• Peter van der Smitte

5 jaar Mahjongclub Haagse Kringen

Bijgewerkt: mrt 22

Op de valreep.. het is nog net 1 maart, in deze periode zijn er bij de vereniging veel jarigen, maar mocht u het zich niet realiseren, onze club is vandaag maandag 1 maart 2021 ook jarig.


Ondanks dat afgelopen jaar voor velen en ook voor onze mahjongclub een verloren jaar was mogen we ons vijf-jarige bestaan niet onopgemerkt aan ons voorbij laten gaan.


Hoe en of we in ons eerste lustrum jaar nog fysiek samen kunnen mahjongen is nog maar de vraag, laat staan of we daadwerkelijk samen in één ruimte het glas kunnen heffen op ons eerste lustrum, maar laten we goede hoop houden.


In onze korte historie van onze mahjongclub is er behoorlijk wat gebeurd. Vooral in positieve zin wel te verstaan.

Vanaf de start van het initiatief "mahjong in Den Haag" in 2015 en de eerste stappen tot de formele oprichting van onze Mahjongclub Haagse Kringen werd er tijdens deze jaren vrijwel elke week gespeeld op onze vaste woensdagavond. Een belangrijk gegeven, voor sommigen het avondje van de week waar elke week weer naar uitgekeken wordt. Eigenlijk een vanzelfsprekendheid, tot aan onze laatste fysieke speelavond op 11 maart 2020. We weten allemaal maar al te goed hoe de afgelopen twaalf maanden verlopen zijn en hoe veel normale dingen, helemaal niet vanzelfsprekend meer zijn op dit moment.


Ik begon op papier te krabbelen wat er zoal gebeurd is in de eerste vijf jaar en dat is toch behoorlijk wat, teveel moois om in een blogpost kwijt te kunnen. Met hulp van de mede bestuursleden van het eerst uur heb ik getracht een overzicht te schetsen van het prille begin tot en met het eerste kwartaal van dit jaar dus inclusief 12 maanden "mahjong" lockdown. Een overzicht met een gezicht, althans dat was het idee wat zich ontwikkelde. Want achter het initiatief en de oprichting van onze club stonden drie personen centraal, elk met een eigen mahjong verhaal. Zonder de pretentie te hebben dat ik volledig zou kunnen zijn hoop ik dat de lezer in vogelvlucht een aardig inzicht krijg in Vijf jaar Mahjongclub Haagse Kringen.


Veel leesplezier.70 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Haagse Kringen Mahjongclub | Den Haag, Nederland | info@mahjongdenhaag.nl  | 0624774399 Proudly created by XM Beheer with Wix.com

© Copyright 2016 - 2020 Mahjongclub Haagse Kringen
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now