top of page

Speelavond 31 juli 2019 - Wendy avondwinnaar! .. geef je op voor 17 augustus.

MAHJONGMIDDAG & BBQ OP 17 AUGUSTUS

Op zaterdag 17 augustus wordt er een mahjongmiddag georganiseerd met aansluitend een gezellige BBQ. Gewoon vrij spelen, geen competitie of toernooi. De middag staat ook open voor introducees. Aansluitend wordt aan het eind van de middag een gezellige BBQ georganiseerd voor de liefhebbers, vlees, vis en vegetarisch.Haagse Kringen leden en Abri spelers, als ook per persoon 1 of 2 introducees zijn van harte welkom (een redelijk spelniveau MCR mahjong is wel vereist voor de mahjongmiddag, tenzij je je introducees zelf uitleg geeft.) Je partner, vriend of vriendin alleen BBQ? dat kan ook!Aanmelden voor of alleen de Mahjongmiddag of alleen de BBQ, of voor beide activiteiten bij Jeanette.

TAFELVERSLAGEN

Tafel 1 Eva, Henny M, Jeannette en Mia

Eva opent de Oost-ronde en wint de eerste twee spelletjes met een Schoon Spel. Henny heeft het derde spel een mooie combinatie, Tweelingen/Alle Soorten, en pakt de winnende steen ook nog eens zelf. Zij sluit de ronde af met Allemaal Pungen en staat op nummer een. Jeannette opent de Zuid-ronde en wint het eerste spel met de dure versie van de Verweven Straat en het tweede spel met een Zuiver Spel. Het derde en vierde spel eindigen helaas in remise. Henny staat nog steeds op een. Ook het eerste spel van de West-ronde eindigt in remise. Jeannette heeft het tweede spel nog een Zuiver Spel. Henny wint het laatste spel en is tafelwinnaar.

Tafel 2 Annechien, Frans, Jerika en Marij

Jerika is de eerste die Mahjong roept aan tafel 2. Hij heeft Drievoudige Chows. Het tweede spel eindigt in remise. Frans die het eerste spel weggaf, krijgt nu de winnende steen van Jerika voor zijn Drie Hoogste. Annechien sluit de ronde af met een self pick Zuivere Straat en is daarmee aanvoerder. Het eerste spel van de Zuid-ronde eindigt in remise. Het tweede spel is voor Jerika met een mooie 27 punten hand. Annechien loopt uit door het derde spel te winnen. Jerika haalt haar echter in door de Zuid-ronde af te sluiten met een self-pick. Frans wint het eerste en laatste spel van de West-ronde. Jerika is tafelwinnaar.

Tafel 3 Ineke, Irmgard, Joyce R en Peter

Joyce wint de eerste drie spelletjes van de Oost-ronde met Alle Soorten, Allemaal Pungen en Gemengde Oplopende Chows. Irmgard pakt toch de leiding door het vierde spel te winnen met een 28 punten self pick. Zij breidt haar voorsprong nog uit door ook het eerste spel van de Zuid-ronde te winnen. Peter wint het tweede met Gemengde Driedubbele Chows. Ineke zet het derde spel op haar naam met Allemaal Pungen. Joyce sluit de ronde af. Irmgard staat aan kop. Ineke opent de West-ronde met de Laagste Vier/Allemaal Pungen. Peter heeft het tweede spel ook de Laagste Vier. Ineke meldt het derde spel een Gemengde Straat. Peter heeft het laatste spel Tweelingen/Verborgen Schat, een self pick dus, en komt daardoor op de tweede plaats. Irmgard is tafelwinnaar.

Tafel 4 Leny, Lino, Mariette en Wim

Wim opent de Oost-ronde met Tweelingen. Leny heeft het tweede potje Allemaal Pungen en het derde een Verweven Straat. Lino sluit af met een Straat. Leny is koploper. Wim gaat in de aanval en opent de Zuid-ronde met een Gemengde Straat. Het tweede spel eindigt in remise. Het derde is voor Wim met Allemaal Pungen/Schoon Spel. Mariette sluit de ronde af met een self pick Allemaal Pungen. Wim is de nieuwe aanvoerder. Hij vergroot zijn voorsprong nog door het eerste en tegelijk laatste spel van de West-ronde te winnen. Wim is tafelwinnaar.

Tafel 5 Hans, Henny B, Liesbeth en Margriet

Hans wint het eerste spel met Gemengde Driedubbele Chows, het tweede met Gemengde Oplopende Chows en het derde met een Verweven Straat. Margriet sluit de ronde af met een Chicken Hand. Hans voert de lijst aan. Margriet haalt een stuk van haar achterstand in door de Zuid-ronde te openen met een self pick Alle Soorten. Liesbeth pakt de winnende steen van haar Gemengde Straat ook zelf en komt ook in de zwarte cijfers. Margriet wint het derde en vierde spel met Drie Gelijke Chows en nog een Chicken Hand. Zij is de nieuwe aanvoerder. Hans laat dat niet op zich zitten en opent de West-ronde met een self pick Zuiver Spel en pakt ook het tweede spel de winnende steen zelf van zijn Schone Spel. Margriet wint het laatste spel met Zuiver Spel/Allemaal Pungen, maar dat is niet genoeg om Hans in te halen. Hans is tafelwinnaar.

Tafel 6 Marijke H, Paul en Roel

Paul heeft het eerst Mahjong, Gemengde Driedubbele Chows. Marijke meldt daarop een Zuivere Straat. Roel heeft dat ook in het derde spel. Marijke sluit de ronde af met zelf gepakte Hoogste Vier. Zij staat op de eerste plaats. Zij vergroot haar voorsprong door de eerste twee spelletjes van de Zuid-ronde te winnen. Roel pakt de laatste twee spelletjes met een Zuivere Straat en Tweelingen. Marijke staat nog steeds vooraan. Paul begint aan een inhaalslag, hij wint alle vier de potjes van de West-ronde met achtereenvolgens een Schoon Spel, Gemengde Oplopende Chows, Schoon Spel/Outside Hand en Gemengde Driedubbele Chows. Hij komt daardoor op de tweede plaats. Marijke is tafelwinnaar.

Tafel 7 Diny, Elly, Marijke S en Wendy

Wendy wint alle spelletjes van de Oost-ronde met een Schoon Spel, Alle Soorten/Open Spel, Alle Soorten/Handje Buitenkantje en nog een keer Alle Soorten. Zij opent de Zuid-ronde met een Gemengde Straat. Marijke wint het tweede spel met Gemengde Oplopende Chows. Het derde spel is voor Wendy met een Schoon Spel. Diny sluit de ronde af met Allemaal Pungen/Kong Eigen Wind/Wind van de Ronde. Wendy staat op de eerste positie. Diny opent de West-ronde met een zelf gepakte Mahjong. Wendy heeft het tweede spel een self pick met de Laagste Vier. Diny pakt daarna weer de winnende steen zelf, deze keer met Allemaal Pungen/2 Pungen Draken. Wendy besluit met nog een self pick Gemengde Driedubbele Chows. Zij is tafelwinnaar en ook avondwinnaar.

15 weergaven
bottom of page