top of page

Speelavond 17 juli 2019 - Geertjan avondwinnaar - Buiten Mahjongen - Mahjongmiddag & BBQ 17 augu

WARME DAGEN - BUITEN MAHJONGEN!

Met een aantal warme tot zeer warme avonden in het vooruitzicht, werd de vraag gesteld of de speeltafels ook buiten geplaatst mogen worden.

Ja dat is op zich geen probleem, maar spreek het wel goed af met je medespelers.

En aan het einde van de speelavond natuurlijk de tafels netjes weer naar binnen.

Tips:

  1. maak je bijzet tafel en de tafel even schoon met een doekje dan heb je minder last van eventueel oprukkende mieren.

  2. Smeer je in met antimuggenmelk of iets dergelijks.

MAHJONGMIDDAG EN BBQ OP 17 AUGUSTUS

Op de app is al een aankondiging verschenen en Joyce heeft deze al doorgestuurd naar diegenen die geen whatsapp hebben.

Op zaterdag 17 augustus wordt er een mahjongmiddag georganiseerd, vrij spelen, de middag staat open voor introducees.

Aansluitend wordt aan het eind van de middag een gezellige BBQ georganiseerd voor de liefhebbers, vlees, vis en vegetarisch.

Haagse Kringen leden en Abri spelers zijn van harte welkom, als ook per persoon 1 of 2 introducees, een redelijk spelniveau MCR mahjong is wel vereist voor de mahjongmiddag, tenzij je je introducees zelf uitleg geeft.

Je partner, vriend of vriendin alleen 's-avonds meedoen kan natuurlijk ook!

Aanmelden voor of alleen de Mahjongmiddag of alleen de BBQ, of beide activiteiten bij Jeanette.

NK MCR MAHJONG VOOR CLUBS IN DEN HAAG!

Wellicht hebben jullie het al meegekregen via het informele circuit of via de NMB nieuwsbrief.

een groep vrijwilligers, onder leiding van Paul Deege, organiseert het eerste NK MCR MAHJONG VOOR CLUBS!

Dit evenement zal worden gespeeld op een locatie in Den Haag.

Bij de Nederlandse Mahjongbond aangesloten MCR Mahjongverenigingen mogen een team van vier vertegenwoordigers afvaardigen die het onderling opnemen tegen andere teams, het teamresultaat van de dag bepaald de winnaar van de wisseltrofee.

Meer nieuws volgt in de komende tijd.

TAFELVERSLAGEN

Tafel 1 Carmen, Henny B, Mariette en Mieneke

Het eerste spel van de Oost-ronde eindigt in remise. Henny wint het tweede met een self pick Tweelingen en het derde met nog een self pick, Drie Verborgen Pungen. Mariette wint het vierde spel met een Chicken Hand. Henny staat fier bovenaan. Ook het eerste spel van de Zuid-ronde eindigt in remise. Mariette zet het tweede spel op haar naam met Alle Soorten en het derde met Allemaal Pungen. Henny sluit de ronde af met een Zuivere Straat en is koploper. Carmen, die de voetbalpool heeft gewonnen en van Paul het Mahjongspel krijgt overhandigd, opent de West-ronde met een Verweven Straat. Mariette wint het laatste spel met een Zuiver Spel. Henny is tafelwinnaar.

Tafel 2 Diny, Enne Jan, Jeanine en Peter

Peter pakt de winnende steen van zijn Gemengde Oplopende Chows zelf. Het tweede spel eindigt in remise. Jeanine wint het derde met Alle Soorten. Enne Jan sluit de ronde af met een Schone Straat. Peter voert de lijst aan. Jeanine wint het eerste spel van de Zuid-ronde met Gemengde Drievoudige Chows/Open Hand en komt bijna gelijk met Peter. Die wint het tweede spel met een Chicken Hand en loopt weer uit. Diny wint het derde spel met een Gemengde Straat en zet ook het vierde spel op haar naam. Peter is nog steeds lijstaanvoerder. Het eerste spel van de West-ronde eindigt in remise. Peter wint het tweede spel met een 24-punten hand. Jeanine wint het derde met Schoon Spel/Open Hand/Allemaal Pungen en gaat daardoor Peter voorbij. Spannend! Peter wint het laatste spel en krijgt de winnende steen van zijn Gemengde Oplopende Chows van Jeanine. Peter is tafelwinnaar.

Tafel 3 Frans, Hans, Jerika en Mia

Frans wint de eerste drie spelletjes van de Oost-ronde met onder andere een Zuiver Spel en Gemengde Drievoudige Chows. Het vierde spel eindigt in remise. Frans is natuurlijk koploper. Mia opent de Zuid-ronde met Alle Soorten. Frans wint het tweede spel met de Hoogste Drie en Mia het vierde met een Schone Straat. Jerika sluit de ronde af met Gemengde Drievoudige Chows. Frans voert de lijst aan. Hans loopt een flink stuk in door het eerste spel van de West-ronde te winnen met een Zuivere Straat. Het laatste spel eindigt in remise. Frans is tafelwinnaar.

Tafel 4 Jeannette, Joyce R, Paul en Roel

Tafel 9 is genoteerd als tafel 4. Joyce begint met Zuiver Oplopende Chows en vervolgt met Alle Soorten. Roel heeft het derde spel Allemaal Pungen. Jeannette sluit de ronde af met Alle Soorten. Joyce bezet de eerste plek. Jeannette opent de Zuid-ronde met een Verweven Straat. Paul meldt het tweede spel Omkeerbare Stenen en het derde spel Drie Gelijke Chows. Jeannette sluit opnieuw de ronde af, deze keer met Handje Buitenkantje. Zij is de nieuwe koploper. Joyce brengt daar verandering in door de eerste drie potjes van de West-ronde te winnen, onder andere met Alle Soorten en Gemengd Oplopende Chows. Roel sluit de ronde af met de Laagste Vier. Joyce staat op nummer een. Roel wint het eerste en tevens laatste spel van de Noord-ronde. Joyce is tafelwinnaar.

Tafel 5 Ellen, Eva, Geertjan en Lino

Geertjan opent de Oost-ronde met Allemaal Pungen. Ellen heeft het tweede spel een Gemengde Straat. Het derde is voor Geertjan met Zuiver Oplopende Chows. Hij besluit de ronde met Gemengd Oplopende Chows. Geertjan staat ruim bovenaan. Hij wint het eerste spel van de Zuid-ronde met een Zuivere Straat. Het tweede spel is voor Lino, net als het derde spel. Hij heeft eerst Allemaal Pungen en daarna een Zuivere Straat. Geertjan besluit de ronde met een Verweven Straat en staat nog steeds op de eerste plaats. Hij vergroot zijn voorsprong door het eerste spel van de West-ronde te winnen met een self pick Gemengd Oplopende Chows. Lino heeft het tweede spel een Verweven Straat. Ook Eva laat van zich horen. Zij wint het derde spel met ook een Verweven Straat. Geertjan sluit de ronde af met een Open Spel en staat nummer een. Lino opent de Noord-ronde met een Zuivere Straat en wint ook het laatste spel van deze ronde met Drie Winden. Geertjan is tafelwinnaar en ook avondwinnaar.

Tafel 6 Gerdina, Liesbeth en Monica

Liesbeth begint met een mooi Zuiver Spel. Gerdina heeft ook een Zuiver Spel in het tweede spel. Het derde spel heeft Liesbeth Tweelingen. Monica besluit de Oost-ronde met Alle Soorten. Liesbeth staat aan de leiding. Gerdina komt langszij door het eerste spel van de Zuid-ronde te winnen en neemt de leiding over door het tweede spel te winnen met een self pick Gemengde Driedubbele Chows. Liesbeth vecht terug met Allemaal Pungen/Alles Open, maar Gerdina wint ook het vierde spel, deze keer met de Hoogste Vier en staat bovenaan. Monica opent de West-ronde met een Verweven Straat. Gerdina wint het volgende spel met een Schoon Spel. Monica roept het derde spel Mahjong met Gemengd Oplopende Chows. Liesbeth besluit de ronde met haar tweede Zuiver Spel. Gerdina staat onveranderd op een.

Monica opent en sluit de Noord-ronde met nogmaals Gemengd Oplopende Chows. Gerdina is tafelwinnaar.

Tafel 7 Ineke, Ken, Marijke H en Wendy

Ken, terug van vakantie, is de eerste die zelf de winnende steen pakt, hij heeft Gemengde Oplopende Chows. Ineke heeft ook een self pick, zij gaat Uit met de Vervangde Steen van een Kong/Schoon Spel. Marijke is de derde op rij die een self pick heeft, zij meldt Gemengde Oplopende Chows en heeft diezelfde hand nog een keer in het vierde spel. Marijke staat bovenaan. Zij vervolgd haar zegetocht in de Zuid-ronde met eerst een Gemengde Straat en dan een Zuivere Straat. Ineke wint het derde spel met een Zuiver Spel. Het vierde spel eindigt in remise. Marijke staat ver voor. Zij breidt haar voorsprong verder uit met Tweelingen/Alle Soorten. Marijke is tafelwinnaar.

Tafel 8 Elly, Henny M, Leny en Wim

Elly opent de Oost-ronde met Alle Soorten. Henny is de volgende die Mahjong roept, met Allemaal Pungen. Elly heeft daarna de weinig gespeelde hand Omkeerbaarbare Stenen, wat goed Elly! Leny sluit de ronde met Allemaal Pungen. Elly staat aan kop. Wim opent de Zuid-ronde met een Gemengde Straat. Henny heeft het tweede spel Allemaal Pungen. Wim komt op de eerste positie door eerst het derde spel te winnen met nog een Gemengde Straat en ook het vierde spel te winnen met een Zuivere Straat. Hij is de nieuwe aanvoerder. Elly komt nog dichtbij door het eerste en tevens laatste spel van de West-ronde te winnen, maar Wim is tafelwinnaar.

22 weergaven
bottom of page