top of page

Gevolgen aangescherpte maatregelen? - Grote Clubactie 2021 - Avonduitslag 3 november

Bijgewerkt op: 9 nov. 2021

"BETTER SAFE, THAN SORRY"

Helaas waren er afgelopen woensdag een aantal last minute afmeldingen wegens ziekte. We zijn heel blij dat een aantal van onze leden de verantwoordelijkheid pakken om bij twijfel tóch gewoon thuis te blijven.

Er is geen verandering in de opzet van onze gereguleerde speelavond. Omdat we spelen in een sportkantine, houden we ons al prima aan de regels voor de Horeca.

Het garandeert overigens niet dat het virus geen weg zal vinden, maar we maken met de maatregelen het wel moeilijker, als iedereen zich zo goed en zoveel als mogelijk aan de maatregelen houdt.


Op dit moment kan iedereen zelf zien wat er gebeurt, om ons heen worden er steeds meer mensen door het coronavirus getroffen. Het aantal besmettingen bij de GGD is niet eerder zo hoog geweest, het stijgende aantal ziekenhuisopnames en de druk op de IC's door onfortuinlijke Corona patiënten resulteren in het afschalen van de reguliere zorg. De (soms essentiële) medische ingrepen worden uitgesteld, steeds meer mensen kennen wel iemand van/voor wie zeer dringende zorg is uitgesteld. De belangrijkste factor in de oplopende cijfers is het gedrag van onszelf, als we ons met z'n allen veel beter aan de basisregels en dringende adviezen zouden houden, hadden we er waarschijnlijk veel beter voor kunnen staan. Blijkbaar is er een flinke groep, een te grote groep mensen, die het rondwarende Corona virus nog steeds niet serieus genoeg neemt.


We willen er bij alle leden - die deelnemen aan de speelavond - op aandringen om de regels en dringende adviezen goed op te volgen. Niet alleen tijdens de speelavond, maar ook voorafgaand aan de speelavond. Als je deelneemt aan evenementen of samenkomsten buiten je huis, bedenk dat we met een groep met een gemiddelde leeftijd van 70 jaar ons geliefde spel spelen.

Probeer onderling goed afstand te houden van elkaar als je niet aan de speeltafel zit.


Neem de verantwoordelijkheid om thuis te blijven bij symptomen die je normaal gesproken niet hebt.

Grote Clubactie 2021

Het was de bedoeling om aan alle deelnemers op de speelavond van 3 november kaartjes uit te delen, waarmee het relatief simpel word om als lid je steentje bij te dragen aan de Grote Clubactie van 2021. Helaas maakte een omgevallen kop koffie de kaartjes onbruikbaar.

We proberen het aanstaande woensdag opnieuw.


Waar willen we het ingezamelde Grote Clubactiebedrag aan besteden?

  • Lustrumactiviteiten.

  • Nieuwe duurzame dozen/koffers voor de speelstenen.

  • Eventuele aanschaf aantal stoelen.


Lustrumactiviteiten

Na bijna anderhalf jaar is er weer een wekelijkse speelavond, zij het nog gereguleerd. Zoals voor vele clubs gooide de Coronacrisis roet in het eten. Zo ook voor onze club, we hadden graag in 2020 een lustrumcommissie in het leven willen roepen die een aantal activiteiten voor het lustrumjaar op de rit zou zetten. Het lijkt erop dat we voorlopig ook niet op een vrije manier (pre-Corona) activiteiten voor de hele vereniging kunnen organiseren, met als uitgangspunt dat alle activiteiten voor alle leden toegankelijk zijn. Zodra de omstandigheden (zelfs als dat ook niet in de nabije toekomst kan) het toelaten hopen we voor ons eerste lustrum een aantal activiteiten te kunnen plannen die voor alle leden toegankelijk zijn.

Nieuwe duurzame dozen/koffers voor de speelstenen.

Al enige tijd geleden moesten we vaststellen dat er helaas niet altijd even zuinig met het speelmateriaal wordt omgegaan. Met name sommige speeldozen beginnen behoorlijke slijtage te vertonen en het lijkt een kwestie van tijd te zijn voor dat er een keer 144 mahjongstenen van de vloer geraapt moeten worden. Binnenkort zullen we met ducttape tijdelijk erger moeten proberen te voorkomen.

Er is natuurlijk gekeken naar alternatieven. Kant en klaar oplossingen zijn nooit exact op maat en vaak ook nog vrij prijzig. De meest realistische optie op dit moment is een op maat gemaakt DIY houten kistje.Alternatieve stoelen

Er zijn een aantal mensen die op de stoelen die we op onze speellocatie tot onze beschikking hebben helemaal niet prettig kunnen zitten. We kijken naar de mogelijkheden voor eventuele alternatieven.


Grote Clubactie loten kopen / loten verkopen

De Grote Clubactie is in essentie opgezet als een methode waarmee de leden van een vereniging geld kunnen inzamelen om bepaalde doelen te behalen waar extra geld voor nodig is. Een echte actievorm waarbij elk lid probeert middels een online verkooppagina of een inschrijf boekje eenmalige machtigingen binnen te krijgen. Dit kan nog steeds, echter de digitale vorm wint natuurlijk terrein. Hierbij kunnen de leden proberen anderen enthousiast te maken om via een online pagina geld te storten. Dit kan gebeuren op vele ludieke manieren.


Hoe kun jij een steentje bijdragen?

Ken de doelen van onze actie, zoals hierboven omschreven.

Alle deelnemers aan de speelavonden ontvangen een persoonlijk kaartje met een QR code welke een persoonlijke online verkoop pagina opent.

Alle leden ontvangen via een whatsapp bericht een link naar de eigen online persoonlijke verkooppagina.

Mocht je liever loten via een "verkoopboekje" willen verkopen dan kan je tijdens de speelavond een boekje verkrijgen.


  1. Koop zelf persoonlijke loten via die de persoonlijke online verkooppagina die opent via de QR code.

  2. Verkoop loten aan familie, vrienden en kennissen, door (A) mensen de QR code op jouw persoonlijke kaart te laten scannen en via jouw persoonlijke pagina direct loten te laten kopen of (B) de link naar je persoonlijke online verkooppagina te delen op je eigen sociale media, deel ons verhaal en waarom je aan de actie deelneemt.

Zoals altijd, fijn als je mee wilt doen! Maar als je dat niet wilt, zijn we natuurlijk even goede vrienden.


Heb je vragen, spreek dan één van de bestuursleden aan op de speelavond.


CORRECTIE tussenstand per 27 oktober

De eerder gepubliceerde tussenstand was helaas niet volledig (sommige deelnemers stonden niet op de lijst, dat is nu gecorrigeerd - zie ook de vorige blogpost.


Avonduitslag 3 november

Eva deed wederom goede zaken met opnieuw de tafelwinst en wist, met maar liefst een totaal van 327 mahjongpunten ook nog eens avondwinst op haar naam te schrijven.

Wim, Jerika, Lino, Henny B, Margriet en Wendy wisten aan hun tafels ook de tafelwinst te pakken.


Met bovenstaande avonduitslag komen we op de volgende tussenstand per 3 november 2021:

Eva staat fier bovenaan met het maximaal aantal tafel punten en een zeer hoog mahjongpunten aantal, zij is de "person to beat" ;-)

Wendy en Henny B staan op een voorlopige tweede en derde plaats.

Wim wist met zijn tafelwinst in een direct treffen zich net boven Nico van de voorlopig vierde plaats te verzekeren.


.


92 weergaven

Comments


bottom of page