top of page

Speelavond 21 augustus 2019 Lino avondwinnaar

Tafel 1 Enne Jan, Marijke H, Mieneke en Peter

Peter begint met een mooie combinatie, Allemaal Pungen/3 Gesloten Pungen. Het tweede spel eindigt helaas in remise. Enne Jan wint het derde spel met een Gemengde Straat en Marijke sluit de Oost-ronde af met Gemengde Oplopende Chows. Peter is lijstaanvoerder. De Zuid-ronde begint met een remise. Marijke wint het tweede spel met een Zuivere Straat. Enne Jan het derde met een self pick Allemaal Pungen/2 Gesloten Pungen. Peter sluit de ronde af met Gemengde Drievoudige Chows. Enne Jan is nu lijstaanvoerder. Marijke gaat in de aanval en wint de eerste twee spelletjes van de West-ronde, het eerste met Tweelingen en het tweede met een self pick Zuivere Straat. Daardoor is zij de nieuwe lijstaanvoerder. Mieneke wint het derde spel met Tweelingen en Peter het vierde met Allemaal Pungen/Allemaal Soorten, maar Marijke staat ver voor en is tafelwinnaar.

Tafel 2 Gerdina, Mariette, Marije en Lino

Lino is in topvorm. Hij wint alle vier de spelletjes van de Oost-ronde en doet dat met driemaal een Zuivere Straat en eenmaal met een Zuiver Spel. Uiteraard is hij nummer 1. Marij opent de Zuid-ronde met een Schoon Spel. Lino wint het tweede spel met Allemaal Pungen. Het derde spel eindigt in remise. Gerdina sluit de ronde af. Lino staat op de eerste plaats. Marij opent ook de West-ronde, zij doet dat met een Verweven Straat. Gerdina wint het laatste spel met een self pick Schoon Spel. Lino is met 233 punten niet alleen tafelwinnaar, maar ook avondwinnaar.

Tafel 3 Eva, Henny B, Henny M en Jeannette

Henny B opent de Oost-ronde met een self pick Tweelingen. Eva wint het tweede spel met Alle Soorten en zet ook het derde en vierde spel op haar naam, met een Verweven Straat en een Schoon Spel. Henny voert de lijst aan. Jeannette opent de Zuid-ronde met Allemaal Pungen. Henny M pakt het tweede spel de winnende steen van haar Allemaal Pungen zelf. Eva meldt daarna Alle Soorten en gaat Henny B voorbij. Henny M sluit de ronde af met een self pick Allemaal Pungen. Eva opent de West-ronde met een self pick Laagste Vier en komt daardoor zo ver voor dat het niet meer uitmaakt dat zij het laatste spel een Zuivere Straat weggeeft aan Jeannette. Eva is tafelwinnaar.

Tafel 4 Frans, Ken en Mia

Frans bijt het spits af aan tafel 4. Hij heeft Allemaal Pungen. Het tweede spel eindigt in remise. Frans wint het derde spel met een self pick. Mia sluit de Oost-ronde af. Frans is nummer een. Mia komt langszij door de Zuid-ronde te openen met een self pick Allemaal Pungen en gaat Frans voorbij door ook het tweede spel te winnen. Frans vecht terug en vermindert Mia's voorsprong aanzienlijk door het derde spel te winnen met Zuiver Oplopende Chows. De ronde wordt afgesloten met een remise. Mia staat nummer een. Frans wint het enige spel van de West-ronde met Allemaal Pungen, hij krijgt de winnende steen van Mia en is tafelwinnaar.

Tafel 5 Diny, Joyce R, Marijke S en Wendy

Joyce wint het eerste spel, maar de rest van de spelletjes van de Oost-ronde zijn voor Marijke. Zij is koploopster. Wendy opent de Zuid-ronde met een Zuivere Straat en dan is Marijke alweer aan de beurt, met een Schoon Spel. Wendy wint het derde spel met een Gemengde Straat en het vierde met Gemengde Drievoudige Chows/Verborgen Schat, self pick dus. Marijke staat nog steeds ver voor. Wendy opent de West-ronde met de Hoogste Drie en begint in de buurt van Marijke te komen. Die geeft onmiddellijk gas met een Zuiver Spel/Zuiver Oplopende Chows, weggegeven door Wendy. Marijke vervolgt met een Schoon Spel. Joyce sluit de ronde af met een Verweven Straat. Marijke staat aan de top. Zij opent de Noord-ronde met Gemengde Drievoudige Chows en sluit de ronde af met Allemaal Pungen/Twee Pungen Draken. Marijke is tafelwinnaar.

Tafel 6 Annechien, Liesbeth, Paul en Roel

Annechien is de eerste die Mahjong roept. Zij heeft Alle Soorten. Liesbeth is de tweede met een self pick Allemaal Pungen. Annechien wint het derde spel met weer Alle Soorten. Het vierde spel eindigt in remise. Annechien heeft net iets meer punten dan Liesbeth en is lijstaanvoerder. Zij breidt haar voorsprong uit door de Zuid-ronde te beginnen met een self pick Allemaal Pungen, maar geeft de winnende stenen het tweede en derde spel aan Roel, tweemaal een Zuivere Straat. Annechien sluit de Zuid-ronde en blijft lijstaanvoerder. Roel opent de West-ronde met Tweelingen. Liesbeth heeft het tweede spel een Gemengde Straat, Annechien het derde een Verweven Straat. Roel sluit af met een Schoon Spel. Annechien is tafelwinnaar.

Tafel 7 Boudewijn, Hans, Jerika en Lilian

Lilian start met een self pick Gemengde Oplopende Chows. Jerika pakt het tweede spel ook de winnende steen zelf van haar Tweelingen en Hans wint het derde spel met Gemengd Oplopende Chows/Alle Soorten. Jerika sluit de Oost-ronde af met een Verweven Straat. Zij is koploper. Lilian opent de Zuid-ronde met Gemengd Oplopende Chows. Hans meldt het tweede spel Allemaal Pungen/Twee Pungen Draken. Ook deze ronde heeft Jerika Tweelingen. Lilian sluit af met een Schoon Spel. Jerika staat nog steeds op een. Boudewijn opent en sluit de West-ronde met Tweelingen. Jerika is tafelwinnaar.

Tafel 8 Elly, Monica en Wim

Monica opent met een Schoon Spel. Wim wint de andere drie spelletjes met Allemaal Pungen, een Gemengde Straat en Tweelingen en is aanvoerder. Elly opent de Zuid-ronde met een self pick Schoon Spel. Wim heeft het tweede spel Allemaal Pungen en Elly het derde Alle Soorten. Wim sluit de ronde af met Tweelingen/Alle Soorten en is lijstaanvoerder. Hij opent de West-ronde met een Gemengde Straat en Monica sluit de ronde af met Zuivere Oplopende Pungen. Wim is tafelwinnaar.

8 weergaven
bottom of page