top of page

Nieuw Lid! | Clubactie 2022 | Bondstoernooi 2022 | Experiment ervaringen

De tweede speelavond van het seizoen van de Zwarte Schildpad van het Noorden zit er op, scroll naar beneden voor de avond uitslag en de prille tussenstand.

Op deze speelavond was ook de eerste "experiment" speelavond, zoals eerder aangekondigd en gepresenteerd tijdens de ALV.


WELKOM RICHARD!

We hebben Richard al twee keer als Gastspeler gezien en ook als Aspirantlid. Per 1 oktober is Richard lid geworden van onze Mahjongclub Haagse Kringen.

Van harte welkom Richard, we wensen je heel veel speelplezier!


CLUBACTIE 2022

We persen er nog een Clubactie periode uit.

Alle bezoekers van de speelavond hebben inmiddels een persoonlijk club-actie kaartje ontvangen

Het werkt vrij simpel:

  1. Heb je iemand enthousiast gekregen om onze club via deze actie te steunen, dan vraag je die persoon simpelweg de QR-code te scannen, die opent jouw persoonlijke pagina

  2. De persoon kan op de eigen telefoon de machtigings gegevens invullen en versturen en... klaar is kees..

Zelf kun je de tussenstand van de via jouw verkochte loten zien door via dezelfde pagina in te loggen met de toegangs code die rechtsonder op het kaartje vermeld staat.

Voorbeeld Clubactie QR-code kaartje met inlog codeEXPERIMENT AVOND

De eerste ervaringen zijn opgedaan.

In een notendop:

  • Alleen leden die zich hebben aangemeld voor het experiment worden op een experiment avond apart ingedeeld.

  • De MCR recreanten-regels moeten strikt worden nageleefd!

  • Er word op tempo gespeeld, doel is 16 afgeronde spellen!

Waarom dit experiment?

Bij een aantal leden is er al jaren behoefte, om met enige regelmaat (bijvoorbeeld eens per maand) de speelavond te spelen alsof men aan een toernooi deelneemt. Competitiever, Sneller, Strenger.

Het bestuur heeft uitgesproken dat er vanuit de vereniging geen behoefte bestaat om een volledige tweedeling door te voeren, maar dat er wel ruimte zou kunnen zijn om sowieso een experiment uit te voeren, het plan voor het experiment is gepresenteerd tijdens de ALV.

We zullen dit jaar in elk geval nog twee maal een dergelijke speelavond organiseren en afhankelijk van de ervaringen nog eens drie maal in het eerste kwartaal, sowieso gevolgd door een evaluatie. De volgende data zijn 16 november en 14 december.


Er zijn verschillende reacties binnengekomen, sommige mensen hebben hun bedenkingen en sommige mensen vinden het goed idee om een dergelijk experiment uit te voeren.


Van diegenen die aan de experiment tafels deelgenomen hebben zijn de reacties positief, dat is niet onverwacht. En ja we lopen er tegen aan dat deze tafels wellicht ook een jodokus hebben, terwijl dat op een toernooi nooit zal gebeuren. Je hebt dan zelf een keuze, of je verdeeld je onder de niet experiment tafels, of je speelt met een Jodokus. Je moet dus vooraf weten of de experiment tafels wel "vol" zijn! Het is ook nog wennen om de recreanten regels strikt na te leven terwijl dit ook onderdeel is van het expiriment. We zijn blijkbaar nou eenmaal gewend om dat niet altijd te doen en coulance te betrachten, terwijl we eigenlijk de spelregels zouden moeten naleven, dat hoort nou eenmaal bij MCR en er zit in deze regels eigenlijk ook voldoende coulance ingebouwd.


BONDSTOERNOOI 2022

Als het goed is hebben alle leden een uit odiging ontvangen via de secretaris van de Nederlandse Mahjongbond.

Het toernooi vindt plaats in Schalkwijk (SCC de Wiese) op 10 december.

Inclusief lunch zijn de kosten voor deelname slechts 12,50.

Op dit toernooi worden alle belangrijke Mahjong varianten gespeeld. (MCR, Riichi en NTS).

Via deze inschrijf pagina kun je je bij de bond opgeven voor deelname.


SPEELAVOND UITSLAG 19 OKTOBER

Henny M. is de speelavond winnaar met een prachtig aantal Mahjongpunten. ook Lino, Wendy, Peter en Nico werden winnaar aan hun speeltafel.


TUSSENSTAND ZWARTE SCHILDPAD VAN HET NOORDEN 2022

Het is nog een prille tussenstand, met drie deelnemers die nog geen puntverlies geleden hebben.

63 weergaven

Comentarios


bottom of page