top of page

Speelavond 26 juni 2019 - Winnaar Vermiljoen Feniks bekend! - AZUREN DRAAK 2019 ontvangt medaille

JOYCE GODDIJN ONTVANGT AZUREN DRAAK 2019 MEDAILLE !

Helaas was op het vorige avondje anders de medaille door omstandigheden niet voor handen.

Op de afgelopen speelavond ontving Joyce Goddijn alsnog haar Azuren Draak 2019 medaille uit handen van niemand minder dan de Azuren Draak 2018, Geertjan Blaauw. Blijkbaar helpt het als je penningmeester bent van de Haagse Kringen.

NOGMAALS GEFELICTEERD JOYCE!

foto: JOYCE werd gehuldigd door GEERTJAN

WOENSDAG 3 JULI - AVONDJE ANDERS

Op de eerste avond van het kwartaal doen we het altijd even anders. In elk geval tellen de tafel resultaten deze avond niet mee voor de competitie.

We huldigen natuurlijk de winnaar van het zojuist afgesloten kwartaal.

Op deze avond heeft Paul aangeboden om met degenen die dat willen een flink aantal spellen geforceerd ChickenHand (Kippenhandje) te spelen / oefenen.

Als er meer leden zijn die dat graag oefenen, kunnen er misschien meerdere tafels

Voor de liefhebbers van de Oranje Leeuwinnen gaan we proberen de wedstrijd aan te zetten op het TV scherm met niet al te hard geluid. .Als het té storend is kunnen we het geluid dimmen.

Wil jij een keer met je eigen groepje spelen? Misschien instructie krijgen of misschien juist geven? Introducees meenemen? eens meekijken met een van de beste spelers?

Je mag het zelf regelen.. voorwaarde is altijd wel dat er niemand buiten de boot valt!

Wat langer blijven hangen met een borrel, misschien wel gezamenlijk de tweede helft kijken?

TAFELVERSLAGEN

* Tafel 9 is genoteerd als tafel 7.

Tafel 1 Enne Jan, Franca, Monica en Wendy

Aan tafel 1 is het Monica's avond ;-) zij start met een self pick Gemengde Driedubbele Chows. Wendy meldt de zelfde combinatie in het volgende spel. Enne Jan heeft daarna Gemengde Oplopende Chows. Monica sluit de ronde af met haar tweede self pick, Tweelingen deze keer. Zij is koploper. Monica opent ook de Zuid-ronde, met haar derde self pick, Alle Soorten. Enne Jan heeft het tweede spel Gemengde Driedubbele Chows. Het derde spel is voor Monica met Alle Soorten. Enne Jan besluit de ronde met Alle Soorten. Monica staat bovenaan. Dat blijft ook zo. Wendy haalt het eerste en tevens laatste spel van de West-ronde nog een self pick Handje Buitenkantje. Monica is tafelwinnaar.

Tafel 2 Annechien, Jerika, Mia en Peter

Mia heeft het eerste spel Alles Open. Het tweede spel eindigt in remise. Annechien wint het derde met Hoek- en Troefstenen. Mia sluit de ronde af met Allemaal Pungen/Alles Open. Mia staat op de eerste plaats. Annechien haalt maar liefst 42 punten met haar combinatie Hoek- en Troefstenen/Schoon Spel. Jerika wint het tweede spel met Tweelingen en het derde met een Verweven Straat. Peter sluit de ronde af met Alles Open/Schoon Spel. Mia staat nog steeds bovenaan. Jerika gaat haar voorbij door in het eerste spel van de West-ronde een self pick Zuivere Straat te melden. Annechien heeft het tweede spel Allemaal Chows. Jerika wint het laatste spel en is tafelwinnaar.

Tafel 3 Diny, Henny M, Jeannette en Joyce R

Jeannette opent met een Schoon Spel. Ook hier eindigt het tweede spel in remise. Henny claimt het derde spel. Joyce sluit de ronde af met een Gemengde Straat en staat aan kop. Jeannette opent de Zuid-ronde met een Zuiver Spel. Het tweede en derde spel eindigen in remise. Joyce sluit de ronde af en staat nog steeds aan kop. Dat blijft zo want zij wint het eerste spel van de West-ronde met Alle Soorten en tweede spel met een self pick Allemaal Pungen. Zij is tafelwinnaar.

Tafel 4 Geertjan, Liesbeth, Mariette en Marijke S

Marijke is de eerste die Mahjong roept. Zij heeft een Zuiver Spel. Geertjan heeft daarop een self pick Alle Soorten en ook Liesbeth pakt de winnende steen zelf van haar Allemaal Pungen. Mariette sluit de ronde af met Allemaal Chows. Geertjan is aanvoerder. Hij opent de Zuid-ronde met de Laagste Drie. Liesbeth heeft het tweede spel een Zuiver Spel/Zuiver Oplopende Pungen. Het derde spel eindigt in remise. Mariette sluit de ronde af met een self pick. Geertjan is nog steeds aanvoerder. Mariette opent de West-ronde en wint ook het tweede spel, en wel met een self pick. Zij komt daardoor op de eerste plaats. Liesbeth wint het derde spel met Tweelingen en Marijke sluit de ronde af. Mariette is tafelwinnaar.

Tafel 5 Elly, Eva, Ineke en Lino

Eva opent de Oost-ronde met een Zuivere Straat. Ineke wint het tweede spel met een zelf gepakt Zuiver Spel/Oplopende Pungen. Ook het derde spel heeft zij een self pick, deze keer een Schoon Spel. Lino sluit de ronde af met een Verweven Straat. Ineke voert de lijst aan. Eva opent de Zuid-ronde met een Verweven Straat. Lino wint het tweede spel met een Zuiver Spel. Ineke verstevigd haar positie door het derde spel te winnen met Allemaal Pungen. Eva sluit de ronde af met Allemaal Pungen. Ineke is nog steeds lijstaanvoerder. Zij opent de West-Ronde met een Verweven Straat. Eva wint het laatste spel met Alle Soorten. Ineke is tafelwinnaar.

Tafel 6 Boudewijn, Edith, Maaike en Roel

Maaike begint met een zelf gepakte Allemaal Pungen. Roel heeft het tweede spel De Laagste Vier. Maaike het derde een Schoon Spel. Edith sluit de ronde af met een self pick Zuivere Straat. Zij neemt daardoor de leiding. Roel gaat in de aanval met een self pick Gemengde Driedubbele Chows, maar geeft het tweede en derde spel weg aan Maaike met weer Gemengde Driedubbele Chows en Edith met Handje Buitenkantje. Het vierde spel eindigt in remise. Edith staat nog steeds aan de leiding. Doordat zij de winnende steen geeft voor Boudewijn's Tweelingen komt Maaike weer aan kop. Boudewijn wint het laatste spel met een Gemengde Straat. Maaike is tafelwinnaar.

Tafel 7 Henny B, Irmgard, Paul en Wim

Paul gaat er hard tegenaan en wint het eerste spel met een self pick Zuiver Spel, dat tikt aan. Henny volgt zijn voorbeeld en pakt de winnende steen van haar Tweelingen ook zelf. Paul wint het derde spel, opnieuw met een zelf gepakte winnende steen, deze keer heeft hij een Schoon Spel. Ook het vierde spel is voor hem met Alles Open/Eenvoudige Stenen. Paul is koploper. Irmgard opent de Zuid-ronde met een Zuivere Straat. Daar komt Paul al weer, deze keer met een Verweven Straat. Henny wint het derde spel met geen Gemengde Straat voor Paul alweer Mahjong roept. Hij staat zeer ruim bovenaan en breidt zijn voorsprong nog uit door de West-ronde te openen met een Gemengde Straat. Irmgard sluit af met een self pick Gemengde Straat. Met 277 punten is Paul tafelwinnaar en avondwinnaar.

Tafel 8 Joyce G, Margriet, Marij en Mieneke

Joyce wint het eerste spel. Mieneke heeft het tweede een mooie self pick van 29 punten. Zij geeft echter het derde spel weg aan Margriet en levert een flink stuk weer in. Margriet sluit de Oost-ronde af en is rondewinnaar. Joyce opent de Zuid-ronde. Marij wint het tweede spel. Er zijn tot nu toe geen echt grote verschillen. Dat verandert het derde spel. Margriet wint het en staat nu ruim zeventig punten voor op nummer 2. Margriet wint ook het laatste spel, met een Chicken Hand en is wederom rondewinnaar. Zij opent de West-ronde met Tweelingen en wint ook het tweede en derde spel. Joyce sluit af. Margriet is wederom rondewinnaar, zij is tafelwinnaar en ook is zij de nieuwe Vermiljoen Feniks!!

13 weergaven
bottom of page