top of page

Avondje Anders 3 juli & speelavond 10 juli Margriet gehuldigd - Paul in het zonnetje - Jerika av


WINNAAR VERMILJOEN FENIKS 2019 GEHULDIGD

Tijdens het avondje anders van 3 juli werd Margriet gehuldigd als winnaar van de Veemiljoen Fenix 2019. De huldiging middels het omhangen van de medaille werd verricht door Marijk Schilders, de winnaar Vermiljoen Feniks van 2018.

Overigens werd Wendy van der Smitte tweede, en

De medailles zijn door vrijwilliger Annechien van Duerloo vervaardigd, waarvoor hartelijk dank!

PAUL DEEGE IN HET ZONNETJE GEZET

Zoals de meesten van jullie wel weten is Paul één van de medeoprichters en werd hij tevens gekozen tot voorzitter van onze club bij de oprichtingsvergadering.

Na het aftreden van Paul als voorzitter aan he begin van dit jaar had het bestuur de wens om hem te bedanken voor zijn periode als voorzitter.

Voorzitter Peter van der Smitte, overhandigde Paul Deege een prachtig handgeschilderd herdenkingsbord als dank voor zijn inzet voor de club.

Het herdenkingsbord werd met vervaardigd met de Delftsblauw schildertechniek door Wendy van der Smitte waarvoor ook hartelijk dank!

WELKOM CARMEN!

Cursiste Carmen heeft besloten om aansluitend op de cursus en het daaropvolgend aspirant-lidmaatschap, lid te worden van Haagse Kringen. Welkom Carmen!

WELKOM BIJ HET SEIZOEN VAN DE WITTE TIJGER 2019

Op 10 juli jongstleden begon het 3de competitieseizoen van dit jaar, de WITTE TIJGER 2019.

Alle tellers gingen op nul en ieder lid heeft weer kans om dit kwartaal te pgen de beste te worden.

Succes allemaal!

TAFELVERSLAGEN

Tafel 1 Ineke, Liesbeth, Lino en Monica

Monica opent de Oost-ronde met Oplopende Gemengde Chows/Alles Open. Ineke die dat weggaf maakt dat gelijk weer goed door een self pick Alle Soorten. Ook Liesbeth komt in de zwarte cijfers door een Gemengde Straat te melden. Ineke sluit de ronde af en staat daardoor bovenaan. Lino die dit alles met lede ogen aanzag, opent de Zuid-ronde met een Schoon Spel. Monica wint het tweede spel met een Gemengde Straat. Liesbeth wint het derde met Tweelingen. Lino sluit de ronde af. Liesbeth staat aan kop, maar de verschillen zijn bijzonder klein, scores tussen -6 en +9. Lino maakt een prachtige eindsprint. Hij wint het eerste spel van de West-ronde met een Zuiver Spel en het tweede en laatste spel met een Gemengde Straat. Hij is tafelwinnaar.

Tafel 2 Leny, Mariette, Marijke H en Paul

Leny is aan tafel 2 de eerste die Mahjong roept. Zij heeft Tweelingen. Mariette claimt het tweede spel met Allemaal Pungen. Paul wint het derde spel met een Open Hand. Het vierde spel wachten er maar liefst 3 spelers op bamboe 6 om Mahjong te maken. Mariette is echter de gelukkige die dat doet met een Schoon Spel. Zij voert de lijst aan. Paul wint het eerste spel van de Zuid-ronde met de Vier Hoogste. Mariette wil het tweede spel eigenlijk Tweelingen sparen, maar heeft al heel snel Allemaal Pungen en pakt de winnende steen daarvan ook nog zelf. Leny wint het volgende spel met Schoon Spel/Allemaal Pungen. Paul sluit de ronde af. Mariette voert nog steeds aan. Paul opent de West-ronde met een self pick Vier Laagste en komt daardoor bovenaan. Het tweede spel eindigt in remise. Doordat Mariette het laatste spel wint en de winnende steen van Paul krijgt, eindigt zij toch als eerste, met een heel klein verschil van 4 punten. Zij is tafelwinnaar.

Tafel 3 Hans, Mia, Peter en Roel

Tafel 8 is genoteerd als tafel 3. Mia opent de score. Roel wint het volgende spel. Hans is het derde spel aan de beurt. Mia sluit de ronde af en staat nummer een. Roel opent de Zuid-ronde met Allemaal Pungen. Mia vergroot gauw haar voorsprong door het tweede spel te winnen. Dat is maar goed ook want zij geeft het spel daarop de winnende steen aan Hans. Het vierde spel eindigt in remise. Mia staat bovenaan. Peter laat nu ook van zich horen. Hij wint het eerste spel van de West-ronde met een self pick Allemaal Pungen. Mia wint het tweede en derde spel met Tweelingen en een Schoon Spel. Peter die tot dan toe op de vierde plaats stond pakt op het laatste moment nog de tweede positie met een zelf gepakte Gemengd Oplopende Chows. Mia is tafelwinnaar.

Tafel 4 Frans, Gerdina, Marijke S en Wendy

Wendy opent de Oost-ronde met Zuiver Oplopende Chows. Frans meldt het tweede spel Gemengde Driedubbele Chows. Gerdina wint het derde spel met Alle Soorten en het vierde met de Laagste Vier. Zij staat aan top. Wendy opent de Zuid-ronde met een self pick Allemaal Pungen. Doordat zij Gerdina de winnende steen van haar Allemaal Pungen geeft is haar voorsprong onmiddellijk weer weg. Marijke haalt nu gelukkig ook Mahjong, en gelijk goed, zij pakt de winnende steen zelf. Gerdina sluit de ronde af met Allemaal Pungen en staat nog steeds bovenaan. Marijke opent de West-ronde met een Schoon Spel. Frans pakt het tweede spel de winnende steen van zijn Zuivere straat zelf. Marijke wint het derde spel met een Gemengde Straat. Wendy wint het laatste spel met Alles Open/Uit met de Laatste Steen van Vier. Gerdina is tafelwinnaar.

Tafel 5 Enne Jan, Eva, Geertjan en Marij

Eva heeft het eerste spel Allemaal Pungen. Geertjan het tweede Gemengde Driedubbele Chows. Het derde spel is voor Eva met een self pick. Enne Jan sluit de Oost-ronde af met een Gemengde Straat. Eva is nummer een. Geertjan opent de Zuid-ronde. Marij wint het tweede spel met een mooie 43 punten hand. Eva wint het derde en vierde spel. Zij staat ruim bovenaan. Enne Jan opent de West-ronde met een Schoon Spel/Allemaal Pungen self pick en komt daardoor aardig bij Eva in de buurt. Eva geeft het tweede spel de winnende steen aan Geertjan voor zijn Zuivere Straat en geeft hem die nogmaals in het derde spel. Daardoor staat Enne Jan nu aan de leiding. Hij kan daar maar kort van genieten want Eva sluit de West-ronde af met een self pick Laagste Vier en staat weer ruim vooraan. Marij opent de Noord-ronde met Allemaal Pungen. Geertjan sluit af met de Laagste Vier en pakt de winnende steen daarvan zelf. Eva is tafelwinnaar.

Tafel 6 Diny, Henny B, Jeannette en Margriet

Jeannette begint gelijk goed met een self pick. Diny heeft het tweede spel een prachtige hand met Allemaal Pungen/Drie Kongen. Margriet wint het derde spel met een Verweven Straat en het vierde met Gemengde Driedubbele Chows. Jeannette staat nummer een. Het eerste spel van de Zuid-ronde eindigt in remise. Het tweede wordt door Margriet gewonnen met Handje Buitenkantje. Jeannette claimt het derde spel met een Schoon Spel. Diny sluit de ronde af met Allemaal Pungen. Zij is met drie puntjes verschil de nieuwe nummer een. Margriet laat dit niet op zich zitten. Zij opent de West-ronde met een self pick Gemengde Driedubbele Chows en wint het tweede en laatste spel met dezelfde hand. Margriet is tafelwinnaar.

Tafel 7 Elly, Jerika en Mieneke

De eerste twee spellen aan tafel 7 eindigen in remise, net als de twee laatste spelletjes. Het derde spel van de Oost-ronde wordt door Mieneke gewonnen met Gemengde Driedubbele Chows. Jerika wint het vierde spel met Tweelingen, waarvan ze de winnende steen zelf pakt. Zij is rondewinnaar. Jerika opent de Zuid-ronde met een Verweven Straat. Het tweede spel is voor Elly met de weinig gespeelde Omkeerbare Stenen, mooi! Jerika is tafelwinnaar en avondwinnaar, GEFELICITEERD!

27 weergaven
bottom of page