top of page

Speelavond 12 juni 2019 - Gerdina avondwinnaar - Speeltip

Speel-tip - Aan welke kant ligt het "einde" van de muur

Iedereen heeft het wel eens, waar is "einde" van de muur ook al weer?

Je maakt het jezelf en de andere spelers aan tafel makkelijk als iedereen consequent de stenen aan het einde van de "bloemenmuur" dwars zet, maar dat gebeurt niet altijd.

Als het niet gebeurt, dan kan het iedereen overkomen dat je het even niet weet.

Het ligt er maar aan hoe je het bekijkt, als je jezelf voorstelt dat je aan de buitenkant van de muur zit is het einde van de muur altijd aan de rechterkant (van de opening)

Het ezelsbruggetje dat laatst door Geertjan aan de tafel gedeeld werd is het volgende, de muur met de vervangende stenen heeft altijd een open uiteinde. Dat behoeft enige uitleg...

Als de muur netjes is opgebouwd, dan is de rechterkant van ieders muur altijd de "open" kant.

Wil jij ook een tip delen met de club, stuur jouw tip dan naar secretaris @ mahjongdenhaag.nl

1TAFEL VERSLAGEN 12 JUNI 2019

Tafel 8 is genoteerd als Tafel 6, de spelers daarvan zijn verdeeld over de andere tafels

Tafel 1 Irmgard, Karin, Peter en Wendy

Peter opent de Oost-ronde met een zelf gepakte Mahjong, Alle Soorten. Irmgard wint het tweede spel met Gemengde Oplopende Pungen/Allemaal Pungen, weggegeven door Peter, die ook de winnende steen aan Wendy geeft in het derde spel, zij heeft de Hoogste Drie/Gemengde Drievoudige Chows. Karin sluit de ronde mooi af met een self pick Zuiver Spel, zij staat daardoor bovenaan. Wendy wint het eerste spel van de Zuid-ronde met Allemaal Pungen, waarvan ze de winnende steen zelf pakt. Ze komt daardoor bovenaan. Peter wint het tweede spel met de Laagste Vier. Wendy het derde spel, met een Verweven Straat/Alle 7 Troefstenen. Irmgard sluit de Zuid-ronde af met een Zuivere Straat. Wendy geeft die weg maar blijft wel bovenaan staan. Zij wint het eerste spel van de West-ronde met Alle Soorten. Karin wint het laatste spel met Gemengde Drievoudige Chows. Wendy is tafelwinnaar.

Tafel 2 Annechien, Enne Jan, Jerika en Wim

Jerika wint het eerste spel van de Oost-ronde met een self pick Zuivere Straat. Het tweede spel is voor Enne Jan en het derde voor Annechien. Wim sluit de ronde af met een Zuivere Straat/Uit met de Laatste Steen. Hierdoor staat hij in een klap aan kop. Enne Jan opent de Zuid-ronde met een Zuivere Straat. Annechien wint het volgende spel met een Schoon Spel/Handje Buitenkantje. Het derde spel is voor Wim met Allemaal Pungen. Het vierde spel eindigt in remise. Wim staat nog steeds nummer 1. Dat blijft zo want hij wint de laatste twee spelletjes, allebei met een self pick Zuivere Straat. Wim is tafelwinnaar.

Tafel 3 Diny, Eva, Henny B en Roel

Het eerste spel wordt gewonnen door Roel, met een Schoon Spel. Eva het tweede met een Verweven Straat. Diny wint het volgende spel met Gemengde Oplopende Chows. Eva sluit de Oost-ronde af met Allemaal Pungen. Zij is koploper. Het eerste spel van de Zuid-ronde eindigt in remise. Henny haalt het tweede spel niet alleen haar achterstand in, maar staat ook meteen aan kop met Tweelingen/Verborgen Schat, self pick dus. Het volgende spel geeft zij de winnende steen aan Eva voor haar Verweven Straat die haar daardoor voorbij gaat. Henny wint het vierde spel met Allemaal Pungen, gedoneerd door Eva. Henny staat bovenaan. Diny wint het eerste en tegelijk laatste spel van de West-ronde met Zuiver Oplopende Pungen. Henny is tafelwinnaar.

Tafel 4 Carmen, Ineke, Mia en Mieneke

Ineke wint de eerste drie spelletjes van de Oost-ronde. Het eerste met een Verweven Straat, het tweede met de Laagste Vier en het derde met de Hoogste Vier. Carmen sluit de ronde af met een Zuivere Straat. Ineke voert de lijst aan. Mia wint de eerste drie spelletjes van de Zuid-ronde. Het eerste met een Gemengde Straat, het tweede met Gemengd Oplopende Chows en het derde met een Zuiver Spel. Carmen sluit de ronde af met een self pick Verweven Straat. Ineke is nog steeds lijstaanvoerder. Doordat Mia het eerste spel van de West-ronde wint met een Schoon Spel en het tweede en laatste spel eindigt in remise, is zij de tafelwinnaar.

Tafel 5 Boudewijn, Henny M en Leny

Het eerste spel van de Oost-ronde eindigt in remise. Henny wint het tweede spel met Allemaal Pungen en het derde met een Zuiver Spel. Boudewijn sluit de ronde af met een Zuivere Straat. Henny is leidster. Doordat alle drie de spelletjes van de Zuid-ronde in remise eindigen blijft dat zo. Henny is tafelwinnaar.

Tafel 6 Gerdina, Ken en Liesbeth

Gerdina opent de Oost-ronde met een Schoon Spel. Het tweede spel eindigt in remise. Het derde en vierde spel zijn voor Gerdina, het derde met de Hoogste Vier en het vierde met nog een Schoon Spel. Gerdina staat uiteraard op de eerste positie. Zij opent ook de Zuid-ronde, met de Middelste Drie. Ook het tweede spel is voor haar, met de Hoogste Vier. Liesbeth wint het volgende spel met zelf gepakte Allemaal Pungen. Gerdina sluit de ronde af met een Schoon Spel en staat onveranderd bovenaan. Zij opent de West-ronde met de Laagste Vier en sluit hem af met een Zuiver Spel. Gerdina heeft dus acht van de tien spelletjes gewonnen en is tafelwinnaar en ook avondwinnaar.

Tafel 7 Maaike, Margriet, Marij en Marijke S

Margriet roept het eerst Mahjong, zij heeft een Schoon Spel/Open Hand. Marij wint het volgende potje met een self pick Gemengde Straat. Maaike zet het derde spel op haar naam. De ronde wordt afgesloten door Margriet met Gemengd Oplopende Chows. Margriet is aanvoerder. Maaike opent de Zuid-ronde. Het tweede en derde spel worden gewonnen door Margriet, waarvan het derde met een Verweven Straat. Marij sluit deze ronde af met een Gemengde Straat waarvan zij de winnende steen zelf pakt. Margriet staat ruim vooraan. Zij opent de West-ronde. De twee daaropvolgende potjes zijn voor Maaike, met o.a. Allemaal Pungen/Open Spel. Marijke wint het vierde spel met de Hoogste Vier. Margriet staat nog steeds nummer een en dat blijft zo. Zij wint het eerste en tevens laatste spel van de Noord-ronde met Gemengd Oplopende Chows. Margriet is tafelwinnaar.

AVONDUITSLAG

18 weergaven
bottom of page