top of page

Speelavond 7 augustus - Roel avondwinnaar!

TAFELVERSLAGEN

Tafel 1 Henny M, Marij, Marijke H en Liesbeth

Henny begint mooi met een self pick Allemaal Pungen. Marij heeft het volgende spel ook een self pick, Schoon Spel. Zij zet het derde en vierde spel ook op haar naam, het derde met een Gemengde Straat en het vierde met nog een self pick, Alle Soorten. Marij voert de lijst aan. Marijke opent de Zuid-ronde met Gemengde Driedubbele Chows. Het tweede spel meldt ze Tweelingen en het derde een Gemengde Straat. Het vierde spel eindigt in remise. Marij staat nog steeds aan kop. Zij verdedigt haar positie door de West-ronde te openen met een Schoon Spel. Ondanks dat ze het tweede spel de winnende steen van de Gemengde Straat van Liesbeth weggeeft en ook het derde spel de winnende steen aan Marijke geeft, die daardoor Alle Soorten heeft, is Marij tafelwinnaar.

Tafel 2 Carmen, Hans, Jeannette en Margriet

Aan tafel 2 is Hans de eerste die Mahjong roept, hij heeft een Schoon Spel. Margriet wint het tweede en derde spel, met eerst een Chicken Hand en dan een Gemengde Straat. Hans sluit de ronde af met de Hoogste Vier. Hans opent de Zuid-ronde met een Schoon Spel en loopt verder uit door ook het tweede en derde spel te winnen met Drie Gelijke Chows en Allemaal Pungen. Margriet sluit de ronde af met de Hoogste Vier. Hans staat aan kop. Carmen opent de West-ronde met Gemengde Oplopende Chows en sluit hem af met een self pick Gemengde Oplopende Chows. Hans is tafelwinnaar.

Tafel 3 Enne Jan, Frans, Gerdina en Ineke

Frans opent de Oost-ronde met een zelf gepakte Gemengde Chows en vervolgd met een Verweven Straat en De Hoogste Drie. Gerdina sluit de ronde af met Allemaal Pungen. Frans is nummer een. Enne Jan opent de Zuid-ronde met een Zuivere Straat. Het tweede spel eindigt in remise. Ineke is dan aan de beurt, zij heeft een Verweven Straat. Frans sluit de ronde af met een self pick en blijft de eerste plek bezetten. Gerdina opent de West-ronde met Alle Soorten en Enne Jan sluit de ronde met een Gemengde Straat. Frans is tafelwinnaar.

Tafel 4 Annechien, Irmgard, Jerika en Wendy

Jerika start met een Verweven Straat/Verborgen Schat, self pick dus. Zij vervolgd met een Zuivere Straat. Irmgard meldt daarop de dure versie van de Verweven Straat. Wendy sluit de ronde met een self pick Gemengde Straat. Jerika is lijstaanvoerder. Irmgard gaat haar het eerste spel van de Zuid-ronde voorbij met een self pick, maar haar voorsprong is van korte duur. Jerika wint het tweede en derde spel. Annechien sluit de ronde af. Jerika staat nummer een. Wendy opent de West-ronde. Annechien pakt het tweede spel de winnende steen zelf, maar staat desondanks nog steeds op de laatste plaats. Daar komt op spectaculaire wijze verandering in: het laatste spel heeft zij een self pick Kleine Drie Draken/Twee Gesloten Pungen/Pung Negens en ook nog vier bloemen. Annechien is tafelwinnaar.

Tafel 5 Eva, Marijke S, Mieneke en Wim

Helaas eindigt het eerste spel aan tafel 5 in remise. Eva wint het tweede spel met Allemaal Pungen. Marijke wint het derde spel met Allemaal Pungen. Mieneke sluit de Oost-ronde af met zelf gepakte Allemaal Pungen. Zij is aanvoerder. Wim opent de Zuid-ronde met Tweelingen. Marijke heeft een hattrick met eerst de Hoogste Vier, dan Gemengde Driedubbele Chows en als klap op de vuurpijl een self pick Verweven Straat. Marijke is de nieuwe nummer een. Mieneke geeft de strijd niet op en meldt het eerste spel van de West-ronde een self pick Allemaal Pungen. Wim wint het tweede spel met een Zuivere Straat en het derde met Gemengde Driedubbele Chows. Marijke wint het laatste spel met de Hoogste Vier en is tafelwinnaar.

Tafel 6 Joyce G, Mariette, Monica en Lino

Monica opent de Oost-ronde. Mariette wint het tweede spel met Gemengde Driedubbele Chows. Monica wint het derde en ook het vierde spel. Het vierde spel heeft zij een Gemengde Straat. Zij is lijstaanvoerder. Joyce opent de West-ronde met een mooie 27 punten hand. Mariette heeft daarna een Verweven Straat. Joyce gaat Monica voorbij met een self pick Schoon Spel. Monica pakt de eerste plek het vierde spel weer terug met een Verweven Straat en vergroot haar voorsprong door de twee eerste spelletjes van de West-ronde te winnen met Alle Soorten en een Gemengde Straat en de winnende steen van beide zelf te pakken. Joyce wint het derde en vierde spel. Monica staat op stevig op de eerste positie. Zij opent de Noord-ronde met Zuiver Oplopende Pungen. Joyce sluit af met een Tweelingen self pick. Monica is tafelwinnaar.

Tafel 7 Diny, Henny B, Leny en Roel

Roel is in topvorm. Hij opent de Oost-ronde met Allemaal Pungen en wint het tweede spel met Tweelingen, waarvan hij de winnende steen zelf pakt. Diny zet het derde spel op haar naam met een Zuivere Straat. Roel sluit de ronde af met een self pick Zuivere Straat. Hij is koploper. Roel opent de Zuid-ronde met Allemaal Pungen. Leny heeft het tweede spel een Zuivere Straat en ook Henny laat van zich horen, zij heeft Allemaal Pungen. Roel sluit de ronde af met een populaire hand aan deze tafel, een Zuivere Straat. Met 253 punten is hij niet alleen tafel-winnaar maar ook avondwinnaar.

8 weergaven
bottom of page