pick Schoon Spel. Hij staat daardoor ruim vooraan. Ellen geeft tegengas en opent de Zuid-ronde met mooie Tweelingen. Peter gaat onverstoord verder en wint het tweede en derde spel met eerst Gemengde Oplopende Chows en daarna Allemaal Pungen. Het laatste spel van de Zuid-ronde is voor Liesbeth, ook met Allemaal Pungen. Zij komt daardoor ook in de plus, maar Peter staat nog steeds bovenaan. Wendy opent de West-ronde met een Zuivere Straat/Verborgen Hand. Peter wint het tweede spel met Alle Soorten. Wendy wint het laatste spel met Alle Soorten/Uit met de Laatste Steen, maar Peter is de overduidelijke tafelwinnaar.

Tafel 2 Annechien, Joyce G, Paul en Roel

Paul geeft meteen gas en wint het eerste en tweede spel van de Oost-ronde. Het eerste met Gemengde Oplopende Chows, het tweede met een self pick Gemengde Straat. Het derde spel is voor Joyce met een mooie 22 punten hand. Annechien sluit de Oost-ronde af. Paul is lijst-aanvoerder. Annechien opent de Zuid-ronde met Allemaal Pungen/Schoon Spel. Joyce gaat in de aanval, wint het tweede spel met een Zuivere Straat en zet ook het derde en vierde spel op haar naam. Zij neemt de leiding over van Paul. Die verzet zich met hand en tand. Hij opent de West-ronde met Gemengde Drievoudige Chows, waarvan hij de winnende steen zelf pakt. Paul komt daardoor bijna gelijk met Joyce. Annechien gaat ze allebei voorbij door het volgende spel te winnen met een self pick Laagste Vier/Handje Buitenkantje. Door ook het derde spel te winnen met een Zuivere Straat komt ruim bovenaan. Joyce wint het laatste spel van de West-ronde maar Annechien is tafelwinnaar.

Tafel 3 Boudewijn, Enne Jan, Irmgard en Ken

Irmgard wint het eerste spel met Gemengde Drievoudige Chows/Uit met de Laatste Steen. Zij wint ook het tweede spel, met een self pick Zuivere Straat. Hierdoor loopt ze gelijk fors uit. Boudewijn spartelt tegen, hij wint het volgende spel met een self pick Gemengde Drievoudige Chows. Irmgard vergroot haar voorsprong echter nog door ook het vierde spel van de Oost-ronde te winnen, wederom met een self pick, Verweven Straat/Verborgen Schat. Zij staat riant bovenaan. Enne Jan verovert de tweede plaats door het eerste spel van de Zuid-ronde te winnen met een Verweven Straat en het tweede en laatste spel met Gemengd Oplopende Chows. Irmgard is tafelwinnaar.

Tafel 4 Gerdina, Ineke en Marijke H

Gerdina laat als eerste haar naam noteren met een Schoon Spel. Marijke meldt daarop Allemaal Pungen. Dat doet Ineke het derde spel ook. Het vierde spel van de Oost-ronde eindigt in remise. Marijke staat nummer 1. Het eerste spel van de Zuid-ronde is ook een remise. Gerdina wint het tweede met nog een keer een Schoon Spel, deze keer een self pick. Het derde spel is weer een remise. Gerdina sluit de Zuid-ronde af met een zelf gepakte Allemaal Pungen. Inmiddels heeft ze een ruime voorsprong. Ineke loopt wat in door het eerste spel van de West-ronde te winnen met Tweelingen. Ook Marijke laat van zich horen met een Zuivere Straat. Het derde en laatste spel is voor Gerdina met Gemengde Oplopende Chows.

Gerdina is tafelwinnaar.

Tafel 5 Diny, Franca, Henny M en Marijke S

De Oost-ronde wordt geopend door Diny, met Allemaal Pungen. Het tweede spel eindigt in remise. Diny pakt de draad weer op met Allemaal Chows. Marijke haalt een prachtige 50 punten score met een Zuiver Spel en komt daardoor vlak achter Diny, die nummer 1 staat. Het eerste spel van de Zuid-ronde eindigt in remise. Diny loopt uit met eerst Zuiver Spel/Allemaal Pungen en daarna De Laagste Vier. Dat is ook de hand van Marijke, maar dan zelf gepakt. Diny is tafelwinnaar.

Tafel 6 Frans, Jeanine, Margriet en Mia

Mia wint het eerste spel met Gemengd Oplopende Chows. Frans pakt daarop de winnende steen van zijn Zuivere Straat zelf. Mia wint het derde en vierde spel met eerst een Schoon Spel en daarna een Open Hand. Zij heeft net wat meer punten dan Frans en voert de scorelijst aan. Margriet opent de Zuid-ronde met de Laagste Vier weggegeven door Mia en komt op de tweede plaats. Mia wint daarop met een Zuiver Spel en staat een. Het is een spannende strijd. Frans komt met een Gemengde Straat weer even aan de leiding maar Mia sluit de Zuid-ronde af met een self pick Laagste Vier en staat weer bovenaan. Zij vergroot haar voorsprong in het eerste spel van de West-ronde. Het tweede spel eindigt in remise. Het derde spel is voor Mia met een Gemengde Straat. Margriet sluit af met een self pick Gemengde Oplopende Chows. Mia is tafelwinnaar.

Tafel 7 Liesbeth, Lilian, Marij en Mieneke

Marij roept als eerste Mahjong. Het tweede spel doet ze dat nog een keer met een Gemengde Straat, allebei de keren weggegeven door Liesbeth. Die haalt dat weer in met een Zuivere Straat. Marij sluit de Oost-ronde af met een Schoon Spel, zij staat nummer een. Haar voorsprong wordt groter omdat ze ook het eerste spel van de Zuid-ronde wint, met een Gemengde Straat. Het tweede spel geeft ze de winnende steen aan Mieneke. Ook Lilian laat van zich horen. Zij heeft Gemengde Oplopende Chows. Liesbeth sluit de Zuid-ronde af met een self pick Gemengde Straat en komt daardoor op de tweede plaats. Marij staat nog steeds bovenaan. Mieneke opent de West-ronde. Lilian wint de laatste twee spelletjes. Marij is tafelwinnaar.

Tafel 8 Geertjan, Henny B en Mariette

Henny opent de Oost-ronde met Tweelingen. Geertjan pakt de winnende steen van zijn Gemengde Straat zelf. Mariette wint het derde en vierde spel, beide keren met Alle Soorten. Ze staat daardoor maar vier puntjes af van Geertjan die aan de leiding staat. Geertjan vergroot zijn voorsprong aanzienlijk door drie van de vier spelletjes van de Zuid-ronde te winnen, een keer met Gemengde Drievoudige Chows en twee keer met een self pick, een Zuivere Straat en Alle Soorten. Hij staat nog als enige in de plus, en fors. Mariette wint het eerste spel van de West-ronde met Gemengde Oplopende Chows komt ook in de zwarte cijfers. Geertjan wint het tweede spel. Het derde spel pakt Mariette de winnende steen zelf van haar Schone Spel. Henny sluit af met Tweelingen. Geertjan is tafelwinnaar en ook avondwinnaar.

Tafel 9 Jeannette, Joyce R, Lino en Maaike

Lino wint het eerste spel. Joyce het tweede met Handje Buitenkantje/Gemengde Drievoudige Chows. Lino heeft het derde spel Tweelingen/Alle Soorten. Jeannette sluit de Oost-ronde met een self pick Schoon Spel. Lino staat bovenaan. De Zuid-ronde begint met een remise. Jeannette wint het tweede spel met de Laagste Vier. Maaike mengt zich in de strijd met Zuiver Oplopende Chows/Schoon Spel. Joyce sluit de Zuid-ronde met Gemengde Oplopende Chows, weggegeven door Lino, waardoor ze de leiding overneemt. Lino doet daar onmiddellijk wat aan. Hij opent de West-ronde met een Zuivere Straat. Maaike wint het tweede en derde spel met eerst een Gemengde Straat en dan een Verweven Straat. Joyce pakt de leiding terug door de West-ronde te sluiten met een self pick Gemengd Oplopende Chows/Verborgen Schat. Zij versterkt haar positie door de eerste twee spelletjes van de Noord-ronde te winnen met een Schoon Spel en Gemengd Oplopende Chows. Lino probeert het gat te dichten met Gemengde Drievoudige Chows. Jeannette wint het laatste spel van de Noord-ronde met Allemaal Pungen. Joyce R is tafelwinnaar.

16 weergaven
bottom of page