top of page

AZUREN DRAAK 2023 | ALV 2023 | AVONDJE ANDERS | WHATSAPP COMMUNITY | SPEELTIP | NMB NIEUWS

Bijgewerkt op: 5 apr. 2023

SPEELAVOND 29 MAART

Er waren wederom 6 tafels, onze nieuwe leden verweerden zich kranig aan de tafel met Nico en Marij. Van te voren wisten we dat het spannend zou worden in de competitie. Zouden Lino of Eva Wendy nog kunnen inhalen?


MEEST GESPEELDE SCORENDE MCR ELEMENTEN

Misschien vraag je je wel eens af hoe het komt dat sommige mahjong spelers vaker dan jij uitgaan. Dit komt niet alleen maar voort uit veel spelen maar vooral inzicht in hoe het spel werkt en hoe je de hoeveelheid kans die nodig is enigszins kunt beïnvloeden.

De vele online mahjong platformen waar toch behoorlijk wat mensen regelmatig oefenen en spelen hebben natuurlijk het voordeel dat je bijna overal op een tijdstip waar het jou uitkomt mahjong kunt spelen. De meeste van dit soort sites verzamelen ook statistieken. Zo ook bij mahjongsoft.com. Je kunt achterhalen welke van de 81 scorende elementen die MCR rijk is het meest gespeeld worden door de winnaars van alle spellen die online gespeeld worden.

Als je de statistieken in duikt zou je je kunnen afvragen waarom je nog überhaupt nog voor een "mooie hand" gaat. Weten welke scorende elementen het meest frequent gespeeld worden is een kwestie van die kennis hebben. Op onze eigen site staat er al enige tijd een pagina waar er op basis van statistiek een beginnersset samen gesteld is, bekijk deze pagina eens en doe er je voordeel mee. Weten hoe je die kennis kunt toepassen is een vaardigheid waarin je je kunt proberen te bekwamen. In onze eigen huidige cursus passen wij de MCR beginnersset al toe.

MAHJONGCLUB HAAGSE KRINGEN COMMUNITY

Vorige week is de bestaande Haagse Kringen Ledengroep (WhatsApp) toegevoegd aan de Haagse Kringen Community.

Voor de leden binnen deze bestaande groep veranderd er eigenlijk niets.

De "Community" is eigenlijk een overkoepelende Whatsapp "groep" waar ook leden inzitten die niet lid zijn van de Haagse Kringen Leden Groep en ook andere groepen die onder het beheer van de club staan. Dit maakt het weer iets makkelijker voor het bestuur om met de leden te communiceren.NIET VERGETEN ALV 2023 AANSTAANDE WOENSDAG

INLOOP VANAF 19:00

VERGADERING START OM 19:30

AANSLUITEND AVONDJE ANDERS


BELANGRIJKE TOPICS

- Verantwoording verenigingsjaar 2023

- Contributie 2024 verhoging!?

- Nieuwe kascommissie

- Opvolgen "eXperiment avonden" - zie ook enquête bericht.

- Huldiging Groen Gele Draak 2022

- Huldiging Azuren Draak 2023

NIET VERGETEN ALV 2023 AANSTAANDE WOENSDAG


ALV 2023 NMB

Afgelopen zaterdag was de jaarlijkse Algemene Vergadering van de Nederlandse Mahjongbond.

Een aantal hoogtepunten.

  • Afscheid van Ria van der Putten als bestuurslid (secretaris)

  • Twee nieuwe NMB bestuursleden! Ivar Bouwman en Marc van der Nat

  • Het NK MCR Recreanten gaat zal met ingang van dit lopende jaar bepaald worden op basis van meerdere toernooien. Het één-daags NK MCR-R toernooi vervalt. Er zal nog een formeel document verspreid worden onder alle NMB leden.


EINDSTAND AZUREN DRAAK VAN HET OOSTEN 2023

Het einde van dit competitie seizoen was vooraf heel spannend. Wendy stond nog boven aan voor de speelavond op de hielen gevolgd door Lino en Eva vlak achter Lino.


Aan tafel 5 speelde Lino tegen Eva, Margriet en Roel. Lino deed wat hij moest doen om zo hoog mogelijk te eindigen, hij pakte de tafel winst en bleef dus sowieso Eva voor.


Wendy speelde aan tafel 6 met Irmgard, Joyce G en Liesbeth. Joyce pakte overtuigend de tafel en ook de avond winst, en Irmgard werd ook nog net tweede voor Wendy.

Lees verder onder de afbeelding...

Hierdoor wist Lino op het laatste moment nipt de seizoenswinst te pakken.

VAN HARTE GEFELICITEERD LINO!

AZUREN DRAAK VAN HET OOSTEN 2023


En we feliciteren natuurlijk ook Wendy en Eva met hun tweede en derde plaats.


Lees verder onder de afbeelding...

!Klik op de afbeelding om de volledige uitslag te bekijken


UITSLAG SPEELAVOND 29 MAART

Joyce G werd tafelwinnaar aan tafel 6 en baalde ook het hoogste aantal mahjongpunten en werd hierdoor avondwinnaar. Ook Marij, Lino, Ria, Enne Jan en Marijke werden tafelwinnaar aan hun tafels. Allemaal gefeliciteerd.

Zie boven voor de uitslag van de Azuren Draak van het Oosten 2023.

91 weergaven

Σχόλια


bottom of page